personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Norra Esplanaden 28 B

2 RoK

68.8 m²

1 790 000 kr

Charmig 2:a med Cityläge


Välkommen till en mycket hemtrevlig och inbjudande 2:a på andra våningsplanet. Här bor ni i ett härligt 30-talshus endast två minuter från citypulsen och har samtidigt en lummig parkliknande innergård utanför fönstret. Genomtänkt planlösning med kök för 4-6 sittande gäster, stort sovrum som även inrymmer hemmakontoret och två fräscha våtutrymmen. Inflyttningsklar lägenhet med genomgående snygga ytskikt med bl a vitlaserade trägolv/klinker och ljusa väggar.

Snabbfakta

Adress Norra Esplanaden 28 B
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + Kök
Våning 2 av 3
Boarea 68.8 m² (föreningens information)
Avgift 4024 kr/mån Inkl. värme, va och kabel-TV, exkl. el fiber och innehållstjänster
Pris 1 790 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

2

Boarea

68.8 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning:
– Hall med snyggt grått klinkergolv och vitmålade väggar. Avhägningsmöjlighet för ytterkläder (tidigare garderob) med framtagen tegelvägg.
– Kök med matplats. Köksinredning med släta grålackade köksluckor, gott om skåps- och lådförvaring. Rejäl arbetsbänk med laminatskiva, infälld spishäll och diskho, kakel som stänkskydd, städskåp. Spishäll och ugn (2017), kyl, frys, diskmaskin och fläkt (inköpsår okänt). Vitlaserat ekgolv och beiget målade väggar. Fönster mot öster.
– Dusch/tvättrum med ljusgrå våtrumsmatta och vita kaklade väggar. Handfat, spegel, spegelskåp, toalett, dusch med glasvägg och takdusch. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.
– Gästtoalett med grå våtrumsmatta och ljusgrå målade väggar. Handfat, spegel, spegelskåp samt toalett.
– Vardagsrum med vitlaserat ekgolv och vitmålade väggar. Fönster mot väster.
– Rymlig sovrum med vitlaserat ekgolv och gråmålade väggar. Fönster mot väster.
– Praktisk klädkammare.

Dörr till kök och vardagsrum finns i källarförrådet.

Bostadstyp

2 ½-plans med källare

Byggår

1930

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2-glas

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Kräftan 9

Allmänt

I Bostadsrättsföreningen Kräftan 9 ingår 38 lägenheter i varierande storlekar av 1 rok (13 st), 2 rok (13 st) och 3 rok (12 st). Lägenheterna fördelas på föreningens två byggnader på Norra Esplanden som uppfördes 1930. Föreningen bildades 2015. I fastighetsförsäkringen ingår bostadsrättstillägget i månadsavgiften, bostadsinnehavaren skall teckna en hemförsäkring.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen på ca 1 190 kr (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 6 000 kr/år

Summa: 6 000 kr/år

Övrigt

– På innergården vid entrén finns en stenlagd uteplats att använda för grillning etc. Det finns också en gemensam balkong i trapphuset.
– Lägenhetsförråd finns i källarplan. Möjlighet finns också att hyra ett extra förråd.
– P-plats via föreningens kö, p-plats kostar 250 kr/månad.
– Cykelparkering finns på gården samt inomhus i grannhuset.
– Gemensam tvättstuga finns i grannhuset.
– Miljörum med sophantering i grannhuset.
– Kabel-tv via ComHem (basutbudet ingår i månadsavgiften).
– Internet via fiberanslutning från Wexnet (eget abonnemang tecknas). Tv/internetuttag i alla rum. Avgift till Wexnet 150 kr tillkommer. Se tillgängligt utbud på www.wexnet.se.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge