Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Räppe

Öjabyvägen 27 B

3 RoK

67 m²

1 975 000 kr

Modern 3:a med härlig vattenvy


Ljus och trivsam bostad från 2014 med härliga omgivningar intill Räppe Kanal. Balkong om ca 15 m² i västerläge med grönska och vatten i blickfånget. Ekparkettgolv, vita stilrena väggar och generös takhöjd genomsyrar lägenheten. Föreningen har en fin kvarterslokal som fungerar för såväl övernattande gäster som sammankomster. Skyddad innergård med lekplats. Utmärkt läge nära Arenastaden och hela Grand Samarkands utbud.

Snabbfakta

Adress Öjabyvägen 27 B
Område Räppe
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + Kök
Våning 2 av 2
Boarea 67 m² (föreningens information)
Avgift 4271 kr/mån inkl värme, renhållning, carport och förråd.
Pris 1 975 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

3

Boarea

67 m²

Planlösning

Välkommen till Öjabyvägen 27 B och HSB:s Brf Räppe Kanal i Växjö. En mycket trivsam bostad som passar såväl den som kommer från den stora villan eller mindre lägenheten. Här hittar du en ljus och välplanerad trea med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Den härliga balkongen är något alldeles extra, här finns plats för både grill och större utemöbler. Carport och förråd ingår i avgiften och finns i separat byggnad, dessutom tillhandahåller föreningen 11 st besöksparkeringar. Busshållplats finns strax utanför området. Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning:
– Entré med klinkergolv och vitmålade väggar. Upphängningsmöjlighet för ytterkläder.
– Hall med ekparkett och vitmålade väggar. Garderob.
– Sovrum med ekparkett och vitmålade väggar. En garderob och fönster mot öster.
– Rymligt sovrum med ekparkett och vitmålade väggar. Gott om förvaring i inredd skjutdörrsgarderob. Fönster mot öster.
– Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köksinredning från Marbodal med vita släta luckor, bänkskiva av laminat med infälld diskho och svart kakel som stänkskydd. Rostfria vitvaror från Electrolux i form av kyl, frys, inbyggnadsmicro, spis med induktionshäll och inbyggnadsugn, underbyggd köksfläkt (Franke) och diskmaskin. Fönster mot väster samt utgång till balkongen.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Öppen planlösning mot kök/matplats med fint ljusinsläpp via flera stora fönster, samt altandörr till rymlig balkong i västerläge med härligt utsikt mot Räppe kanal. Fönster mot väster och söder.
– Duschrum/tvätt med svart klinkergolv och vita helkaklade väggar. Vit kommod med tillhörande spegelskåp med belysning, WC, duschhörna med välvda duschdörrar av glas samt takdusch och elektrisk handdukstork. Arbetsyta i form av svart laminatskiva ovanpå tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Två väggfasta skåp ger god förvaring.

Bostadstyp

2-våningshus

Byggår

2014

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

122 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Räppe Kanal i Växjö

Allmänt

Brf Räppe Kanal erbjuder ett underbart läge mellan Öjaby och Bergsnäs, precis vid kanalen och Gölen. Här erbjuds bra kommunikation med busshållplats direkt vid bostadsområdet samt goda cykelleder. All service finns i princip runt hörnet med Grand Samarkand, I11 Handelsområde och Arenastaden, som tillsammans har Växjös största utbud när det gäller shopping och idrottsevenemang. Räppe Kanal erbjuder aktiviteter och rekreation under årets alla dagar. Under varma sommardagar svalkar man fötterna i det friska vattnet och på vintern tar man lätt på sig skridskorna och åker på den blanka isen. Under vår och höst erbjuds härliga långpromenader längs med vattnet där den lummiga trädallén skänker lugn och grönska. På bostadsområdet finns fyra olika hustyper i ett- och två plan. Varje lägenhet har utblick åt tre håll med balkonger riktade mot Räppe Kanal eller mot Räppegölen. Lägenheterna är moderna, ljusa och välplanerade och ritade av White Arkitekter.

Föreningen har en kvarterslokal som kan användas för möteslokal och övernattningsrum. Fastigheten är försäkrad i Länsförsäkring Kronoberg. Förerningen har kollektivt bostadsrättstillägg, det innebär att ni endast behöver ha en hemförsäkring.

Föreningen har anordnat två städdagar, en på våren och en på hösten.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare betalar man bara en medlemsavgift, sk familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 1 750 kr/år

Vatten och avlopp: 3 200 kr/år

Summa: 4 950 kr/år

Övrigt

– Separat förråd vid carport
– Kvarterslokal för övernattningsrum eller möteslokal, (50 pers) får nyttjas utan kostnad.
– Miljöhus
– Lekplats med sandlåda
– Två städdagar per år (frivilligt)
– 11 st besöksparkeringar
– El i carport ingår i avgiften
– Sophämtning ingår i avgiften
– Fiber via Wexnet. 150 kr/mån fast avgift samt tillkommande för innehållstjänster.
– Nätkostnaden för el betalas av föreningen, medlemmen ansvarar för förbrukningselen.
Hushållsel, kallvatten samt varmvatten debiteras i efterhand kvartalsvis.

Kommunikation

Räppe trafikeras av stadstrafik linje 4 (Centrum-Öjaby) samt Länstrafikens regionala linjer 114, 123 och 144.

Allmänt

Räppe är en stadsdel i utkanten av Växjö, förr en stationsort utmed järnvägen mellan Växjö och Alvesta. Via Räppe Kanel, som är en populär småbåtshamn, kan du ta dig ut till Helgasjön. Räppe ligger alldeles intill Bergkvaraområdet med odlingsmarker, vattendrag och gamla kulturmiljöer. Kvälleberg är ett annat omtyckt skogs- och strövområde med en utmanande motionsslinga och välskött elljusspår. Räppe IF har omfattande verksamhet med ungdoms- och seniorfotboll på Räppevallen. Vid Bergsnäs intill Räppe finns en vedeldad bastu som lockar bastubadare från hela stan. Räppe är sjönära och några av Helgasjöns bästa badplatser ligger nära.

Närservice

På nya stadsdelen Bredvik finns Växjös största grundskola F-9, Pär Lagerqvist skola, med stor idrottshall och en unik utemiljö. De stora handelsområdena Grand Samarkand, I 11 och Arenastaden ligger mycket nära. I Öjaby finns konditori och pizzeria.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 600 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge