personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hovshaga

Borggårdsvägen 149

3 RoK

73 m²

1 750 000 kr

Renoverad och hemtrevlig 3:a på Hovshaga


OBS! Nytt lägre pris! Välkommen till en fin och hemtrevlig 3:a på omtyckta Borggårdsvägen. I lägenheten möts du av ett modernt kök och genomgående fräscha ytskikt som renoverats och bytts ut under senare år (2018/2019). Badrum med tvättpelare och kaklade väggar samt uteplats med en generöst tilltagen terrass. Här bor ni med ett lugnt och fridfullt läge på Hovshaga med närhet till naturområden, skola, förskola, buss och Hovshaga centrum. Låg månadsavgift som inkluderar värme, internet, digital-tv och egen garageplats.

Snabbfakta

Adress Borggårdsvägen 149
Område Hovshaga
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + kök
Våning 2 av 2
Boarea 73 m² (föreningens information)
Avgift 3559 kr/mån Inkl. värme, digital-TV, internet & garageplats
Pris 1 750 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

3

Boarea

73 m²

Planlösning

Välkommen till en renoverad och välskött lägenhet med en hög hemtrevnadskänsla. Vackra ekparkettgolv eller mjuka linoleumgolv samt ljust målade väggar. Fräscht och modernt kök från 2019 med nyare vitvaror samt badrum med tvättpelare och kaklade väggar. Genomgående fina vita innerdörrar och nya moderna strömbrytare.

– Entré med avhängningsplats och praktiskt klinkergolv i gråsvart ton.
– Hall med linoleumgolv och förvaringsplats i två garderober. Vitmålade väggar.
– Fräscht wc/duschrum med tvättpelare. Golv med plastmatta och kaklade väggar i behaglig beige ton. Wc, tvättställskommod, spegelskåp och duschhörna samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.
– Snyggt och modernt kök som renoverats för ca tre år sedan. Ljusa luckor/lådor respektive frostade vitrinluckor från Härjedalskök. Massiv ekbänkskiva samt modernt kakel i matchande färgton. Kyl (-16), frys (-16), ugn (-19), häll (-19), fläkt (äldre) och diskmaskin (-19). Golv med linoleumgolv.
– Trevligt vardagsrum med snyggt vitlaserat ekparkettgolv och målade väggar i vitt/grått.
– Sovrum med laminatgolv, målade ljusa väggar samt tapetserad fondvägg.
– Större sovrum med ekparkettgolv, vitmålade väggar och fyra garderober. Trevliga ljusinsläpp från två håll varav ett hörnfönster.

Bostadstyp

2-planshus

Byggår

1980

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

140 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Rbf Växjöhus nr 7

Allmänt

I Rbf Växjöhus nr 7 finns 63 bostadsrätter fördelat på 2:or 22 st, 3:or 14 st, 4:or 14 st och 5:or 13 st.
I bostadsrättföreningen har man möjlighet att låna övernattningslägenhet med pentry när man får gäster samt kvarterslokal till fester mm. Det finns också två välutrustad tvättstugor med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt två tvättstugor för grovtvätt. Här finns bastu, snickarbod med flera redskap när du ska renovera lägenhet eller möbler, redskapsbod med trädgårdsutrustning. Dessutom finns här ett bilvårdsgarage (ej tvätt) samt odlingslotter för den trädgårdsintresserade. Föreningen anordnar gemensam höst och vårstädning med fika efter, ett trevligt tillfälle att lära känna grannarna.

Utfört underhåll
2013: Tvättstugeutrustning
2013/2014: Fasadrenovering
2014: Anläggning och justering av brunn, asfaltsarbete
2015: Sophantering
2015: Balkong, plåtarbete
2015: Gräsmattor, stödmur, asfaltering mm.
2018: Takpannor, plåtdetaljer, vindskivor, byte panel, hängrännor och stuprör
2018: Underhåll värmejustering
2019: Byte av skärmväggar, enstaka fönster och altandörrar

Planerat underhåll
2020/2021: Lekytor
2023/2024: Fasadrenovering
2025:Byte termostater

Driftkostnad

El: 6 300 kr/år

Vatten och avlopp: 2 400 kr/år

Summa: 8 700 kr/år

Övrigt

– Generöst tilltagen terrass med trätrall i österorienterat läge.
– Garageplats i separat byggnad på nära avstånd (ingår i månadsavgiften).
– I föreningen finns även ett flertal fria p-platser utomhus.
– Rymligt lägenhetsförråd intill entrén, med gott om praktisk förvaringsplats.
– Internetanslutning via Telenor (ingår i uppgiven månadsavgift).
– Digital-tv, basutbud från ComHem (ingår i uppgiven månadsavgift).
– Faktisk vattenförbrukning avläses varje månad och debiteras i efterhand.
– Ny elcentral med jordfelsbrytare installerad.

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största marknadsplats för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge