personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Norr

Björkhagavägen 16

3 RoK

99 m²

2 490 000 kr

Välrenoverat radhus på Norr


3-rumslägenhet om 99 m² i ett mycket uppskattat område. På lugna Björkhagavägen erbjuds här en marklägenhet med uteplats och liten täppa i sydväst, carport intill entrén, mycket goda förvaringsutrymmen och Fyllerydsskogen inpå knuten. Två läckra badrum, vitt HTH-kök och genomgående ljusa, snygga ytskikt.

Snabbfakta

Adress Björkhagavägen 16
Område Norr
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + kök
Våning 1.2 av 2
Boarea 99 m² (föreningens information)
Avgift 4167 kr/mån Inkl. värme, vatten, tv, internet, renhållning, carport. Exkl. el
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 490 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

3

Boarea

99 m²

Planlösning

På lugna Björkhagavägen 16 hittar du en riktigt trevlig lägenhet om tre rum och kök i markplan. Ljus och fräsch interiör med de stora renoveringarna utförda.
Välplanerad planlösning med ett socialt entréplan bestående av kök, matrum/vardagsrum med utgång till baksidans uteplats, samt två riktigt fina sovrum på övre plan. Dusch- och badrum finns på varje plan. Praktiskt med carport och förråd i anslutning till lägenheten. Stabil förening med god ekonomi.

Rumsbeskrivning entréplan:

– Öppen och välkomnande entré med ljust parkettgolv i ask och vitmålade väggar. Plats för avhängning direkt till höger i garderob. Öppet mot kök och trappa upp till övre plan.
– Fint HTH-kök med vita luckor, grå bänkskiva i laminat, vitt/orange kakel som stänkskydd samt rostfri diskho. Vitvaror i form av kyl/frys (Husqvarna), diskmaskin (45 cm, Elektro Helios), spis med häll (2018 Bosch) samt fläkt. Skjutdörr med glaspartier i anslutning till matrum. Ljust parkettgolv i ask och vitmålade väggar. Fönster mot norr.
– Ljust vardagsrum med nyslipad och vitpigmenterat ekparkettgolv (Holländskt Förband) och vitmålade väggar. Trevligt matplatsdel samt utgång till delvis överbyggd altan och grästäppa i söder. Markis över fönster och altan. Fönster i söder.
– Dusch med plastmatta på golv och vitkaklade väggar. Duschvägg, WC, handfat med kommod, spegel och handukstork.

Övre plan:
– Hall med ljust parkettgolv i ask och vitmålade väggar. Gott om förvaring bakom dörrar till förråd/klädkammare.
– Sovrum med ljust parkettgolv i ask och blommig fondtapet/ljus tapet. Stor skjutdörrsgarderob samt liten takkupa med fönster i söder.
– Sovrum med ljust parkettgolv i ask och vit tapet. Liten takkupa med fönster i söder.
– Badrum med kaklade väggar i vitt och grönt samt plastmatta på golv. Badrumsinredning i form av vit kommod, spegelskåp, dusch med duschvägg samt WC. Tvättmaskin (2014 Bosch). Ljusinsläpp via takfönster i norr.

Bostadstyp

1½-plans marklägenhet i radhusform

Byggår

1982

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB:s Brf Södraryd i Växjö

Allmänt

Brf Södraryd består av totalt 48 lägenheter och ligger cirka 2 km norr om Växjö centrum. Byggnaderna färdigställdes 1982. Adresser är Fortunavägen och Björkhagavägen.
Föreningen har kvartershus med tvättstuga, lokal, övernattningsrum, snickarbod och bastu. Fyra cykelrum med trädgårdsredskap. Det finns gott om gästparkeringar. Släpvagn finns för utlåning. Avtal med Comhem för Tv, bredband och telefoni.
Större underhåll och investeringar:
2011 Byte av samtliga garageportar
2012-13 Byte av fönster och altandörrar.
2014 Byggnation av miljöhus med garagedel för föreningens släp.
2015 Byte av panel på kupor.
2017-18 Byte av fönster och altandörr Stenholmen
2019 Byte av ventilationsaggregat samt OVK
2019 Energideklaration
2020 Målning av kupor, gavlar och ventilationshuvar

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 5 000 kr/år

Summa: 5 000 kr/år

Övrigt

2013 – Byte av kök HTH. Tagit bort en del av vägg mellan hall och kök. Parkettgolv i ask i entré, kök, trappa, hall samt sovrum. Målning av alla väggar i entréplan. Qvistgaard.
2014 – Renovering badrum övre plan, Qvistgaard
2019 – Renovering badrum entréplan, BBM.

– Vind med förvaringsmöjligheter.
– Trädäck vid entré i norr.
– Kvartershuset som ligger på kort promenadavstånd erbjuder tvättstuga, samlingslokal, övernattningsrum och bastu.
– ComHem-anslutning för kabel-tv (ingår i månadsavgiften).
– Internetuppkoppling via ComHem, 100 Mbit (ingår i månadsavgiften)

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

På Norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste handelsområde med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge