personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Söder

Trädgårdsgatan 11 A

3 RoK

81 m²

3 390 000 kr

Radhus på härliga Söder


Välkommen till Söder och ett charmigt radhus i bostadsrättsform. De omåttligt populära och välkända Sebohusen är uppförda på 40-talet och har ett utmärkt läge med gångavstånd till City, Strandbjörket och Bokhultet. Ett mycket attraktivt boende med renoverat kök, öppen spis, uterum med parkutsikt samt inredd källare med supermysigt sällskapsrum. Boarea 81 m² samt ca 38 m² i källare. Parkeringsplats direkt framför entrén.

Snabbfakta

Adress Trädgårdsgatan 11 A
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + Kök
Våning av 2
Boarea 81 m² (föreningens information)
Avgift 5157 kr/mån Inkl värme, prel debiterad VA-förbrukning, kabel-tv
Pris 3 390 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

3

Boarea

81 m²

Planlösning

Välkommen till Trädgårdsgatan 11A på Söder! Här bor du centralt men avskilt i hemtrevlig miljö i en anrik bostadsrättsförening. Sebohusen på söder i Växjö byggdes 1944 och är ritade av Stockholmsarkitekten Ernst Grönvall. Sebohus Nr 1 är en av Växjös äldsta bostadsrättsföreningar som totalt består av 47 lägenheter i 8 hus. Kvarteret är lummigt och har en gemensam park som omgärdas av husen och skapar en avskild oas med den stora lekplatsen i centrum. Här är nära till både Växjö centrum med allt man kan önska och naturområden i form av Bokhultets naturreservat, promenadstråken kring Växjösjön och Strandbjörket med den stora lekplatsen och härliga öppna gräsytor.

Lägenheten ger ett mycket välkomnande intryck och här har man verkligen lyckats skapa ett fräscht och modernt boende men samtidigt behållit den genuina känslan. Köket renoverades 2015 och har en modern stil med bra förvaring och väl tilltagna bänkytor för matlagning. Kök och vardagsrum ligger en halvtrappa upp från hallen och i vardagsrummet finns en fungerande eldstad. Från vardagsrummet kommer man ut till det fina inglasade uterummet samt utgång till mindre däck i rakt söderläge.
Här finns även en mindre trädgård som ligger i gräns mot föreningens inbjudande park med lekplats.
Upp till övre plan kommer man via en svängd trätrappa och möts av ett fönster med bra ljusinsläpp. På övre plan finns en mindre hall med två djupa, platsbyggda garderober, två fina sovrum och ett helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Källaren nås direkt via trappa från entrén och här finns ett stort sovrum/allrum som kan passa till det mesta beroende på behov. Här finns även ett ytterligare rum som fn används som ett förvaringsrum, men som också går att omvandla till tvättstuga. Rakt över innergården finns en gemensam tvättstuga, kallkompost för trädgårdsavfall samt källsortering. Lättillgänglig parkeringsplats framför entrén.

Rumsbeskrivning:

Entréplan:
– Entré med ljusbeigt klinkergolv och tapetserade väggar. Avhängningsmöjligheter för ytterkläder, befintlig hallmöbel ingår.
– Gästtoalett med ljusbeigt klinkergolv och ljus våtrumstapet. Handfat, spegel och toalett. Fönster i norr.
– Hall med vitlaserad enstavig ekparkett och vitmålade väggar, trappa upp till kök och vardagsrum samt trappa ner till källaren.
– Köket från IKEA 2015 med släta grå luckor/lådfrontar med bruna läderhandtag. Maskinell utrustning med integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn med varmluft samt inbyggnadsmikro, induktionshäll, kombinerad kyl och frys samt köksfläkt (Cylinda). Vitvarorna är i rostfritt utförande från Electrolux och inköpta 2015. Arbetsbänk med vit laminatskiva, infälld stor diskho samt vitt väggkakel. Vitlaserad enstavig ekparkettgolv samt vitmålade väggar. Belysning i form av spotlights i taket samt under överskåpen. Fönster i norr.
– Vardagsrum och kök i öppen planlösning. Vardagsrum med vitlaserat enstavig ekparkett och vitmålade väggar samt öppen spis. Fönster i söder.
– Från vardagsrummet kommer man via dubbeldörrar ut till det fina inglasade uterummet från 2015 som har skjutbara glaspartier mot öster och söder, trallgolv samt vitmålad panel på vägg. Infravärme (Etanolkamin ingår ej).
Övre plan:
– Hall med två djupa garderob på vardera sidan om hallen, vitmålade väggar och vitlaserad enstavig ekparkett.
– Sovrum med vitlaserad enstavig ekparkett och beigt målade väggar. Fönster i söder.
– Sovrum med vitlaserad enstavig ekparkett och gråmålade väggar samt en vitmålad vägg med stående träpanel. Fönster i söder.
– Dusch/tvättrum med klinkergolv och kalkade väggar. Handfat med kommod och högskåp med bra förvaringsmöjligheter, spegel med belysning, hörndusch med skjutbara dörrar samt toalett. Tvättmaskin och torktumlare (Bosch 2017). Fönster mot norr.
Källare:
– Hall med plastmatta och vitmålade väggar.
– Stort allrum med textilmatta och vitmålad träspontpanel. Fönster i söder.
– Förråd under trappan med betonggolv och vitmålade betongväggar. Fönster i norr.
– Arbetsrum/förråd med målat betonggolv och vitmålade väggar. Skjutgarderob samt fasta hyllplan. Fönster i norr.
Befintliga rullgardiner ingår.

Bostadstyp

Marklägenhet

Byggår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Sebohus nr 1 i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsföreningen består av 47 lägenheter i 8 huskroppar, med total lägenhetsyta på 3 736,5m². Föreningen bildades i samband med att husen byggdes 1944.
Gemensam tvättstuga, som består av två avdelningar, ligger på Södra Esplanaden (på gaveln vid Södra Esplanaden 28).

All mark tillhör föreningen och ingår alltså inte i bostadsrätten. Det innebär bland annat att övriga boende i Sebohus har rätt att passera över tomten, t ex med en gräsklippare. Du har dock rätt att använda den mark som direkt gränsar till bostadsrätten.
Varje lägenhet sköter sin trädgård. Lägenheterna på Trädgårdsgatan har parkering framför entrén och betalar 200 kr/månad per utnyttjad p-plats.

På grönområdet finns en kallkompost för trädgårdsavfall. Inom föreningen finns även varmkompostering av köksavfall.
Sebohus har sina sopstationer vid Trädgårdsgatan respektive Södra Esplanaden. Vid Södra Esplanaden sorteras hårdplast, färgat glas, wellpapp, tidningar samt hushållsavfall. Vid Trädgårdsgatan sorteras hushållsavfall och tidningar. Metallåtervinning hänvisas till sopstationen vid Domprostmossen nära Konsum.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Talenom, telefon 0470-260 90. Föreningens kontaktperson Mattias Welin, 070-308 28 54

Föreningen har genomfört stambyte via relining, 2008. Föreningen har även bytt till 3-glasfönster och tak och värmekulvertar är bytta. Inglasning av samtliga uterum är genomfört. Nytt miljöhus är byggt på Trädgårdsgatan.

Föreningens hemsida https://sebohusvaxjo.bostadsratterna.se/

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Driftkostnad

El: 5 500 kr/år

Summa: 5 500 kr/år

Övrigt

– I månadsavgiften ingår ”normalförbrukning” av vatten, br-föreningen läser av kvartalsvis och debitering sker efter faktisk förbrukning.
– Bredband via Comhem.
– Föreningen ansvarar för att öppna spisen brandskyddkontrolleras.
– Föreningen debiterar 200 kr/mån för parkeringsplatsen.

Kommunikation

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark och en liten badplats. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Söder finns servicebutik och det är nära till butikerna i Centrum.

Övrigt

Läge