personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Söder

Wennerbergsgatan 1B

3 RoK

87.5 m²

2 275 000 kr

Tilltalande och centralt belägen Södertrea


Välkommen till ett mycket centralt läge på fina Söder! Här bor ni en kort promenad från såväl citypulsen, Växjösjön som Strandbjörksparken. Lägenheten som nås bekvämt med hiss, ligger högst upp i huset med balkong och vacker utsikt över den grönskande innergården. Interiört möts ni av 87 rymliga och välplanerade kvadratmetar med hög standard, med bl.a fina ekparkettgolv och fräscht helkaklat wc/dusch som renoverades 2015.

Snabbfakta

Adress Wennerbergsgatan 1B
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + kök
Våning 4 av 4
Boarea 87.5 m² (föreningens information)
Avgift 4238 kr/mån Inkl värme, vatten, internet och tv
Tillträde december-20 eller enl ök
Pris 2 275 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

3

Boarea

87.5 m²

Planlösning

Fräsch och rymlig 3-rummare om 87 kvadratmeter med öppen planlösning mellan kök/vardagsrum, två rejäla sovrum och helkaklat snyggt wc/duschrum. Genomgående ekparkettgolv och ljusa väggar. Balkong med trevlig utsikt över den gröna innergården.

– Stor, öppen och möblerbar entré/hall med ekparkettgolv och ljust målade väggar.
– Fräscht helkaklat wc/duschrum med vita/ljusgrå kaklade väggar och mörkgrå klinkergolv. Duschhörna med takdusch, wc, tvättställskommod, spegel och handdukstork samt tvättmaskin (2019).
– Kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Gott om skåpsinredning med vita luckor/lådor, stänkskydd i svart kakel samt bänkskiva i massiv ek. Kyl/frys, ugn, spishäll, fläkt, micro och diskmaskin. (diskmaskinen 2019, övriga omkring 2015).
– Ljust och trevligt vardagsrum med genomgående ljusinsläpp mellan kök och vardagsrum. Ekparkettgolv och ljust målade väggar. Utgång till balkongen.
– Sovrum med ekparkett och vita/ljust målade väggar. Tre garderober.
– Sovrum med ekparkett och vita/ljust målade väggar. Fem garderober.

Bostadstyp

4-våningshus

Byggår

1983

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

94 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Vulkan nr 8

Allmänt

Föreningen äger ett bostadshus som uppförts 1983 på fastigheten Vulkan 8, Hörnet Södra Järnvägsgatan/Wennerbergsgatan. Huset innehåller 44 bostadsrättslägenheter, fördelade på: 18 st 2 rok, 17 st 3 rok, 7 st 4 rok samt 2 st 5 rok. Dessutom ingår en lokal på 49 kvm.
Föreningen har avtal med Com Hem avseende digital-TV och bredbandsanslutning.

Driftkostnad

El: 2 496 kr/år

Summa: 2 496 kr/år

Övrigt

– Balkong från vardagsrummet med österläge. Öppen och fri utsikt över den gröna och fina innergården.
– Internet (100mbit) och tv-basutbud från ComHem samt fasta avgiften för fast telefoni, ingår i månadsavgiften.
– Lägenhetsförråd finns i källaren.
– Tvättstuga och cykelförråd finns i källaren.
– Barnvagnsrum finns i entréplanet.
– Föreningen har 10 carport-platser och 10 öppna p-platser. Dessa hyrs ut via en separat kö.
– Förbrukningen av hushållsel läggs på månadsavgiften genom en preliminärdebitering om fn 208 kr/mån. Avstämning mot den verkliga förbrukningen görs en gång om året (eget abonnemang tecknas inte).
– Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring vilken ingår i månadsavgiften.
– Kök och wc/duschrum renoverades omkring 2015.
– Nya ekparkettgolv lades in i hela lägenheten omkring 2015.

Kommunikation

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark och en liten badplats. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Söder finns servicebutik och det är nära till butikerna i Centrum.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 840kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge