personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Bäckgatan 23 C

4 RoK

104 m²

1 975 000 kr

City 4:a med söderbalkong


Bo mitt i stan i ljus och välplanerad 4:a. Välkommen upp till andra våningen och perfekt bostad för den som vill sätta sin egna prägel. Bostadens generösa ytor om 104 m² erbjuder bl a tre sovrum, kök, badrum samt rymligt vardagsrum med genomgående ljusinsläpp. Här erbjuds även balkong i söderläge mot innergård för soliga eftermiddagar och kvällar. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV och till bostaden tillhör även ett förråd. Varmt välkomna på visning

Snabbfakta

Adress Bäckgatan 23 C
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + kök
Våning 2 av 4
Boarea 104 m² (föreningens information)
Avgift 5327 kr/mån Inkl. värme, vatten, basutbud Kabel-Tv, exkl. el
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 975 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4

Boarea

104 m²

Planlösning

Välkommen till Bäckgatan 23 C och till en rymlig 4:a mitt i stan. Här bo du bekvämt på andra våningen och med alla centrums bekvämligheter inom räckhåll. Bostaden är välplanerad med fina sociala ytor och tre rymliga sovrum. Vardagsrummet är stort och här finns möjlighet att dela av om man önskar ett fjärde sovrum. Dusch, gäst toa och klädkammare finns även i bostaden. Balkong i söderläge mot den lugna innergården som även erbjuder gemensam uteplats med paviljong och grill. Praktisk tvättstuga och förråd finns källaren i samma trapphus.

Rumsbeskrivning:
– Entré/hall i vinkel med plastmatta på golv och tapet på väggar. Ett inbyggt linneskåp och en inbyggd garderob. Stor väggfast hatthylla.
– Kök med vita luckor, rostfri diskbänk, två mindre laminatbänkskivor samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av kombinerad kyl/frys (2017), hällspis (2017), fläkt och diskmaskin. Laminatgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Rymligt och ljust vardagsrum med parkettgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i norr och söder.
– Sovrum med laminatgolv och tapeter på väggar. Fristående garderob. Ljusinsläpp via fönster i söder samt utgång till balkong med utsikt över innergård.
– Sovrum med laminatgolv och tapeter på väggar. Två inbyggda garderober samt ett inbyggt linneskåp. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Sovrum med laminatgolv och tapeter på väggar. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Hall med laminatgolv och tapet på väggar.
– Badrum med plastmatta på golv och väggar. Inredning i form av badkar, WC, tvättställ samt spegelskåp. Väggfast handdukstork.
– Gästtoa med plastmatta på golv och kakel/målade väggar. Inredning i form av WC, tvättställ samt spegelskåp.
– Klädkammare med plastgolv och målade väggar. Hyllplan med klädstång.

Bostadstyp

4-våningshus

Byggår

1958

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

135 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Hörnet 2

Allmänt

Brf Hörnet 2 består av 28 lägenheter med adress Bäckgatan 23 A-C. I huset finns lägenheter om 1-5 rum och kök, samt 21 garageplatser.
Föreningen har bytt fönster under 2017, man har även byggt en trevlig uteplats med sittgrupp och gemensam grillplats på innergården, 2014 utfördes relining av avloppsstammarna. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Persson och Thorin.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Driftkostnad

El: 2 900 kr/år

Summa: 2 900 kr/år

Övrigt

Badrum renoverades under 2014 i samband med relining av avloppsstammar.
Balkong i söderläge.
Gemensam uteplats, pergola, på innergården, föreningens gasolgrill finns tillgänglig på sommaren.
Lägenhetsförråd i källarplan.
Gemensam tvättstuga, tork- och mangelrum samt cykelförråd.
Garage i källare via föreningens kö, 475 kr/mån.
Bredband och TV via Comhem.
Driftkostnad baserad på nuvarande ägare och skall ses som en uppskattning.
Samtliga fönster och fönsterdörr byttes 2017 via föreningen, 2014 genomfördes en relining av avloppsstammar.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge