personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Kungsgatan 19A

2 RoK

62 m²

1 975 000 kr

Bekvämt mitt i stan, med låg avgift och garagemöjlighet


På Kungsgatan 19A bor du bekvämt mitt i stan! Hiss direkt från garaget till bostaden på tredje våningen där du njuter av härlig utsikt över takåsarna från en inglasad balkong. Interiört möts du av en rymlig tvårummare med fräscha ytskikt, trevliga ljusinsläpp och ett nyligen renoverat kök. Stabila Brf Tor erbjuder ett tryggt boende med en riktigt låg månadsavgift om 2.279 kr som inkluderar värme, vatten, internet och tv. Du ges dessutom möjlighet att hyra en garageplats om du önskar.

Snabbfakta

Adress Kungsgatan 19A
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + Kök
Våning 3 av 4
Boarea 62 m² (föreningens information)
Avgift 2279 kr/mån Inkl värme, vatten, tv och internet
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 975 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

2

Boarea

62 m²

Planlösning

Välkommen upp till tredje våningen, till en ljus och rymlig tvårummare med genomgående fräscha ytskikt. Här bor du mitt i stan med fin utsikt över takåsarna och lugn och tyst boendemiljö med hjälp av moderna 3-glasfönster. Trevlig inglasad balkong med skjutglaspartier samt ett nyligen renoverat kök.

– Välkomnande entré med ny fräsch textilmatta och vitmålade väggar. Öppen avhängning samt plats för avhängning i skjutdörrsgarderob.
– Ljust och rymligt vardagsrum med plats för både matplats och soffgrupp. Ekparkettgolv, vitmålade väggar och fina ljusinsläpp från tre fönster.
– Rejält sovrum med utgång till balkongen. Ekparkettgolv, vitmålade väggar samt en stor skjutdörrsgarderob.
– Wc/dusch med plastmatta och halvkaklade väggar. Wc, duschkabin, tvättställ och spegelskåp.
– Fräscht och luftigt kök som nyligen renoverats. Plastmatta, vita väggar med fondvägg samt utgång till balkongen. Inredning med vita släta utdragslådor och laminatbänkskiva samt mönstrat kakel som stänkskydd. Kyl/frys (-15), häll (-17), ugn (-17) och diskmaskin (-17).

Bostadstyp

4-våningshus

Byggår

1967

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

142 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB:s Brf Tor i Växjö

Allmänt

Brf Tor är belägen mitt i centrala Växjö på Kungsgatan 19, ca 200 m från Stortorget, flygbuss och järnvägsstationen.
Bostadsrättsföreningens byggnad färdigställdes 1967. Föreningen äger fastigheten Tor, som består av 32 bostadslägenheter, en lokal upplåten med bostadsrätt och 5 lokaler med hyresrätt i källaren.
På gården finns gräsmatta och växthus. I källaren finns 28 garageplatser som fördelas via föreningens kö.
Balkongerna är tillbyggda och inglasade. Bredband via Telenor 100 mb ingår i månadsavgiften och TV via Telenor (basutbud ca 15 kanaler).
Välskött förening med utmärkt ekonomi.

Större underhåll och investeringar:
2000: Installation av bredband
2000-01: Utbyggnad, målning och inglasning av balkonger
2005: Installation av två hissar, 19A-B
2006: Ombyggnad av lokal till bostad
2009: Relining av stammar. Renovering av tvättstugan
2011-12: Fönsterbyte
2012: Tidigare lokaler på Kungsgatan 19D byggdes om till 12 bostäder.
2016: Byte av värmeväxlare, fjärrvärmecentral
2016: Byte av varmvattenberedare
2016: Byte av belysning garage
2017: Gym i källaren
2017: Säkerhetsdörrar Kungsgatan 19 A-B
2018: Anläggning innergård
2019: Energideklaration och OVK utförd

Driftkostnad

El: 4 200 kr/år

Summa: 4 200 kr/år

Övrigt

– Inglasad balkong i österorienterat läge med utsikt över takåsarna.
– Köket renoverat 2016/17. Ny textilmatta i hall 2018.
– Möjlighet finns att hyra garageplats i källargaraget (450 kr/mån). Laddning för elbil kan också erbjudas.
– Lägenhetsförråd och matkällarförråd finns i källarplan.
– Internetanslutning via Telenor (ingår i uppgiven månadsavgift).
– TV via baspaket från Tele2 (ingår i uppgiven månadsavgift).
– Gym finns tillgängligt i källaren för föreningens medlemmar.
– Tvättstuga, cykelförvaring och sopsortering finns i källarplanet.
– Avsättning till inre fond 114 kr/mån (ingår i uppgiven månadsavgift).
– Aktuellt saldo inre fond, 7.863 kr.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största marknadsplats för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge