personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hovshaga

Borggårdsvägen 25

3 RoK

73 m²

1 790 000 kr

Mysig 3:a med lugnt läge på Hovshaga


Välkommen till en lugn och barnvänlig miljö där gröna och bilfria omgivningar sätter sin prägel på området. Här erbjuds en ljus och rymlig trea med trevligt ytterläge och inbjudande terrass om ca 16 m² med sol princip hela dagen. Nyligen renoverat badrum och där större delar av bostadens ytskikt är uppdaterade. Gott om förvaring erbjuds i bostaden samt lägenhetsförråd i anslutning. Egen garageplats ingår i månadsavgiften. Bostaden är belägen i populära Hovshaga där du har närhet till flera dagis, Gustavslunds- och Hovshagaskolan (f- åk 6), bussförbindelser, vårdcentral samt matbutik. Naturområden såsom Araby fritidsområde, Kronoberg samt Evedal finns på behagligt avstånd.

Snabbfakta

Adress Borggårdsvägen 25
Område Hovshaga
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + kök
Våning 2 av 2
Boarea 73 m² (föreningens information)
Avgift 3559 kr/mån Inkl. värme, digital-TV, bredband, garage och bostadsrättstillägg.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 790 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

3

Boarea

73 m²

Planlösning

Nu erbjuds en riktigt mysig trerummare i Riksbyggens bostadsförening Växjöhus nr 7. Här bor du lugnt och tryggt i en förening med god och fördelaktig ekonomi. Fina materialval och mycket ljusinsläpp i tre väderstreck gör att bostaden känns luftig och ombonad. Bostaden erbjuder praktiskt kök med gott om förvaring och matplats för fyra personer. Renoverat badrum med tvättmöjligheter. Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och samt matbord. Två fina sovrum där ett idag används som kontor. Föreningen är stabil och erbjuder övernattningslägenhet, kvarterslokal, tvättstugor samt bastu och snickarbod.

Rumsbeskrivning:
– Entré/hall i vinkel med laminatgolv och vit tapet på väggar. Praktisk hallmöbler med avhängningsplats och garderober.
– Kök med vita luckor, vitt kakel som stänkskydd, rostfri diskbänk samt vit bänkskiva. Vitvaror i form av hällspis (Electrolux), fläkt (Futurum), kyl och frys (Electrolux) samt diskmaskin (Bosch). Laminatgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Sovrum med laminatgolv och tapet på väggar. Rymlig skjutdörrsgarderob samt ljusinsläpp via fönster i tre väderstreck.
– Sovrum/kontor med laminatgolv och tapet på väggar. Rymlig garderob samt ljusinsläpp via fönster i norr.
– Duschrum/tvätt med plastmatta på golv och väggar. Inredning i form av duschhörna med vikdörrar (90×90), kommod, spegel och hylla, eluppvärmd handdukstork samt väggfast badrumsskåp. Tvättmaskin 7 kg (Cylinda). Ljusinsläpp via litet fönster i söder.

Bostadstyp

2-våningshus

Byggår

1980

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

141 Kwh/m² och år

Uteplats

Härlig balkongterrass i söderläge med plast för loungegrupp och matgrupp.

Föreningens namn

Rbf Växjöhus nr 7

Allmänt

I Rbf Växjöhus nr 7 finns 63 bostadsrätter fördelat på 2:or 22 st, 3:or 14 st, 4:or 14 st och 5:or 13 st.
I bostadsrättföreningen har man möjlighet att låna övernattningslägenhet med pentry när man får gäster samt kvarterslokal till fester mm. Det finns också två välutrustad tvättstugor med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt två tvättstugor för grovtvätt. Här finns bastu, snickarbod med flera redskap när du ska renovera lägenhet eller möbler, redskapsbod med trädgårdsutrustning. Dessutom finns här ett bilvårdsgarage (ej tvätt) samt odlingslotter för den trädgårdsintresserade. Föreningen anordnar gemensam höst och vårstädning med fika efter, ett trevligt tillfälle att lära känna grannarna.

Utfört underhåll
2013: Tvättstugeutrustning
2013/2014: Fasadrenovering
2014: Anläggning och justering av brunn, asfaltsarbete
2015: Sophantering
2015: Balkong, plåtarbete
2015: Gräsmattor, stödmur, asfaltering mm.
2018: Takpannor, plåtdetaljer, vindskivor, byte panel, hängrännor och stuprör
2018: Underhåll värmejustering
2019: Byte av skärmväggar, fönster och dörrar

Planerat underhåll
2020/2021: Lekytor
2023/2024: Fasadrenovering
2025:Byte termostater

Driftkostnad

El: 5 400 kr/år

Vatten och avlopp: 2 488 kr/år

Summa: 7 888 kr/år

Övrigt

2014 – Kök; installation diskmaskin
2015 – Duschrum; ny WC-stol
2016 – Sovrum; ytskikt uppdaterat i sovrum (tak och väggar), nya persienner, ny garderob (Pax Ikea)
2017 – Kök; ytskikt uppdaterat (tak och väggar), ny spis och ugn.
2018 – Duschrumsrenovering (JKS) säkert vattenintyg finns.
2019 – Duschrum; byte av kommod, väggmatta. Terrass; ny trall på samt målning av underplåt.
2020 – Hall; ytskikt (tak och väggar) samt ny garderob. Kontor/sovrum; ytskikt (tak och väggar) och ny garderob. Vardagsrum; ytskikt (tak och väggar) samt nytt parkettgolv.
Byte av eluttag samt strömbrytare i alla rum (ej duschrum).

Obligatorisk avgift om 215 kr/mån som innefattar digital-TV (basutbud) från ComHem samt bredband (250 Mbit) från Telenor. Ytterligare tilläggstjänst tecknas separat.
Vattenförbrukning läses av varje månad och debiteras efter förbrukning uträknat från andelstalet i månadsavgiften.
Driftkostnad baserad på nuvarande ägare och skall ses som en uppskattning.

Plisségardiner i fönster i vardagsrum samt stora sovrummet.
Stor terrassbalkong i söderläge.
Garageplats i separat byggnad (ingår i månadsavgiften).
Lägenhetsförråd ca 8 m² vid entrén (markplan).

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största marknadsplats för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge