personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Liedbergsgatan 55

3 RoK

78 m²

1 790 000 kr

Stor trea på Liedbergsgatan med västerbalkong


Här är lägenheten för dig som väntat på det rätta tillfället på Liedbergsgatan. En 3-rummare av den stora modellen på 78 m² - med balkong mot innergården i perfekt västerläge. Lägenheten väntar på ny energi och ger dig alla möjligheter att sätta din egna prägel och göra bostaden till din riktiga hemmaborg. Du bor med kort promenadavstånd till citykärnan, har hiss i huset och dessutom en riktigt låg avgift där det mesta ingår.

Snabbfakta

Adress Liedbergsgatan 55
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + kök
Våning 3 av 7
Boarea 78 m² (föreningens information)
Avgift 3272 kr/mån Inkl värme, vatten, internet & digital-TV. Exkl el
Tillträde Möjligt omgående
Pris 1 790 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

3

Boarea

78 m²

Planlösning

Rymlig och välplanerad 3-rumslägenhet med västerbalkong och fint läge i området. Bra planlösning, låg månadsavgift och äldre standard ger goda grundförutsättningar för att renovera och modernisera. Välkommen till din blivande hemmaborg!

– Luftig och möblerbar entréhall med plastmatta och tre garderober.
– Sovrum med plastmatta.
– Rymligt och ljust vardagsrum med matplats i vinkel och utgång till balkongen. Stora fönster med fina ljusinsläpp samt ekparkettgolv i original.
– Kök i anslutning till matplatsen (möjligt att öppna upp mellan kök/matplats). Golv med plastmatta och fräsch köksinredning i beigefärgade spegelluckor samt bänkskivor i laminat. Kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin.
– Sovrum med plastmatta samt fyra garderober och ett linneskåp.
– Wc/Duschrum med klinkergolv och kaklade väggar. Wc, dusch, tvättställ, två spegelskåp och handdukstork. Möjligt att sätta in badkar om man önskar.

Bostadstyp

7-våningshus

Byggår

1961

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Hugin

Allmänt

Föreningen äger fastigheten Korpen 8 i Växjö som är bebyggd med fyra höghus (sju våningar med hiss) under adress Liedbergsgatan 51-57, 352 32 Växjö.
Varje hus innehåller 26 lägenheter fördelat på 12 st. 3:or om 78m², 12 st 3:or om 68m² samt 2 st 1:or om 40m².
Sammanlagda antalet lägenheter är 104 stycken.
På bottenplanen finns lägenhetsförråd, tvättstugor och ett mindre hobbyrum.
I två av husen finns lokaler för uthyrning till näringsidkare m fl.
Ett av husen innehåller en föreningslokal/vicevärdsexpedition. Lokalen kan hyras till en låg kostnad av medlemmarna.
En övernattningslägenhet med sex bäddar finns också disponibel.
Digital-TV, telefoni(fasta delen) samt bredbandsanslutning (100 mb) ingår i månadsavgiften.

Större underhåll och investeringar:
2011: Nya grindar
2015: Renovering hiss
2015: Byte av fasadbelysning
2016: Renovering hissar, byte fasader miljöhus, byte utrustning för digitala sändningar TV-utbud, IP-telefoni och web, byte tvättmaskin och torkskåp
2017: Byte tvättmaskin, torktumlare och torkskåp, nytt Tv-system från analogt till digitalt, renovering av tak hus 51 och 53
2018: Renovering av tak hus 55 och 57, byte av fönster i samtliga lägenheter, byte av entrédörrar till samtliga lägenheter, asfaltering torget

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Driftkostnad

El: 3 000 kr/år

Summa: 3 000 kr/år

Övrigt

– Generöst tilltagen västerbalkong med skjutglaspartier och utsikt mot innergården. Sol på eftermiddag och kväll.
– Lägenhetsförråd finns i entréplanet.
– Tvättstuga finns i entréplanet.
– Föreningen har ett antal p-platser 100 kr/mån och garageplatser 200 kr/ mån vilka hyrs ut via en separat kö.
– Digital-TV, IP-telefoni(fasta delen) samt bredbandsanslutning (100 mb NetAtOnce) ingår i månadsavgiften.
– Föreningen har nyligen bytt entrédörr och fönster till säkerhetsdörr respektive 3-glasfönster.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största marknadsplats för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge