Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hov

Skogslyckevägen 7

4 RoK

95 m²

2 650 000 kr

Populärt boende på Skogslyckan


Välkommen till Skogslyckan och ett s k "Ponderosahus" med ett av Växjös mest omtyckta boende. Området belönades med byggnadspris på 60-talet och känns fortfarande aktuellt och tidlöst. Bostadsrättsvillan i markplan erbjuder bl a fin planlösning med ljusinsläpp i fyra väderstreck, tre sovrum, kök med matplats för 6 personer, badrum med tvättmöjligheter samt ett härligt vardagsrum att umgås i. Här finns även två uteplatser varav en i söderläge och med en egen trädgård. Carport och uppfart med plats för flera bilar. Här bor du bekvämt med centrum på bekvämt cykelavstånd. Varmt välkommen att kontakta RoseMarie för mer information.

Snabbfakta

Adress Skogslyckevägen 7
Område Hov
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + kök
Våning 1 av 1
Boarea 95 m² (föreningens information)
Avgift 5274 kr/mån Inkl. värme, vatten, Kabel-TV, bredband. Exkl. el
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 650 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4

Boarea

95 m²

Planlösning

Välkommen in till Skogslyckevägen 7 och till det alltid efterfrågade Ponderosahusen. Mysigt och behändigt bostadsrättshus och inte långt ifrån till centrum. Tre sovrum, kök med rymlig matplats i anslutning, vardagsrum samt badrum och en gästtoa. Det bästa med bostaden är den fina uteplatsen med mycket gräsyta i söderläge samt den insynsskyddade uteplatsen som man kan omvandla loungedel att avnjuta fina sommarkvällar. Här bor man tryggt i en HSB förening med trygg och god ekonomi. Ett mycket trivsamt boende som passar de flesta familjer!

Rumsbeskrivning:
– Entré med laminatgolv och vita väggar. Inbyggd garderob med hatt- och skohylla med plats för ytterkläder.
– Möblerbar hall/kontor med laminatgolv och vita väggar. Inbyggd garderob/städskåp. (Befintlig bokhyllor samt förvaringsskåp ingår ej.) Ljusinsläpp via altandörr och utgång till en skyddad uteplats i väster.
– Kök i original med vita luckor och skåp. Rostfri diskbänk samt minde bänkskiva i laminat. Vitvaror i form av hällspis (2012) samt två st kombinerade kyl- och frysskåp. Städskåp samt ljusinsläpp ovan diskbänk i norr. Laminatgolv och vita väggar.
– Matplats i anslutning till köket med plats för ett större matbord. Laminatgolv och vita väggar. Ljusinsläpp via fönster i öster.
– Vardagsrum med laminatgolv och vita väggar. Ljusinsläpp via fönster i söder samt utgång till trädäck och mysig trädgård i soligt söderläge.
– Sovrum med laminatgolv och vita väggar. Flertalet inbyggda garderober med smart och fin inredning. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Sovrum med laminatgolv och vita väggar. Inbyggda garderober samt ljusinsläpp via fönster i söder.
– Sovrum med laminatgolv och vita väggar. Inbyggda garderober samt ljusinsläpp via fönster i söder. Befintlig fristående garderob ingår ej.
– Dusch/Tvätt med klinkergolv och kakel i duschdel samt våtrumstapet på väggar. Inredning i form av duschhörna med skjutdörr, kommod, spegel, Wc samt väggfast hylla. Tvättpelare bestående av tvättmaskin (Samsung 2016) och torkumlare (Bosch 2019). Ljusinsläpp via fönster i väst.
– Gästtoa med plastmatta på golv och vita väggar. Tvättställ, spegel samt WC.

Bostadstyp

Marklägenhet

Byggår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2-glas

Energiprestanda

235 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Skogslyckan i Växjö

Allmänt

Brf Skogslyckan bildades 1960 och föreningens hus färdigställdes 1962-63.
1964 fick området Sparbankernas och Svensk Byggtjänsts pris ”Bo Bättre”, som ett av Sveriges mest välplanerade grupphusområden.
Föreningen har 46 bostadsrätter. Varje hus har uteplats, trädgårdstäppa, förråd och carport. Centralt placerad vid ett stort grönområde finns kvarterslokal med bl a gemensam tvättstuga. 7 st. 3 rum och kök, 37 st. 4 rum och kök och 2 st. 5 rum och kök. Boyta 4 308 m².
Skogslyckans bostadsrätter ligger på Hov, dagligdags kallat Skogslyckan i Växjö på ca en kvarts promenadavstånd från Stortorget. Täta bussförbindelser finns med Centrum liksom bra cykelvägar.
Föreningen utnyttjar kommunens fjärrvärmenät och ComHem kabel-TV ger möjlighet för anslutning till bredband och telefoni.

Större underhåll och investeringar som föreningen har utfört:
1994: Byte av yttre fönsterbågar. Ytterglas i fönster bytta till energiglas.
1999: Installation av jordfelsbrytare i samtliga lägenheter och kvarterslokal.
2004/05: Byte av fjärrvärmesystem.
2008: Energideklaration utförd.
2009: Spolning av hela avloppssystemet från lägenheternas kök, badrum och toaletter fram till kommunens avloppsrör.
2010: Brandsektionering och springventiler har installerats i lägenheterna för att förbättra ventilationen inomhus
2012: Takbyte på alla hus.
2013: Ny miljöanläggning för hushållssopor, montering av snörras på tak.
2015: Sotning samtliga hus. Radonsanering genom ventilation i husgrunder.
2015: Asfaltering Lyckestigen.
2016: Fortlöpande byte av träpanel.
2016: Ny EU-godkänd lekutrustning med fallskydd.
2017: Färdigställande av lekplats.
2018: Totalrenovering/ombyggnad av tvättstugan med nytt bokningssystem.
2018: Upprättande av energideklaration.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet i HSB ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 6 100 kr/år

Summa: 6 100 kr/år

Övrigt

2006 – Duschrum renoverat av föregående ägare. (Wreles Bygg & Måleri Service)
2018 – Ny WC-stol i gästtoa av föregående ägare.
2018 – Nytt laminatgolv i entré, hall, vardagsrum samt två av sovrummen.

Carport samt uppfart med plats för flera bilar.
Genomgångs förråd av större modell i anslutning till bostaden.
Cykelskjul i anslutning till carport.
Markis utanför fönster i vardagsrum.
Föreningen har en gemensam tvättstuga och kvarterslokal.
Gästparkering 6 st finns att tillgå i området.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge