personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Hovsgatan 8D

4 RoK

89 m²

2 890 000 kr

Bekvämt boende mot lugn innergård


Välkommen att ta hissen upp till 4:e våningsplanet och till en trevlig och praktisk 4:a i omtyckta Brf Hovsberg. Centralt belägen vid Himlabacken och inom ytterst välplanerade 89 m² erbjuds bl.a. tre bra sovrum, fullutrustat kök, vardagsrum samt helkaklat badrum med golvvärme och tvätt- och torkmöjligheter. Här finns även en gästtoa. Härlig inglasad balkong i soligt söderläge med öppningsbara glaspartier mot en öppen balkong. Brf Hovsberg är en förening med trygg ekonomi och här bor du prisvärt med kort promenadavstånd till bl. a. domkyrkan, stortorget, teater och konserthus. Till bostaden hör även ett separat varmförråd praktisk beläget i källarplan.

Snabbfakta

Adress Hovsgatan 8D
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + kök
Våning 4 av 6
Boarea 89 m² (föreningens information)
Avgift 5393 kr/mån inkl. värme, vatten, el, tv, fiber samt bostadsrättstillägg.
Pris 2 890 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4

Boarea

89 m²

Planlösning

Lugn centrumlägenhet med bekvämligheter som hiss och bilgarage i källaren (separat kö). Välplanerad med genomgående ekparkettgolv och ljusa väggar. Generös takhöjd om ca 2,50 m, fönsterbänkar i kalksten och vita släta innerdörrar. Helkaklat badrum med golvvärme och tvätthörna. Härlig söderbalkong med öppningsbara glaspartier. Föreningen innehar även en gemensamhetslokal som man också kan använda för övernattning. Här är det nära till shopping, nöjen samt härliga Växjösjön. Trots det centrala läget bor man lugnt och prisvärt i en trygg förening med stabil ekonomi. Välkommen att trivas i många år framöver!

Rumsbeskrivning:
– Entré/hall med ekparkettgolv och ljusa tapeter på väggar. Två väggfasta hatthyllor. Garderob samt städskåp.
– Kök med vita luckor, bänkskiva i mörk laminat, rostfri diskho samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av kyl, frys, inbyggnadsugn och mikro, spishäll, fläkt samt diskmaskin. Ekparkettgolv och ljus tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och ljus tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot söder samt utgång till inglasad balkong i söder.
– Sovrum 1 med ekparkettgolv och ljus tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot söder och öst. I anslutning finns en rymlig klädkammare med hyllplan och klädstänger.
– Sovrum 2 med ekparkettgolv och ljus tapet på väggar. Två garderober. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Sovrum 3 med ekparkettgolv och ljus tapet på väggar. En garderob samt ett linneskåp. Ljusinsläpp från fönster not norr.
– Dusch/tvätt med uppvärmt klinkergolv och kakel på väggar. Inredning i form av duschhörna med välvda dörrar, vit kommod med tillhörande spegelskåp, WC-stol samt uppvärmd handdukstork. Tvätthörna med tvättmaskin och torktumlare, väggfast arbetsbänk samt två större väggfasta skåp.
– WC med klinkergolv och målade väggar. Inredning i form av tvätthandfat, spegel samt WC-stol.

Bostadstyp

5-våningshus

Byggår

2013

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

71 Kwh/m² och år

Uteplats

Inglasad balkong i söder med skjutdörrspartier.

Föreningens namn

Brf Hovsberg

Allmänt

I Brf Hovsberg består av 49 moderna lägenheter i storlek mellan 51-130 kvm. Byggnaderna stod färdiga för inflyttning 2013. Fastighetens adress är Hovsgatan 8 A-D i Växjö. Total bostadsarea är 4 388 m².

Brf Hovsberg har ett mycket centralt läge vid Hovsgatan, endast en kort promenad från citykärnan och Växjösjön. I huset finns bekvämligheter som hiss samt bilgarage i källaren, det finns 34 garageplatser samt 10 utvändiga parkeringsplatser (platserna hyrs ut via föreningens kö) , miljörum, tre cykelrum och lägenhetsförråd i källarplan. I föreningen finns också en gemensam mötes/övernattningslokal. Även torget mot Linnégatan tillhör föreningens fastighet.

I månadsavgiften ingår bostadsrättsförsäkring, du behöver en egen hemförsäkring.
Fiber och ett bostadsnät för TV, tele & internet i varje lägenhet. Föreningen har tecknat avtal med Comhem.

Föreningen har en egen informativ hemsida https://brfhovsberg.se/

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Större underhåll och investeringar

2014 Uppfräschning av miljöhus
2015 Upprättande av underhållsplan
2016 Obligatorisk ventilationskontroll
2016 Nytt gruppavtal Comhem
2016 Installation av vägbom
2016 Informationstavlor uppsatta
2016 Införskaffande av brandsläckare
2016 Installation automatiska dörröppnare mellan garage och miljörum
2017 Inköp av fyra hjärtstarter
2018 Linjemålning garage
2019 Obligatorisk ventilationskontroll
2021 Energideklaration utförd tillsammans med radonmätning
2021 Installation av 8 laddboxar för elbilsladdning i garaget och parkeringsplatser

Övrigt

– El 350 kr/mån (prel debitering, avläses årsvis). Inräknat i månadsavgiften.
– Kallvatten 300 kr/mån (prel debitering, avläses årsvis). Inräknat i månadsavgiften.
– Internetanslutning och TV-utbud via ComHem 235kr/mån. inräknat i månadsavgiften).
– Härlig inglasad balkong om ca 10 m² (totalt ca 14 m²) i söderläge.
– Rullgardiner samt plisségardiner ingår till bostaden.
– Säkerhetsdörr.
– Lägenhetsförråd finns i källarplanet.
– Garageplats (34 st) i källaren hyrs ut via föreningens kölista (600kr/mån).
– P-plats utomhus (10 st) hyrs ut via föreningens kölista (300kr/mån).

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge