personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Norr

Björkhagavägen 80

3 RoK

99 m²

2 995 000 kr

Skön hotellkänsla på Norr


Välkommen att checka in på Björkhagavägen 80, där ni möts av en fantastisk radhuslägenhet som totalrenoverats i ett mycket snyggt, varmt och personligt utförande. En skön hotellkänsla helt enkelt! Här kan ni förvänta er en 5-stjärning upplevelse med bland annat påkostade renoveringar av kök och wc/duschrum samt genomgående exklusiva golv i vitlaserad ekplank respektive italiensk marmor. Tilltalade planlösning med ett modernt socialt entréplan och en privat sovrumsdel på övre plan. Baksidan har en ombonad uteplats och grästäppa i västerorienterat läge. Mycket låg månadsavgift som inkluderar värme, vatten, tv, internet och garageplats!

Snabbfakta

Adress Björkhagavägen 80
Område Norr
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + Kök
Våning 1.2 av 2
Boarea 99 m² (föreningens information)
Avgift 4166 kr/mån Inkl värme, VA, tv, internet, renhållning och garage
Tillträde Möjligt omgående.
Pris 2 995 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

3

Boarea

99 m²

Planlösning

Fantastisk marklägenhet i två plan som genomgått en totalrenovering under hösten 2020. Förutom en mycket väldisponerad planlösning bjuds ni på en i princip ny bostad med ett helt nytt kök och ett nytt wc/dusch samt nya ytskikt överallt. Tilltalande och smakfullt med ett högt utförande.

ENTRÉPLAN
– Öppen och välkomnande hall i kontakt med vardagsrum och kök. Vitmålade väggar och läckert schackmönstrat golv i italiensk marmor med golvvärme. Vitmålad trappa till övre plan, med steg i mjuk textilmatta. En garderob.
– Exklusivt och smakfullt wc/duschrum, totalrenoverat med väggar och golv i marmorliknande stenplattor i smakfull jordnära färgton och skön golvvärme. Tvättställ, spegelskåp, wc, handdukstork samt en härlig takdusch.
– Stiligt och välplanerat nytt kök med smidiga utdragslådor i svart och vita överskåp samt generösa bänkytor med vit laminatskiva. Vackert vitlaserat ekplanksgolv. Kyl/frys (-17), induktionshäll (-20), fläkt (-19), inbyggnadsugn (-20), inbyggnadsmicro (-20) och integrerad diskmaskin (-20)
– Ljust och rymligt vardagsrum med både matplats och soffdel samt utgång till baksidans uteplats. Vitlaserade ekplanksgolv och nymålade vita väggar.

ÖVRE PLAN
– Hall med vitlaserade ekplanksgolv och målade väggar i vitt. Skjutdörrsgarderob/klädkammare med god förvaringsplats.
– Sovrum med målade vita väggar och snygg tapetserad fondvägg. Golv med ekplank.
– Sovrum med ekplanksgolv och vitmålade väggar.
– Badrum med fräsch färgsättning i grått och vitt. Plastmatta på väggar och golv. Tvättställskommod, spegelskåp, wc samt hörnbadkar med massagefunktion. Kombinerad tvättmaskin/tumlare från 2018.

Bostadstyp

1½-plans marklägenhet i radhusform

Byggår

1982

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

144 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB:s Brf Södraryd i Växjö

Allmänt

Brf Södraryd består av totalt 48 lägenheter och ligger cirka 2 km norr om Växjö centrum. Byggnaderna färdigställdes 1982. Adresser är Fortunavägen och Björkhagavägen.
Föreningen har kvartershus med tvättstuga, lokal, övernattningsrum och bastu. Det finns gott om gästparkeringar. Släpvagn finns för utlåning. Avtal med Comhem för Tv, bredband och telefoni.
Större underhåll och investeringar:
2011 Byte av samtliga garageportar
2012-13 Byte av fönster och altandörrar.
2014 Byggnation av miljöhus med garagedel för föreningens släp.
2015 Byte av panel på kupor.
2017-18 Byte av fönster och altandörr Stenholmen
2019 Byte av ventilationsaggregat samt OVK.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 4 800 kr/år

Summa: 4 800 kr/år

Övrigt

– Härlig västerorienterad baksida (nordväst) med trädäck samt grästäppa kringgärdad med en skyddande häck.
– Uteplats på framsidan med trädäck i sydost.
– Uppvärmt lägenhetsförråd i anslutning till entrén.
– Vind med förvaringsmöjligheter.
– Garageplats nr 29 tillhör lägenheten och ingår i uppgiven månadsavgift.
– Internetuppkoppling via ComHem, 100 Mbit (ingår i månadsavgiften).
– ComHem-anslutning för digital-tv (ingår i månadsavgiften).
– Kvartershuset som ligger på kort promenadavstånd erbjuder tvättstuga, samlingslokal och övernattningsrum.
– I princip hela lägenheten har renoverats under hösten 2020 med undantag för badrummet på övre plan som renoverades 2016. Renoveringarna har bl a inbegripet nytt kök, nytt wc/dusch entréplan, borttagning av vägg mellan matplats/vardagsrum samt genomgående nya golv och ommålning/tapetsering av väggar. Samtliga renoveringar utförda av fackman.

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

Norr bebyggdes från början med arbetarbostäder, men upprustades under 1900-talet till en modern och trivsam stadsdel. På norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste köpcentrum med flera stora butiker inom dagligvaruhandel och annan service.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 840kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge