Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Norra Esplanaden 6

4 RoK

94 m²

2 450 000 kr

Charmig och stilren 4:a i centrum


OBS Nytt pris! Mycket charm och med stilrena ytskikt erbjuds nu till försäljning en fyrarummare i Brf Mörner. Centralt läge i ett härligt 30-talshus med stora vackra fönster, högt i tak och framför allt väldans hemtrevligt. Bostaden är belägen på andra våningen, tillgängligt tack vare hiss, erbjuder tre fina sovrum, praktiskt kök, vardagsrum, renoverat badrum med tvättmöjligheter samt en gästtoa. Trevlig balkong i nordväst mot föreningens innegård. Parkeringsplats finns tillgängligt på innergården för 450 kr/mån. Kort promenadavstånd till bl. a. domkyrkan, stortorget, teater och konserthus. Till bostaden hör även ett separat varmförråd praktisk beläget i källarplan.

Snabbfakta

Adress Norra Esplanaden 6
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + kök
Våning 2 av 3
Boarea 94 m² (föreningens information)
Avgift 6037 kr/mån Inkl. värme, vatten, sophantering. Exkl el.
Pris 2 450 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4

Boarea

94 m²

Planlösning

Genom de vackra entrédörrarna välkomnas du in i detta 30-talshus och med några trappsteg når du hissen som tar dig till bostaden. Här möts du av synnerligen charmig planlösning som börjar med en generös och möblerbar hall med fantastiskt ljusinsläpp. Köket är ljust med gott om förvaring och här finns plats för ett matbord. Vardagsrummet är placerat mitt i bostaden och två av sovrummen tillsammans med badrummet finns i östra delen av bostaden. Ytterligare ett sovrum, även perfekt som kontor eller lekrum, finns i anslutning till köket. Från innergården där parkeringsplatser finns når du även hissen i bottenplan som tar dig direkt till bostaden. Trots det centrala läget bor man lugnt och med alla centrums utbud inom promenadavstånd.

Rumsbeskrivning:
– Entré/hall med vitlaserat ekparkettgolv och grönmålade väggar. Väggfast garderob samt ljusinsläpp via fönster mot norr och utgång till balkong.
– Kök med gråmålade luckor, marmormönstrad bänkskiva, rostfri dubbeldiskho samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av kyl och frys (2010), induktionshäll (2017), inbyggnadsugn (2017), fläkt samt diskmaskin (2017). Vitlaserat ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster mot norr samt utgång till balkong.
– Vardagsrum med vitlaserat ekparkettgolv och grönmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster mot väst.
– Hall/passage med vitlaserat ekparkettgolv och grönmålade väggar. Flera platsbyggda garderober och linneskåp.
– Sovrum 1 med vitlaserat ekparkettgolv och gråmålade väggar. Två platsbyggda garderober samt ljusinsläpp via fönster mot öst.
– Sovrum 2 med vitlaserat ekparkettgolv och gråmålade väggar. Platsbyggd garderob samt ljusinsläpp via fönster mot öst.
– Matrum/Sovrum 3 med vitlaserat ekparkettgolv och grönmålade väggar. Städskåp samt ljusinsläpp via fönster mot norr.
– Duschrum/Tvätt renoverat 2017 grått klinkergolv och vitt kakel på väggar. Inredning i form av duschhörna med välvda vikdörrar, WC-stol, tvättställ samt spegel. Tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare (2017).
– Gästtoa med plastmatta på golv och vitt kakel på väggar. Inredning i form av tvättställ, spegel, WC-stol och väggfast skåp.

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1933 + 1989

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

99 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Mörner 5

Allmänt

Föreningen består av 15 st bostadslägenheter och 3 lokaler med adresserna Norra Esplananden 6 och Linnégatan 29. Föreningens fastighet består av två ihopbyggda huskroppar med byggnadsår 1933 och 1989. Föreningen är bildad 2017.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Driftkostnad

El: 6 400 kr/år

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 8 200 kr/år

Övrigt

– Egen uppmätning av boytan har gjorts via mäklare. Den uppmätta boytan ger ca 90 m².
– Ev. liten avgiftshöjning har diskuterats – inget är bestämt i dagsläget.
– P-plats finns att hyras för 450 kr/mån. Plats i carport kan hyras via separat kö.
– Fiber via Wexnet 150 kr/mån. Innehållstjänst tecknas separat.
– Kabel-tv via Comhem (ingår i månavg).
– Förråd i källare tillhörande lägenheten.
– Gemensam tvättstuga i den nyare delen av fastigheten. Två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
– Gemensamt cykelförråd, låst.
– Gemensamt soprum med källsortering.
– Tillgängligheten i huset är god. Huvudentrén från Norra Esplanaden har en vacker originaldörr med portkod. Innergården nås från Linnégatan och här finns parkering för bil samt cykelförråd och sopsortering. Härifrån tar du dig enkelt in i huset och till hissen.
– Driftskostnader är baserade på nuvarande ägare och bör ses som en uppskattning.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge