personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Sandsbro

Schwerinvägen 52 C

2 RoK

71.5 m²

1 450 000 kr

Jättefin 2:a med egen ingång och söderbalkong


Välkommen till trivsamma Sandsbro och ett lummigt och lugnt bostadsläge i HSB Brf Klarinetten. Ljus och rymlig 2:a med öppen planlösning och tilltagen balkong, skyddad under tak, i sydöstligt läge. Bostaden är uppförd 2005 och ger ett modernt intryck med stora fönsterytor och extra takhöjd om ca 2,6 m. Här finns även möjlighet att addera ett sovrum till om behovet finns. Genomgående ekparkettgolv och helkaklat duschrum med tvättmöjligheter. Separat förråd ingår till bostaden samt möjlighet att hyra carport. På kort avstånd finns både Tofta- och Helgasjön, Fyllerydsskogen, Norremark handelsområde samt bra kommunikationer till Centrum.

Snabbfakta

Adress Schwerinvägen 52 C
Område Sandsbro
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + kök
Våning 2 av 2
Boarea 71.5 m² (föreningens information)
Avgift 5167 kr/mån Inkl. värme, vatten, tv (basutbud), bredband & bostadsrättstillägg. Exkl. el.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 450 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

2

Boarea

71.5 m²

Planlösning

På Schwerinvägen 52 C välkomnas du in i en rymlig stor tvårummare som med enkla medel kan bli en trerummare. Bostaden erbjuder öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och rikligt med ljusinsläpp tack vare flera fönsterpartier. Fin balkong med för- och eftermiddagssol anslutning till kök och vardagsrum. Mysigt sovrum med gott om förvaring bakom skjutdörrar samt en fransk balkong i söder. Helkaklad dusch med tvättmöjligheter samt gott om arbetsyta. Praktisk klädkammare finns i anslutning till hallen. Här bor du lugnt och bekvämt vid en bilfri innergård och i månadsavgiften inkluderas värme, vatten, bredband samt basutbud TV. Brf Klarinetten är en HSB-förening med trygg och fördelaktig förening.

Rumsbeskrivning:
– Möblerbar entré/hall med ljust klinker på golv och grönmålade väggar. Väggfast hatthylla med plats för ytterkläder.
– Kök, öppet mot vardagsrum, med vita luckor, bänkskiva i grå laminat samt vitt kakel som stänkskydd. Svarta vitvaror i form av kyl och frys (Samsung), induktionshäll 78 cm, vit fläkt, inbyggnadsugn samt diskmaskin. Befintlig köksö med matplats ingår/ingår ej? Ekparkettgolv och ljust målade väggar. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck samt utgång till rymlig balkong i söder.
– Stort vardagsrum med ekparkettgolv och gråmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck.
– Sovrum med ekparkettgolv och blåmålade väggar. Gott om praktiskt förvaring bakom skjutdörrspartier. Ljusinsläpp via fönster i söder samt en fransk balkong.
– Helkaklad dusch/tvätt i ljusa färger. Inredning i form av duschhörna med vikdörrar, kommod, spegelskåp, wc-stol samt arbetsbänk i mörk laminat med underliggande förvaring. Tvättmaskin och torktumlare (Electrolux). Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Klädkammare med parkettgolv och vitmålade väggar. Hyllor med klädstänger. Ljusinsläpp via fönster i norr.

Bostadstyp

2-våningshus

Byggår

2005

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

175 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Klarinetten

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Klarinetten är belägen på Schwerinvägen 50, 52, 54, 56, 58 och 60 A-D. Föreningen finns på Prästmarksområdet i södra delen av Sandsbro. Den består av 24 lägenheter i sex mindre flerfamiljshus. Lägenheter fördelas på 4 st. 2 rum och kök, 12 st. 3 rum och kök och 8 st. 4 rum och kök. Föreningen färdigställdes den 1 november 2005. Alla lägenheter har generösa uteplatser eller balkonger åt söder. I anslutning till bostäderna finns lägenhetsförråd och carportar. Brf Klarinetten har ett lugnt läge bland villabebyggelse, med närhet till Fyllerydsskogen och Glasrikets golfklubb.
På gångavstånd finns flera butiker och andra serviceanläggningar.
Bostadsrättsinnehavare ansvarar för skötsel av stensättningen vid sin egen entré samt uteplats, föreningen sköter gräsklippning. Det finns 24 carportsplatser och två p-platser. Kabel-TV via Boxer, utbud ”Flex 8” ingår, man kan teckna fler kanaler med eget avtal. Bredband via Telenor eller Telia via egna avtal. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg, som bostadsrättshavare behöver du bara teckna en egen hemförsäkring.

Större underhåll och investeringar:
2009 Energideklaration utförd
2011 OVK-besiktning
2013 Ommålning av fasader
2014 Målning av samtliga förrådsdörrar samt dörrar på miljöhus.
2016 Behandling och impregnering av samtliga trädetaljer, trappräcken och loftgångar.
2017 OVK-besiktning.
2017 Rensning av ventilationskanaler.
2019 Energideklaration har upprättats.
2019 Utvändig målning av bostadshus, carport, förråd och miljöhus.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 5 930 kr/år

Summa: 5 930 kr/år

Övrigt

2020 – Ny duschhörna, kommod, blandare och bänkskiva i dusch- och tvättrum. Ny bänkskiva, diskho och beslag till köksluckor i köket.
2021 – Nya vitvaror i köket. Nya skjutdörrsgarderober samt målning i sovrum. Målat om i hallen. Nytt spegelskåp i badrum.
– TV basutbud via Boxer (grundutbud ingår i avgiften; Flex 8)
– Bredbandsanslutning via Telenor ingår i månadsavgiften from 211101.
– Carport med uttag för motorvärmare kan hyras för 250 kr/mån. Gästparkeringar finns inom området.
– Miljöhus och lägenhetsförråd i separata byggnader.
– Lekplats finns inom området.
– Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg, behöver alltså inte tecknas som tilläggsförsäkring av medlemmen.
– Markiser på fönster åt öster och söder.
– Föreningen kommer inte genomföra någon avgiftshöjning 2022.
Alla driftskostnader är baserade på nuvarande ägare och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Sandsbro trafikeras av Växjö Stadstrafik linje 5 och linje 8.

Allmänt

Sandsbro ligger vid näset mellan Toftasjön och Helgasjön i stadens norra utkant. De senare åren har Sandsbro vuxit fram som ett av Växjös mest expansiva områden med mycket ny, modern bostadsbebyggelse. Sandsbro ligger mycket vackert vid de stora sjöarna Helgasjön och Toftasjön. Fyllerydsskogen är Växjöbornas mest omtyckta strövområde med härliga motionsslingor och elljusspår genom skyddade skogs- och naturområden där också Glasrikets Golfklubb ligger med sin populära 18-håls bana.

Närservice

Sandsbro Skola är en omtyckt F-6 skola utmed Fyllerydsvägen. I Sandsbro finns även flera förskolor, badplatser, en stor och aktiv fotbollsklubb samt kommunens återvinningscentral. Norremark är närmaste handelsområde med stormarknader, restauranger, Systembolag, apotek, flera gym och idrottsanläggningar med mer. Naturskönt vid Toftasjön ligger också omtyckta Toftastrand konditori och Villa Vik restaurang som också erbjuder hotell och konferensmöjligheter.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge