personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Söder/Biskopshagen

Växthusgatan 15

4 RoK

103.8 m²

2 800 000 kr

Modernt och trivsamt på Biskopshagen


Med bra läge på Biskopshagen ligger denna moderna och trivsamma lägenhet med uteplats/mindre trädgård i soligt söderläge. Här erbjuds två våningar med 3 sovrum, stort vardagsrum med braskamin, stilrent kök och två helkaklade badrum. Här bor du med ett härligt läge nära naturen, Växjösjön samt stadens hela utbud.

Snabbfakta

Adress Växthusgatan 15
Område Söder/Biskopshagen
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + Kök
Våning av 2
Boarea 103.8 m² (föreningens information)
Avgift 4950 kr/mån inkl p-plats och kabel-tv. Exkl värme, el och VA
Tillträde Ca 2021-06-15
Pris 2 800 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

4

Boarea

103.8 m²

Planlösning

Välkommen till populära Biskopshagen på Söder och till ett boende som har det mesta! Här bor du i en välplanerad lägenhet i två plan med centrum, Växjösjön och underbara Bokhultet på bekvämt avstånd. Lägenheten erbjuder tre sovrum och två helkaklade badrum. Parkeringsplats med motorvärmare samt förråd finns i direkt anslutning till lägenheten. I föreningen finns två gemensamma grönytor, den ena är anpassad för de yngre med lekplats, lekstuga och pingisbord och den andra stora grönytan erbjuder en boulebana. På sommaren finns det även ett badmintonnät. Det finns mycket utrymme för spel och lek.

Entréplan:
– Entré/hall med ljusgrått klinkergolv som sträcker sig in i köket. Bra utrymmen för avhängningsmöjlighet av ytterkläder i en nisch som kan avgränsas med garderobsdörrar om man önskar. Ytterligare förråd under trappan, här finns teknikskåpet. Vattenburen golvvärme på entréplanet. Över- och sidoljus från fönster vid dörren ger fint ljus.
– Duschrum/tvättstuga med mörkgrått klinkergolv och vita kaklade väggar med inslag av detaljer i samma färg som golvet. Toalettstol, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, takdusch bakom vikbara duschväggar, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare, 2018 (Bosch). Fönster mot söder.
– Välplanerat kök med gott om förvaring och påkostad inredning från Marbodal. Vita släta köksluckor, arbetsbänk med bänkskiva av massiv granit från Höörs granit med rejält tilltagen ho från Franke, elektronisk köksblandare från Mora Styxx. Samtliga vitvaror är rostfria och från 2017. Gott om förvaringsmöjligheter och plats för matbord. Spis med induktionshäll och varmluftsugn (Miele) häll, inbyggd mikro (Miele), kyl och frys (LG) samt diskmaskin (Miele). Belysning med spotlight. Fönster mot norr.
– Vardagsrum med braskamin och gott om plats för både soff- och matgrupp. Ekparkett och vitmålade väggar samt en grå fondvägg. Fönster i norr och söder.
Trätrappa leder upp till övre plan.

Övre plan:
– Hall, delvis möblerbar. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Inspektionslucka till vind (ej för förvaring). Fönster i söder och norr.
– Sovrum med ekparkett på golvet och väggar målade i rosa, ljusblått och vitt. Fönster mot söder.
– Badrum med vitt kakel på väggarna och terracottafärgad klinker på golvet (golvvärme, el). Toalettstol, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, badkar. Fönster mot söder.
– Sovrum med ekparkett och vita väggar. Klädkammare med skjutdörr. Extra förvaringsmöjlighet i väggfast skåpförvaring. Fönster mot norr.
– Sovrum med vita väggar samt en grön fondvägg och ekparkett på golvet. Fönster mot norr.

Bostadstyp

2-plans kedjehus

Byggår

2006

Uppvärmning

Fjärrvärme (vattenburen golvvärme nere, radiatorer uppe)

Fönster

3-glas

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Uteplats

Stensatt uteplats i söderläge vid entrén.

Föreningens namn

Brf Biskopens Hage i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Biskopens Hage I Växjö är belägen i trädgårdsstaden Biskopshagen som tillhör stadsdelen Söder i Växjö tätort. Föreningen äger fastigheten Gasfacklan 1 som består av 34 lägenheter fördelade på 15 hus. Husen är i två plan och lägenheterna är av två olika typer med boyta på 104 respektive 112 kvm med en total lägenhetsyta på 3.712 m². Till samtliga lägenheter finns det parkering i anslutning till tomten i form av carport (112 kvm) eller parkeringsplats med motorvärmare (104 kvm). Under 2015 har husfasaderna bytts från puts till träpanel och cembritskivor bl a för att eliminera risken för fuktproblem pga. en olämplig ursprunglig byggmetod.

Trädgårdsstaden är en av Växjös nyaste stadsdelar och ligger i ett mycket lugnt och naturskönt läge vid Växjösjön och Bokhultsskogen med enkelt promenadavstånd (1,5 km) till Växjö centrum. 2 km bort ligger Arenastaden med arenor/hallar för ishockey, fotboll, innebandy, friidrott med mera och 3 km bort finns köpcentret Grand Samarkand med mängder av butiker. Inom området finns förskola och det är bara en knapp kilometer till fina Bäckaslövsskolan (åk F-5).

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen på ca 1 190 kr (2,5% prisbasbelopp) avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen enligt föreningens stadgar.

Väsentliga händelser:
2018: Avtalet med Telia, Tv och fast telefoni förlängdes ytterligare fem år from 15 maj.
2018: En omfattande översyn av lägenheternas värmesystem har genomförts.
2019: De fönster som ej byttes vid fasadrenoveringen 2015 kontrolleras och kan ha behov av underhållsmålning.

Driftkostnad

Uppvärmning: 9 900 kr/år

El: 6 050 kr/år

Vatten och avlopp: 3 780 kr/år

Renhållning: 2 340 kr/år

Summa: 22 070 kr/år

Övrigt

Parkeringsplats med motorvärmaruttag direkt framför entrén. Isolerat lägenhetsförråd i separat byggnad. Sophus

Preliminär vattenkostnad 315 kr/mån. Avläses och regleras en gång per år beroende på förbrukningen.
Tv/bredband/telefoni 190 kr/mån tillkommer.
Preliminär vattenkostnad, sophantering och TV, telefoni, bredband betalas via månadsavgiften.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik med Servicelinje Söder.

Allmänt

Biskopshagen på Söder är omgivet av två sjöar, Bergundasjön och Växjösjön. Området ligger också i direkt kontakt med Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Populära Växjösjön har en omkrets på 4,5 km där många väljer att motionera och promenera. Runt sjön finns Strandbjörket med tennisbanor, lekplats, badplats och Kafé. Utmed sjön finns också Simhallen och restaurangen 4 Krogar. Centrum och Universitetet ligger på gång- och cykelavstånd.

Närservice

På Söder finns Bäckaslövskolan som är en kommunal F-5-skola och Växjö Montessoiskola (F-6). På Biskopshagen finns en förskola, och på Söder finns flera förskolor och gymnasieskolor. Mitt på Söder ligger en liten jourbutik.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge