personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Kungsgatan 19 B

3 RoK

86 m²

2 650 000 kr

Attraktivt cityläge med nära till allt!


Öppen och inbjudande 3:a i äldre, lågt belånad förening med utmärkt ekonomi. Skyddat cityläge högt upp i huset med inglasad västerbalkong mot tyst innergård med grillplats, grönytor och växthus. Fin planlösning som går igenom huset med fönster mot både öster och väster med sovrummen mot den tysta innergården. Bekvämt med hiss som tar dig direkt ner till garaget.

Snabbfakta

Adress Kungsgatan 19 B
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + Kök
Våning 3 av 4
Boarea 86 m² (föreningens information)
Avgift 3085 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv, bredband 100mbit samt telefoni(fasta avgiften).
Pris 2 650 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

3

Boarea

86 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning:
– Entré/hall med klinkergolv, vita väggar och två stora skjutdörrsgarderober. Direkt när du kommer in genom entrén öppnar lägenheten upp och ger en inbjudande intryck
– Kök från 90-talet med träluckor, bänkskiva i laminat och vit/svart väggkakel. Kyl/frys 2018, diskmaskin 2018, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, fläkt. Klinkergolv och vita väggar. Mindre matplats med härligt ljusinsläpp från två fönster.
– Sovrum med parkettgolv och målade väggar i grågrön ton.
– Sovrum med parkettgolv och vita väggar.
– Ljust vardagsrum med parkettgolv och vita väggar. Plats för både matbord för 6 personer och soffgrupp.
– Duschrum renoverat på 90-talet med ljust klinkergolv och helkaklade väggar. Dusch, toalett, stor tvättställskommod, spegelskåp samt gott om förvaringsmöjligheter. Tvättmaskin 2017, torktumlare 2017. Halvmånefönster med frostat glas åt både sov- och vardagsrum.

Bostadstyp

4-våningshus

Byggår

1967

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

172 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB:s Brf Tor i Växjö

Allmänt

Brf Tor är belägen mitt i centrala Växjö på Kungsgatan 19, ca 200 m från Stortorget, flygbuss och järnvägsstationen.
Bostadsrättsföreningen bildades 1962 och äger fastigheten Tor, som består av 32 bostadslägenheter, en lokal upplåten med bostadsrätt och 5 lokaler med hyresrätt i källaren. Tvättstuga i källaren med två stora maskiner samt torktumlare och torkskåp.
På gården finns gräsmatta och ett antal växter och blommor. I källaren finns 28 garage som fördelas via föreningens kö.
Balkongerna är tillbyggda och inglasade. Bredband via Bredbandsbolaget 100 mb ingår i månadsavgiften och kabel TV via Comhem (17 kanaler).
Välskött förening med utmärkt ekonomi, avgiften har inte höjts på de senaste 5 åren och ingen planerad avgiftshöjning. Föreningsfest en gång om året.

Större underhåll och investeringar:
2000: Installation av bredband
2000-01: Utbyggnad, målning och inglasning av balkonger
2005: Installation av två hissar, 19A-B
2006: Ombyggnad av lokal till bostad
2008: Energideklaration utförd
2009: Relining av stammar. Renovering av tvättstugan
2011-12: Fönsterbyte
2012: Tidigare lokaler på Kungsgatan 19D byggdes om till 12 bostäder.
2013: Obligatorisk ventilationskontroll
2016: Byte av värmeväxlare, fjärrvärmecentral
2016: Byte av varmvattenberedare
2016: Byte av belysning garage
2017: Gym i källaren
2017: Säkerhetsdörrar Kungsgatan 19 A-B

Driftkostnad

Vatten och avlopp: 5 500 kr/år

Summa: 5 500 kr/år

Övrigt

Garageplats 450 kr/mån, ingen kö för närvarande. Gästparkeringar på gården. Tvättstuga, förråd, matkällare, cykelförråd och gym i källarplanet. Låst grind på kvällar och nätter till innergården. Portlås till entrédörren. Avsättning till inre fond med 145 kr/månad (ingår i månadsavgiften), saldo fn 10 081 kr.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge