personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hovshaga

Segerstadsvägen 163F

2 RoK

48.6 m²

1 175 000 kr

Prisvärd tvårummare på Hovshaga


Mysig tvåa med klokt planerade kvadratmetrar och balkong i soligt västerläge. Här möts du av öppen planlösning kök/vardagsrum, genomgående ekparkettgolv och högt i tak. Du har dessutom god förvaringsplats och separat tvättstuga i lägenheten. I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och p-plats. Brf BoKlok Hovshaga ligger mysigt med faluröda hus i fin trädgårdsmiljö och gång/cykelavstånd till både Hovshaga centrum och Växjös badparadis Evedal. Tre busslinjer i kvarteret med direktturer till Centrum, Arenastaden respektive Universitetet.

Snabbfakta

Adress Segerstadsvägen 163F
Område Hovshaga
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + kök
Våning 2 av 2
Boarea 48.6 m² (föreningens information)
Avgift 3242 kr/mån Inkl värme, vatten, TV och P-plats. Exkl hushållsel
Tillträde Enl ök, möjligt omgående
Pris 1 175 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

2

Boarea

48.6 m²

Planlösning

Trivsam tvåa med trevligt läge och balkong med kvällssol. Ljus interiör med generös takhöjd om hela ca 2,60 meter och genomgående ekparkettgolv. Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Bra förvaringsplats med klädkammare samt lägenhetsförråd på gården. Praktisk med separat tvättstuga i lägenheten.

– Entré med avhängningsplats och ekparkettgolv.
– WC/Duschrum med vita kaklade väggar och grå plastmatta på golvet. Tvättställ, spegel, wc, dusch, handdukshängare och vägghylla.
– Sovrum med ekparkettgolv och tapetserade väggar.
– Praktisk klädkammare i direkt anslutning till sovrummet. Golv med ekparkett.
– Trivsamt vardagsrum och kök i öppen planlösning med fina pardörrar ut till balkongen. Golv med ekparkett samt tapetserade väggar.
– Kök med skåpsinredning i björk och stänkskydd med vitt kakel. Trevligt ljusinsläpp från fönster över köksbänken. Kyl/frys 2020 samt äldre spis, fläkt och diskmaskin.
– Separat tvättstuga med tvättmaskin samt plastmatta och målade väggar. Plats finns för montering av exempelvis arbetsbänk och väggskåp.

Bostadstyp

2-planshus

Byggår

2005

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

174 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf BoKlok Hovshaga

Allmänt

Brf BoKlok Hovshaga består av 30 bostadsrättslägenheter som är fördelade på 10 st 2 rum och kök, 10 st 3 rum och kök och 10 st 4 rum och kök.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen på ca 1 190 kr (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 3 000 kr/år

Summa: 3 000 kr/år

Övrigt

– Balkong i västerläge där du njuter av eftermiddags- och kvällssolen.
– Lägenhetsförråd i byggnad på innergården.
– Egen P-plats tillhör lägenheten och ingår i månadsavgiften.
– Föreningen har nyligen installerat elbilsladdare som finns att tillgå.
– TV via Tele2:s grundutbud på ca 10 kanaler, ingår i månadsavgiften.
– Internet via Tele2 (eget avtal tecknas).
– Skötsel av gräsyta runt huset och skottning av snö på innergården görs av bostadsrättshavarna i respektive hus enligt rullande schema.
– Föreningen har två städdagar per år.
– Miljöhus samt gemensamt förråd för föreningens trädgårdsredskap finns på gården.
– Lekplats finns på föreningens område.

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största marknadsplats för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge