personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Öster

Östregårdsgatan 32A

1 RoK

41 m²

1 350 000 kr

Fräsch 1:a med cykelavstånd till universitet samt centrum


Välkommen till vackra Öster och en perfekt förstagångsbostad eller till den studerande då universitetet ligger på cykelavstånd. Välplanerade kvadratmeter med ordentligt och välutrustat kök, stort allrum med plats för soffa och säng samt ett fint duschrum. I hallen finns gott om förvaring i garderober och linneskåp. Ljus bostad med genomgående fina ytskikt med ekparkettgolv och vita väggar. Till bostaden tillhör ett förråd praktiskt beläget på entréplan där även tvättstugan finns. Möjlighet till gratis parkering finns vid gatan. Pizzeria, frisör och padelbanor på gångavstånd. Här bor du i ett lugnt och attraktivt område med centrums alla utbud samt natursköna Växjösjön på bekvämt avstånd.

Snabbfakta

Adress Östregårdsgatan 32A
Område Öster
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 + kök
Våning 1 av 3
Boarea 41 m² (föreningens information)
Avgift 2624 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel TV grundutbud. Exkl. el
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 350 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

1

Boarea

41 m²

Planlösning

Välkommen till Brf Skidan och renoverad kvadratsmart etta. Mysigt och praktiskt boende för den som ska studera eller flytta hemifrån. Lägenheten erbjuder en rymlig hall med plats för avhängning samt flera garderober. Köket (Ballingslöv), som renoverades 2018, är modernt med snygga vita luckor och gott om förvaring. Matbord för 4 personer ryms i köket. Ett stort allrum med plats för både säng och soffa och genom två stora fönster ges rikligt med ljusinsläpp. Duschrum med fin badrumsinredning. Tvättstugan finns praktiskt i entréplandär även lägenhetsförrådet hittas. Bostaden är belägen på första plan med en lugn och grön innergård med möjlighet till grillning. Parkeringsplats kan man hyra via föreningens kö, dock finns det gratis parkering vid gatan.

Rumsbeskrivning:
– Rymlig hall i vinkel med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Hatthylla samt garderober och städskåp.
– Modernt kök från Ballingslöv med vita luckor, VirrVarr bänkskiva med stålram samt vitt kakel som stänkskydd. Rostfria vitvaror i form av Inbyggnads ugn och mikro (Bosch), induktionshäll (Bosch), diskmaskin (Bosch 45 cm) samt kombinerad kyl och frys (Bosch). Matplats för fyra personer. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i öster.
– Ljust vardagsrum/sovrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Gott om plats för möblering av soffa, säng mm. Ljusinsläpp via fönster i öster.
– Duschrum med nymålad våtrumsmatta på golv och vitt kakel på väggar. Inredning i form av duschhörna med vikdörrar, kommod med tillhörande spegelskåp, WC samt badrumsskåp.

Bostadstyp

Flerbostadshus

Byggår

1990

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2-glas energi

Energiprestanda

142 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Skidan

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Skidan förvärvade fastigheten Skidan 6 år 2017. Fastigheten byggdes 1990 och består av 2 flerbostadshus. Byggnadernas totalyta är 1 256 m², varav 1 231 m² utgör lägenhetsyta och 25 m² utgör lokalyta. Föreningen består av 15 bostadsrätter fördelat på 2 st. 1 rum och kök, 3 st. 2 rum och kök, 3 st. 3 rum och kök, 5 st. 4 rum och kök och 2 st. fem rum och kök.
I föreningen finns soprum som också innehåller trädgårdsredskap, tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner samt torktumlare, torkskåp och mangel.
Samtliga lägenheter har varsitt förråd, lägenhet nr 1 har sitt förråd i hissens maskinrum.
Garage och carport hyrs av de boende via föreningens kö. Cykel förråd med plats för fem cyklar.
Kabel-TV via Com Hem, bredband via Bredbandsbolaget/Com Hem.

Utför och planerat underhåll:

2017 Byte av ventilationsaggregat samt köksfläkt lgh 2 och 3, tvättning av skärmtak, ny från luftsfläkt samt tryckkärl i teknikrum, filmning av avloppsrör, bytt samtliga packningar på blandare i tvättstugan, uppmärkning av gemensamhetsutrymmen, monterat ny föreningsskylt på fastigheten, sprutat mossmedel på ett yttertak (lgh 11) ytterligare utvärdering 2019, Rensat och ersatt rabatt utmed Östregårdsgatan med spolad sten, nya växter i trapphus, nytt lägenhetsregister, monterat brandsläckare, ny papperskorg med askkopp, montering av fläkt i tvättstuga, ny matta, våt tork samt strykbräda, avlägsnat växtlighet nära fastigheten, byte av låssystem till lgh nr 1.
2017-2018 Kontrollerat och rensat samtliga hängrännor, monterat hyllor, inredning och påkörningsskydd dörr vid dörr i soprummet, monterat rörelsevakt till belysning, tvättat carport och trästaket med högtryckstvätt.
2017-2019 Tvättat samtliga plåtdetaljer på fastigheten som vetter mot innergården.
2018-2019 Byte av ventilationsaggregat samt köksfläkt i lgh nr 4.
2018 Byte av ventilationsaggregat samt köksfläkt i lgh nr 9 och 5, målat plåtdörrar mot innergård samt metallstolpar, renovering av ytskikt, golv samt nya dörrar i lgh 6, monterat ny tröskel på soprum samt målning av dörr, inköp av nya utemöbler.
2019 Målning carport, obligatorisk ventilationskontroll, energideklaration, byte av trätrall utanför lgh 3, 4, 14 och 15.
2020 Genomgång av fönster (smörjning), översyn av belysningsarmatur i trapphus, målning av tvättstuga, serviceplan på byte av ventilationsfilter i lgh enligt protokoll från OVK, brandvarnare i gemensamma utrymmen, trapphus, källarförråd, soprum samt tvättstuga, två nya tvättmaskiner i tvättstugan, byte av ventilationsaggregat samt köksfläkt i lgh 14 och 15.

Planerat underhåll
2017 och framåt, byte av ventilationsanläggning och köksfläkt i lgh (utförs löpande vid renovering av kök)
2018 och framåt, service på maskiner i tvättstugan utfört 2018, eventuellt ny service 2021.
2021 Rensning av rabatt utmed Alegatan, grannfastighet vill bygga mur och gräva upp träd i tomtgräns (tas upp till beslut på stämma 2021).
2021 Offert tas in för eventuell ommålning av fasaden.

Driftkostnad

El: 1 300 kr/år

Summa: 1 300 kr/år

Övrigt

Renoverat föregående ägare:
2015 – Ny badrumsinredning, kommod, spegelskåp samt badrumsskåp.
2017 – Nytt ekparkettgolv i hall och vardagsrum. Målning av väggar.
2018 – Nytt kök med nya stommar och luckor, vitvaror och golv. Nya vikdörrar i badrum.
Renoverat nuvarande ägare:
2022 – Nymålat innerväggar och tak. Målat badrumsgolv och badrumstak.

Rullgardin och plissegardiner ingår i allrum.
Plissegardin i kök ingår.
Separat kö till garageplats (500 kr/mån), carport (250 kr/mån) och parkeringsplats (150 kr/mån). Möjlighet att parkera finns på gatan utanför utan kostnad.
Gemensam tvättstuga i 32 A.
Lägenhetsförråd.
Bredband och TV via ComHem.
Mysig innergård med grillplats.
Driftskostnaderna är baserade på den nuvarande ägaren och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Öster trafikeras av stadstrafiken linje 4.

Allmänt

Öster är en charmig och kuperad stadsdel med smala gator, äldre hus med vackra trädgårdar och många gröna parker. På Staglaberget på Öster grundades Östers IF 1930, då var Öster ett eget samhälle precis utanför stadskommunens gräns vid landsvägen mot Ingelstad. Öster förvandlades till villastaden Östregård med många villor med stora tomter. Staglaberget är en vacker plats med utsikt över Växjösjön. På Öster finns också lummiga Ekebacken och biskopsgården Östrabo där rader av kända biskopar med Esaias Tegnér i spetsen har bott genom åren. Friluftsområdet Fylleryd ligger inte långt borta. Intill Öster finns matbutiken Hemköp, och på stadsdelen hittar vi klassiska Hovs Bageri, pizzerior och en bensinstation öppen till midnatt. På det gamla industriområdet finns bland annat gym och Fläkten skatehall.

Närservice

Östregårdskolan (F-6) ligger vid Staglaberget med utsikt över Växjösjön och på gångavstånd till parker, simhall, äventyrsbad och Centrum. Skolan har hundraåriga anor, vilket ger den en speciell charm. På Öster finns även Thorén Framtid (6-9). Intill Öster ligger också högstadieskolan Fagrabäckskolan och de stora kommunala gymnasieskolorna. Vårdcentralen på Öster heter Birka vårdcentral. Öster ligger centrumnära med hela stadens utbud några minuter bort.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge