personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Norr

Björkhagavägen 34

3 RoK

99 m²

2 125 000 kr

Hemtrevlig radhuslägenhet på Norr


I alltid uppskattade Brf Södraryd, erbjuder vi nu en riktigt trivsam marklägenhet om 99 kvm i två plan. Här bor ni med ett lugnt läge i området där ni njuter av en solig söderbaksida med altandäck och gott om grönytor. Interiört möts ni av trevliga sociala ytor i entréplan och en privat sovrumsdel på övre plan. Två bad-/duschrum samt bra förvaringsutrymmen. Låg månadsavgift som inkluderar värme, vatten, tv, internet och garageplats!

Snabbfakta

Adress Björkhagavägen 34
Område Norr
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + kök
Våning 1.2 av 2
Boarea 99 m² (föreningens information)
Avgift 4084 kr/mån Inkl värme, VA, tv, internet, renhållning och garage
Tillträde omkring 2021-03-01
Pris 2 125 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Endast tidsbokning!

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

3

Boarea

99 m²

Planlösning

Väldisponerad och hemtrevlig planlösning med ett socialt entréplan bestående av kök och ett stort vardagsrum med utgång till baksidans uteplats. Övre plan erbjuder två rejäla sovrum samt bra förvaringsutrymmen. Ett duschrum respektive badrum finns på vardera våningen. Genomgående parkettgolv i hela lägenheten.

ENTRÉPLAN
– Öppen och luftig hall i kontakt med vardagsrum och kök. Bra avhängningsplats i praktisk skjutdörrsgarderob. Ekparkettgolv och målade/tapetserade väggar.
– Kök med ekparkett samt skåpsinredning med släta målade luckor. Spis (-16), fläkt (-19) och kyl/frys ”side by side” (-17).
– Öppet och ljust vardagsrum i vinkel i anslutning till köket med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Utgång till baksidans uteplats.
– Fräscht WC/Duschrum med plastmatta på väggar och golv (-02). WC, tvättställ, spegelskåp och duschhörna med skjutdörrar.

ÖVRE PLAN
– Hall med parkettgolv och bra förvaringsplats i sidovindsutrymme (kan användas som klädkammare eller extra sovplats).
– Ljust och trevligt sovrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Tre garderober.
– Rymligt sovrum med parkettgolv och målade väggar i grått. Fyra garderober.
– Badrum med plastmatta på väggar och golv (-02). WC, tvättställ, spegelskåp och badkar. Förberett för tvättmaskin/tvättavd. (varm/kallvatten, el och avlopp).

Bostadstyp

1½-plans marklägenhet i radhusform

Byggår

1982

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

144 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB:s Brf Södraryd i Växjö

Allmänt

Brf Södraryd består av totalt 48 lägenheter och ligger cirka 2 km norr om Växjö centrum. Byggnaderna färdigställdes 1982. Adresser är Fortunavägen och Björkhagavägen.
Föreningen har kvartershus med tvättstuga, lokal, övernattningsrum och bastu. Det finns gott om gästparkeringar. Släpvagn finns för utlåning. Avtal med Comhem för Tv, bredband och telefoni.
Större underhåll och investeringar:
2011 Byte av samtliga garageportar
2012-13 Byte av fönster och altandörrar.
2014 Byggnation av miljöhus med garagedel för föreningens släp.
2015 Byte av panel på kupor.
2017-18 Byte av fönster och altandörr Stenholmen
2019 Byte av ventilationsaggregat samt OVK.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 5 000 kr/år

Summa: 5 000 kr/år

Övrigt

– Solig söderorienterad baksida med trädäck och grästäppa samt mycket omgivande grönytor. Lekplats och fotbollsplan inom nära räckhåll.
– Uppvärmt lägenhetsförråd i anslutning till entrén.
– Vind med förvaringsmöjligheter.
– Garageplats nr 8 (med motorvärmare) tillhör lägenheten och ingår i uppgiven månadsavgift.
– Kvartershuset som ligger på nära avstånd erbjuder tvättstuga, samlingslokal och övernattningsrum.
– ComHem-anslutning för tv (ingår i månadsavgiften).
– Internetuppkoppling via ComHem, 100 Mbit (ingår i månadsavgiften).
– Föreningen kommer att höja månadsavgiften med 2% from 2021-01-01.

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

På norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste handelsområde med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 840kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge