personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Söder

Trädgårdsgatan 20

1 RoK

39.5 m²

1 425 000 kr

Fin söderetta i mycket stabil förening


Välkommen till attraktiva Söder och till en välplanerad och tilltalande 1:a. Fint läge en trappa upp i huset med trevliga ljusinsläpp och fräscha ytskikt. Rum med sovalkov och fullutrustat kök med egen matplats för fyra personer samt klädkammare och helkaklat WC/Duschrum. I den låga avgiften (2 638 kr) ingår värme, vatten, tv och bredband. Bostaden är belägen med närhet till i princip allt såsom citypulsen, Universitetet, Strandbjörket och natursköna bokhultet men framför allt tåg/buss. Här bor du lugnt och tryggt i Riksbyggens bostadsrättsförening Växjöhus nr 5 med riktigt god och fördelaktig ekonomi.

Snabbfakta

Adress Trädgårdsgatan 20
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 + kök
Våning 1 av 3
Boarea 39.5 m² (föreningens information)
Avgift 2638 kr/mån Inkl. värme, vatten, tv, bredband och bostadsrättstillägg. Exkl. el.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 425 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

1

Boarea

39.5 m²

Planlösning

Härlig söderetta med mycket praktisk planlösning. Lägenheten erbjuder ett ljust och fräscht vardagsrum med sovalkov och kök med gott om förvaring och egen matplats. Här finns även helkaklat duschrum och en rejäl klädkammare med lyxig inredning. En praktisk och välplanerad lägenhet med fräscha ytskikt, mycket trevliga ljusinsläpp samt generös takhöjd om ca 2,50 meter. Rakt över gatan finns en omtyckt pizzeria. På omtyckta söder har du två minuter till city och samtidigt ett smidigt cykelavstånd till universitetet. Till bostaden ingår två förråd och i den låga avgiften (2 638 kr/mån) ingår värme, vatten, tv och bredband. Perfekt bostad för den studerande, förstagångsköpare eller långpendlaren.

Rumsbeskrivning:
– Entréhall med laminatgolv och tapet på väggar.
– Rymligt kök renoverat 2016 med vita högglansluckor, svart bänkskiva i laminat, rostfri diskho, och grått kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av hällspis (Indesit), smaldisk (Bosch), fläkt (Franke) samt kyl/frys (Bosch) bänkskiva i oljad bok. Parkettgolv vit- och gråmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i öster.
– Ljust vardagsrum och sovalkov med parkettgolv och vit- och gråmålade väggar. Generösa ljusinsläpp via rejält fönsterparti i öster .
– Helkaklat duschrum i blått och vitt. Inredning i form av duschhörna med skjutdörrar, WC, tvätthandfat med underskåp, spegel samt högskåp.
– Rymlig klädkammare med praktisk inredning.

Bostadstyp

4-våningshus

Byggår

1965

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Renoveringar

Tvättstuga och lägenhetsförråd i markplan.

Energiprestanda

164 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Rbf Växjöhus nr 5

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Växjöhus nr 5 på omtyckta Söder äger två byggnader med adresserna Trädgårdsgatan 20 och Tegnérgatan 4 och 6. Husen byggdes omkring 1963 och innehåller totalt 35 lägenheter fördelade enligt följande: 9st. 1 rum och kök, 14st. 2 rum och kök, 8st. 3 rum och kök och 4st. 4 rum och kök.

Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften, lägenhetsinnehavaren behöver endast teckna en hemförsäkring.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Större underhåll och investeringar:
1997-1998 Stambyte
2011-2012 Byte av ytterdörrar, låssystem samt installation av porttelefon.
2013-2014 Platt- och gräsytor, häckar, planteringar.
2014 Ommålning carport
2017-2018 Entrépartier och skärmtak fasadtvätt och målning
2018 Nya parkeringsplatser

Driftkostnad

El: 3 000 kr/år

Summa: 3 000 kr/år

Övrigt

2016 – Renovering kök (föregående ägare)
2020 – målat innerväggar (vissa delar)
– Lägenhetsförråd och matkällarförråd finns i entréplan.
– Tvättstuga finns i entréplan.
– Cykelförråd på gården.
– Obligatorisk avgift om 415 kr/mån som bl a innefattar digital-TV från Telia Lagom samt bredband (250/250) från Telia. (Inräknat i månadsavgiften). Ytterligare tilläggstjänst tecknas separat.
Driftkostnad baserad på nuvarande ägare och skall ses som en uppskattning.
– Föreningen har ett antal P-platser/carport samt garageplatser som hyrs ut via en separat kö. Parkeringsplats kan man få med kort väntetid. Garage tar längre tid. Utmed Tegnérgatan och Trädgårdsgatan finns fria p-platser efter kl 18.00 på vardagar samt på helgerna. Annars 10 kr/tim eller månadskort i zon 2 för 650kr /mån.

Kommunikation

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark och en liten badplats. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Söder finns servicebutik och det är nära till butikerna i Centrum.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge