personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hov

Norregårdsvägen 17B

3 RoK

80 m²

1 575 000 kr

Fin 3:a i markplan med inglasad balkong


Välkommen till en välplanerad och fräsch 3:a i markplan. Bostaden har 80 rymliga kvadratmetrar med överlag ljusa och fräscha ytskikt, nytt och modernt kök, helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt en härlig inglasad balkong med kvällssol. Fint läge i området med omgivande grönska och trevlig utemiljö. Här bor du i ett lugnt område med centrum på bekvämt avstånd och i en välskött förening med trygg ekonomi.

Snabbfakta

Adress Norregårdsvägen 17B
Område Hov
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + kök
Våning 1 av 3
Boarea 80 m² (föreningens information)
Avgift 4413 kr/mån Inkl. värme, vatten, hushållsel, kabel-tv samt renhållning.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 575 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

1 500 000 kr

Lämnades 2020-11-27 kl 15:40

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

3

Boarea

80 m²

Planlösning

Välkommen till Brf Norregård och till en trevlig marklägenhet om 3 rum och kök. Trevlig interiör med de stora renoveringarna gjorda såsom badrum och kök. Genomgående ekparkettgolv i flera rum. Här erbjuds även gott om förvaring i den rymliga klädkammaren samt ytterligare ett förråd en trappa upp. Föreningen har god ekonomi och i den låga avgiften ingår alla driftskostnader. Just nu får du även tillgång till en parkeringsplats, dock är det kö till carport och garage. Här bor du med gångavstånd till förskola och grundskolor samt behagligt avstånd till mataffärer, vårdcentral samt Växjös stadskärna. Varmt välkommen på visning.

Rumsbeskrivning:
– Entré/hall i vinkel med laminatgolv och vita väggar. Väggfast hallmöbel med plats för ytterkläder.
– Modernt kök med vita släta luckor, grå bänkskiva i laminat, rostfri diskho samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av kyl och frys (Elektro Helios), inbyggnadsugn och mikro (Whirlpool), keramikhäll (Whirlpool), integrerad diskmaskin 45 cm (Whirlpool) samt fläkt (Franke). Ekparkettgolv samt ljus tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i väst samt utgång till inglasad uteplats i väst.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och ljus tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i öst.
– Sovrum/kontor med ekparkettgolv och ljus tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i öst.
– Sovrum med ekparkettgolv och ljus målad tapet på väggar. Dubbelgarderob med skjutdörrar. Ljusinsläpp via fönster i väst.
– Dusch/tvätt med vitt/svart kakel på väggar och svart klinker på golv. Inredning i form av dusch med välvda glasdörrar, svart kommod med tillhörande spegelskåp, WC samt ett svart väggfast badrumsskåp. Toppmatad tvättmaskin (Whirlpool) samt ljusinsläpp via fönster i väst.
– Klädkammare med plastmatta på golv och vitmålade väggar. Två hyllplan med klädstänger samt ett linneskåp.

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2-glas isoler

Energiprestanda

139 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB:s Brf Norregård i Växjö

Allmänt

Föreningen består av 9 hus innehållande 184 bostadsrätter. Fördelat på 40 st 1:or, 42 st 2:or, 90 st 3:or och 12 st 4:or.
Bilplats, carport, garage och mc-plats hyrs/fördelas av föreningen, garage och carport kostar 250kr/mån, p-plats kostar 100kr/mån. . Tvättstugor finns i hus 3, 5,13c och 17c. Grovtvättstuga finns i hus 5. Det finns också tillgång till allaktivitetsrum, hobbyrum och övernattningsrum via föreningen. Bredband via Telenor, kostnad tillkommer.
Kabel-TV via Comhem ingår i månadsavgiften, kommer att bytas till digital-TV Telenor november-december 2020, kostnad 214kr/mån kommer att läggas på månadsavgiften och då ingår även bredband. Kollektiv försäkring för bostadsrättstillägget ingår, du behöver en egen hemförsäkring. Ingen avsättning till inre fond. Föreningen har en egen hemsida: brfnorregard.se

Större underhåll och investeringar:
2000: Takrenovering, bredbandsinstallation
2001: Förbättring av kallvattenledningarna. Byte av värmeväxlare(varmvatten)
2004: Nya fönster och balkongdörrar. Uppgraderat kabel-Tv-nätet
2005: Skärmtak över källartrappor, ny utemiljö
2006: Renovering av samtliga tvättstugor
2008-09: Energideklaration utförd
2009: Obligatorisk ventilationskontroll
2009: Automatiska dörröppnare installerade
2010: Byte av frånluftsfläktar på taken
2010: Underhåll vissa stammar hus 5B
2011: Stenläggningen bakom garagen har tagits bort
2015: Stambyte med badrumsrenovering
2016: Obligatorisk ventilationskontroll
2016: Utökning av parkeringsplatser
2017: Passersystem/porttelefoni. Renovering tvättstugor
2018. Förråd skyddsrum
2019: Ominstallation av el i garage. Montering förråd. Asfaltering
2020: Energideklaration utförd

Kommande renoveringar:
– Byte av lägenhetsdörr till säkerhetsdörr.
– Tilluftsventiler – förbättring av innemiljön.
– Trapphusmålning.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Övrigt

2015 – Stambyte och helrenovering av badrum.
2016 – Nytt kök från Funka design. Nya parkettgolv i alla rum utom hall, badrum och klädkammare.
Härlig uteplats i västerläge, inglasad med skjutglaspartier.
Lägenhetsförråd finns i trapphuset på våning 2.
Bredband via Telenor.
Kabel-TV via Comhem, byts till digital-TV Telenor ca november-december 2020, 214 kr /månad läggs på månadsavgiften (även bredband ingår).
Separat kö till garage och carportplatser. Garage och carport kostar 250kr/mån, p-plats kostar 100kr/mån.
Tvättstuga finns i 17 C.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, restaurang, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge