personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hovshaga

Borggårdsvägen 79

2 RoK

65 m²

1 350 000 kr

Supertrevlig marklägenhet på Hovshaga


Välkomna till ett mycket trevligt boende i markplan på Hovshaga. Här bor du i en ljus och öppen tvårumslägenhet om hela 65m². På baksidan finns uteplats och en generös gräsmatta i perfekt väderstreck med sol från lunch fram till sena kvällen. Interiört möts du bl.a av ett fräscht och modernt kök i öppen förbindelse med hall och vardagsrum, bra sovrum och gott om förvaringsplats. Genomgående fina ekparkettgolv och nyligen ommålade väggar och tak. Låg månadsavgift som inkluderar värme, internet, digital-tv och egen garageplats.

Snabbfakta

Adress Borggårdsvägen 79
Område Hovshaga
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + kök
Våning 1 av 2
Boarea 65 m² (föreningens information)
Avgift 3192 kr/mån Inkl. värme, digital-TV, internet & garageplats
Tillträde omkring 2022-04-01
Pris 1 350 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

1 525 000 kr

Lämnades 2022-01-17 kl 08:34

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

2

Boarea

65 m²

Planlösning

Mycket trevligt boende i behändigt markplan passande för såväl yngre som äldre. Lägenheten är öppen, ljus och rymlig och dessutom väl underhållen med mycket fina och fräscha ytskikt. Genomgående ekparkett i ett stycke utan några dörrtrösklar. Samtliga tak och väggar ommålade/tapetserade 2018. Badrum i originalutförande.

– Välkomnande entré och hall med mörkgrå klinkergolv respektive ekparkettgolv samt väggar med ljusgrå tapeter.
– Fräscht och rymligt kök i öppen förbindelse med hall och vardagsrum. Skåpsinredning med vita släta luckor, massiva ekbänkskivor samt stänkskydd i svart kakel. Läckert målade väggar i mörkgrönt samt golv med ekparkett. Kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin.
– Badrum i originalutförande med vita hel/halvkaklade väggar samt golv med plastmatta. Wc, tvättställ, spegelhylla, badkar och väggskåp samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.
– Praktisk och bra klädkammare.
– Rymligt vardagsrum med ekparkettgolv och tapetserade väggar i två grå nyanser. Utgång till baksidans uteplats.
– Sovrum med rejäl skjutdörrsgarderob längs ena väggen. Golv med ekparkett och väggar tapetserade i grön/grå nyans.

Bostadstyp

2-våningshus

Byggår

1980

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

140 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Rbf Växjöhus nr 7

Allmänt

I Rbf Växjöhus nr 7 finns 63 bostadsrätter fördelat på 2:or 22 st, 3:or 14 st, 4:or 14 st och 5:or 13 st.
I bostadsrättföreningen har man möjlighet att låna övernattningslägenhet med pentry när man får gäster samt kvarterslokal till fester mm. Det finns också två välutrustad tvättstugor med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt två tvättstugor för grovtvätt. Här finns bastu, snickarbod med flera redskap när du ska renovera lägenhet eller möbler, redskapsbod med trädgårdsutrustning. Dessutom finns här ett bilvårdsgarage (ej tvätt) samt odlingslotter för den trädgårdsintresserade. Föreningen anordnar gemensam höst och vårstädning med fika efter, ett trevligt tillfälle att lära känna grannarna.

Utfört underhåll
2013: Tvättstugeutrustning
2013/2014: Fasadrenovering
2014: Anläggning och justering av brunn, asfaltsarbete
2015: Sophantering
2015: Balkong, plåtarbete
2015: Gräsmattor, stödmur, asfaltering mm.
2018: Takpannor, plåtdetaljer, vindskivor, byte panel, hängrännor och stuprör
2018: Underhåll värmejustering
2019: Byte av skärmväggar, enstaka fönster och altandörrar

Planerat underhåll
2020/2021: Lekytor
2023/2024: Fasadrenovering
2025:Byte termostater

Driftkostnad

El: 4 200 kr/år

Vatten och avlopp: 1 620 kr/år

Summa: 5 820 kr/år

Övrigt

– Plattsatt uteplats och gräsmatta på baksidan i soligt sydvästläge. Gräsmattan omgärdad med häck.
– Plattsatt uteplats på framsidan med österläge.
– Garageplats i separat byggnad (ingår i månadsavgiften).
– I föreningen finns även ett antal fria p-platser utomhus.
– Rymligt isolerat lägenhetsförråd intill entrén.
– Internetanslutning via Telenor (ingår i uppgiven månadsavgift).
– Digital-tv, basutbud från ComHem (ingår i uppgiven månadsavgift).
– Faktisk vattenförbrukning avläses varje månad och debiteras i efterhand.
– Badkaret används som ett ordinärt badkar. Spabads-funktionen (bubbel/massage) har aldrig varit inkopplad då jordfelsbrytare ej finns. Därför lämnas inga garantier för funktionen.

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största marknadsplats för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge