personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Söder

Drottninggatan 14

3 RoK

77 m²

3 150 000 kr

Läcker takvåning på Söder


Drömlägenhet högst upp i huset från 2017 med två terrasser och en högklassig och hemtrevlig interiör. En vacker och unik bostad med öppen och social planlösning i ett av områdets absolut bästa lägen. Takterrass i söderläge med utsikt mot Paul Bobergs park samt terrass mot City med kvällssol. Genomgående hög och smakfull standard med helkaklat duschrum, kök från HTH och fina ytskikt.

Snabbfakta

Adress Drottninggatan 14
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 +
Våning 5 av 5
Boarea 77 m² (föreningens information)
Avgift 3738 kr/mån Inkl värme och renhållning. Vatten, hushållsel och fiber/tv tillkommer.
Tillträde Ca 2022-05-01
Pris 3 150 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

3

Boarea

77 m²

Planlösning

Välkommen till det moderna stadskvarteret på Stationsområdet och en inspirerande bostad från 2017. Takterrass i söderläge med utsikt mot Paul Bobergs park samt terrass mot City med kvällssol sommartid. Härlig interiör med genomgående hög standard med snyggt helkaklat duschrum och kök från HTH med bl a vita luckor och bänkskivor i sten. Perfekt läge för dig som gillar bekvämlighet. Hela centrums utbud såväl som Växjösjön och härliga Bokhultet på kort promenadavstånd… och om du dessutom tågpendlar till jobbet kan det inte bli bekvämare. Vid byggnationen av lägenheten gjordes ett flertal tillval som tex spotlights, vitlaserad askparkett, golvvärme i badrum samt bänkskivor i sten i köket. Takhöjd ca 2,50 m samt fönsterbänkar i kalksten.
Rumsbeskrivning;
– Hall med ljusgrått klinkergolv, vita väggar, en garderob samt hatthylla och plats för ytterkläder och skor.
– Duschrum/tvätt med uppvärmt ljusgrått klinkergolv och helkaklade vita väggar. Duschhörna med välvda glasdörrar, tvättställskommod, toalett, spegelskåp samt väggskåp. Infällda dimbara spotlights i taket. Tvättdel med tvättmaskin, torktumlare, skåpinredning och arbetsbänk.
– Härligt socialt kök med bardel mot matplats/vardagsrum. Inredning från HTH med vita luckor, bänkskivor i svart granit samt svart väggkakel. Kyl, frys, ugn, mikrovågsugn, allt i rostfritt utförande. Integrerad diskmaskin. Induktionshäll. Infällda spotlights i tak samt under överskåp. Vitlaserad askparkett samt väggar i grå kulör.
– Matplats och vardagsrum med ljusa, härliga ytor med ljusinsläpp från två väderstreck. Vitlaserad askparkett, grå väggar och utgång till båda terrasserna om ca 16 m² resp 9 m².
Lägenheten är för närvarande en 2:a då ägaren valt att ta bort ett rum och istället skapa stora sällskapsutrymmen. Om ytterligare rum önskas så är det relativt enkelt att låta sätta upp en vägg.
– Vackert och avskilt sovrum med stora fönster mot parken och ett mindre fönster mot väster. Skjutdörrsgarderob med vita dörrar och en spegeldörr samt smart och utrymmeseffektiv inredning. Vitlaserad ekparkett och väggar i grå kulör.

Bostadstyp

5-våningshus

Byggår

2017

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

103 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Stationsparken i Växjö

Allmänt

Brf Stationsparken med närhet till centrum med grönska och naturen runt knuten. Området kring Växjösjön är stadens gröna oas för motion, bad, lek, tennis och umgänge. Ett par hundra meter bort ligger Växjö resecentrum där bussar och tåg avgår.I föreningen finns 48 bostadsrätter. Lägenheterna är i varierande storlekar från 1 till 5 rum och kök. De flesta har stora balkonger i söderläge, flera har balkonger i två väderstreck.

Innergården består av gräsmattor och pergolor som blir en plats för lek och umgänge. Mot Södra Järnvägsgatan kommer den lummiga växtligheten bevaras och bli en vacker park som skärmar av mot trafiken.

Driftkostnad

El: 5 500 kr/år

Vatten och avlopp: 2 400 kr/år

Summa: 7 900 kr/år

Övrigt

– Driftskostnad enligt säljarens förbrukning och bör ses som en uppskattning. Vatten debiteras preliminärt med 200kr/månad. Föreningen läser av verklig förbrukning två gånger om året.
– Fiberanslutning via Telia, avseende internet, tv och telefoni, obligatorisk avgift om 279 kr/mån
– Lägenhetsförråd i markplan
– Garage via föreningens kö, kostnad 800 kr/mån. På promenadavstånd finns även möjlighet att hyra garageplats av andra fastighetsägare. Möjlighet finns att köpa kommunalt månadskort där du parkerar på valfri plats i zon 2, kostnad ca 650 kr/mån.
– Flera cykel- och barnvagnsrum samt återvinningsrum i markplanet.
– Porttelefon vid entré.

Kommunikation

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark och en liten badplats. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Söder finns servicebutik och det är nära till butikerna i Centrum.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största marknadsplats för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge