personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Väster

Storgatan 82B

2 RoK

43 m²

1 650 000 kr

Topptvåa i ICON


Välkommen till en läcker tvåa på 7:e våningen i ICON:s södra torn. Bra planlösning och snygga material- och tillval gör det här till en topplägenhet. Här bor du med skön hotellkänsla och granne med idrottsupplevelser i toppklass. Dessutom gångavstånd till både Grand Samarkand och Centrum. Utöver lägenheten kommer du även att kunna njuta av faciliteter som gym, spa, bastu och takterrass. Föreningen tillämpar fri andrahandsuthyrning och lägenheten kan även köpas av juridisk person.

Snabbfakta

Adress Storgatan 82B
Område Väster
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + Kök
Våning 7 av 18
Boarea 43 m² (föreningens information)
Avgift 3258 kr/mån Inkl. värme och fast avgift Wexnet. Exkl. vatten och el. Obligatorisk serviceavgift 443 kr/månad tillkommer.
Pris 1 650 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

2

Boarea

43 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning;
– Entré med ljusgrått klinkergolv som övergår till hall med enstavig ekparkettgolv golv och vitmålade väggar. Hatthylla samt en garderob. Städskåp med eluttag. Takbelysning med spotlight.
– Vardagsrum med enstavig ekparkettgolv samt vitmålade väggar. Fönster i norr. Takbelysning med spotlight.
– Kök med köksinredning från HTH med vita släta luckor och lådor, samt extra förvaring i sockellåda. Belysning av spotlight över arbetsyta och bänkskiva av hög klass i polerad natursten med infälld diskho och induktionshäll. Kalkstensinspirerat kakel som stänkskydd. Rostfria vitvaror från Siemens i form av kyl/frys, induktionshäll och ugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Enstavig ekparkettgolv samt vitmålade väggar. Takbelysning med spotlight.
– Ljust sovrum med enstavigt ekparkettgolv samt vitmålade väggar. Tre garderober. Fönster i norr. Takbelysning med spotlight.
– Elegant duschrum med uppvärmt klinkergolv och kaklade/målade väggar. Badrumsinredning i form av pelarhandfat, stor infälld spegel, WC, dusch med välvda glasdörr samt takdusch. Två väggfasta överskåp med infällda spotlight, arbetsbänk med bänkskiva av laminat och kombinerad tvätt- och torkmaskin (Siemens), handukstork, takbelysning med infällda spotlights.
Fönsterbänkar i kalksten.

Bostadstyp

Höghus

Byggår

2018

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2+1-glas

Energiprestanda

85 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf ICON Växjö 1

Allmänt

Brf ICON Växjö 1 består av 88 lägenheter. På entréplan finns café, reception och övrig service. Boende har tillgång till innegårdsterrassen på plan 2 samt solterrassen på plan 19 där skybar finns. Minst ett årskort per lägenhet ingår till gym, spa med bland annat inomhuspool och bastu.
Husen är anslutna för el och fjärrvärme från VEAB. Det är individuell mätning av hushållsel, kallvatten och varmvatten samt gemensam mätning av värme. Cykelförråd finns i garaget. Parkering samt garageplats via Aimo Park, telefon 0771-96 90 06. Fiber via Wexnet.
Föreningen tillåter även juridisk person som köpare.
När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 3 200 kr/år

Vatten och avlopp: 2 000 kr/år

Summa: 5 200 kr/år

Övrigt

– I månadsavgiften ingår värme och fasta avgiften till Wexnets fiber.
– Kostnad för eget val av tv/internetleverantör tillkommer.
– Individuell mätning görs av vatten och hushållsel via föreningen. Läses av månadsvis och aviseras tillsammans med månadsavgiften (eget abonnemang behöver inte tecknas).
– Obligatorisk serviceavgift 443 kr/månad tillkommer och avser tillgång till gym, spa och pool, innergård samt takterrass.
– Garage och p-plats hyrs ut via Aimo Park. Finns även möjlighet att hyra garageplats under Vida Arena, Ca 880 kr/mån samt öppen p-plats 470kr/mån. Kontakta Aimo Park på 0771-96 90 06.
– Det finns även ett visst antal fria p-platser i Arenaområdet.

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter. Vid Handelsplats I11 finns två bostadsrättsföreningar på Kasernvägen och Industrigatan. I Arenastaden finns moderna bostadsrätter i Icon.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge