personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Norra Esplanaden 26

1 RoK

48 m²

1 490 000 kr

Mysig etta i Centrum


Nyrenoverat kök och badrum, massiva trägolv och extra takhöjd... Välkommen till en mysig inflyttningsklar enrummare med stora, höga fönster och stort välutrustat kök med plats för 4 personer. I vackra Mariahemmet bor man i en härlig byggnad med karaktär intill hela centrums utbud.

Snabbfakta

Adress Norra Esplanaden 26
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 + Kök
Våning 2 av 3
Boarea 48 m² (faktisk uppmätning)
Avgift 2515 kr/mån
Pris 1 490 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

1

Boarea

48 m²

Planlösning

– Hall med mörk marmorklinker och vitmålade väggar. Mindre förråd. Befintlig garderob ingår ej.
– Helkaklat badrum i marmor, renoverat 2018. Handfat med kommod, spegelskåp med belysning och förvaring, välvda duschväggar av glas samt takdusch, toalett och handukstork. Klinkergolv med golvvärme, takbelysning med spotlight.
– Totalrenoverat kök med stor matplats och inredning från IKEA 2018. Vita köksluckor/vitrin, rejäl arbetsbänk med bänkskiva och stänkskydd av marmor. Infälld induktionshäll och diskho. Ugn, köksfläkt, mikro, integrerad diskmaskin, vinkyl, kyl och frys med is- och vattenmaskin. Trägolv och vitmålade väggar. Fönster mot öster.
– Rymligt vardagsrum med trägolv och vitmålade väggar. Stora fönster med fint ljusinsläpp i öst- och söderläge.

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1900

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2-glas

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Kräftan 9

Allmänt

I Bostadsrättsföreningen Kräftan 9 ingår 38 lägenheter i varierande storlekar av 1 rok (13 st), 2 rok (13 st) och 3 rok (12 st). Lägenheterna fördelas på föreningens två byggnader på Norra Esplanden som uppfördes 1930. Föreningen bildades 2015. I fastighetsförsäkringen ingår bostadsrättstillägget i månadsavgiften, bostadsinnehavaren skall teckna en hemförsäkring.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Övrigt

– På innergården finns en stenlagd uteplats att använda för grillning etc.
– Gemensam balkong samt tillgång till föreningens trädgård.
– På varje våningsplanplan finns en samlingslokal som det är fritt för de boende att nyttja, på 2:a våningen finns även en festlokal med ett pentry.
– Lägenhetsförråd finns på vinden.
– P-plats via föreningens kö, p-plats kostar 250 kr/månad.
– Cykelparkering finns på gården och i källaren.
– Gemensam tvättstuga i källaren.
– Miljörum med sophantering.
– Kabel-tv via ComHem (basutbudet ingår i månadsavgiften).
– Internet via fiberanslutning från Wexnet (eget abonnemang tecknas). Tv/internetuttag i alla rum. Avgift till Wexnet 150 kr tillkommer. Se tillgängligt utbud på www.wexnet.se.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge