personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Norr

Lillestadsvägen 83

2 RoK

60 m²

1 790 000 kr

Topprenoverad 2:a med två balkonger


Totalrenoverad och inflyttningsklar 2:a om 60 m² med moderna ytskikt och lyxiga tillval. Varmt välkommen till Lillestadsvägen 83 i Brf Slånbäret i Växjö. Unikt tillfälle att förvärva en superfin lägenhet på Norr med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stort sovrum, helkaklat badrum med lyxig golvvärme samt två fina balkonger i öst respektive väst. Välplanerade ytor och gott om förvaring i garderober och klädkammare. Här bor du nästintill insynsskyddat på våning två med ett lugnt läge i lummig och bilfri innergård. Närhet till natur och bekvämt cykelavstånd till Växjös stadskärna samt universitet. Bilen parkerar du gratis i området, separat förråd samt fiber från Wexnet finns att tillgå.

Snabbfakta

Adress Lillestadsvägen 83
Område Norr
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + kök
Våning 2 av 2
Boarea 60 m² (föreningens information)
Avgift 3379 kr/mån Inkl värme, VA och bostadstillägg. Exkl.el
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 790 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

2

Boarea

60 m²

Planlösning

Välkommen Brf Slånbäret i Växjö beläget i en lummig oas på Norr. En trappa upp från innergården finner du en fräsch 2:a med ljus och öppen planlösning mellan hall, kök och vardagsrum. Det fullutrustade köket renoverades alldeles nyligen och är helt oanvänt. Stort och insynsskyddat sovrum med bra förvaring. Vardagsrummet är ljust och rymligt och lättmöblerad. Badrummet renoverades 2019 och har golvvärme och regndusch. Två balkonger varav en med lummig baksida och den andra är vid entrén. Bostaden är belägen på ett attraktivt område med flera grönområden, Fyllerydsskogen och centrum med bekvämt cykelavstånd. Välskött förening som erbjuder gemensamhetsutrymmen såsom, övernattning, festlokal samt tvättstuga.

Rumsbeskrivning:
– Entré med eluppvärmt klinkergolv och tapet på väggar. Plats för avhängning till höger, platsbyggd garderob samt städskåp. Öppet mot vardagsrum.
– Ljust vardagsrum med enstavigt ekparkettgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot öst samt utgång via altandörr till stor balkong med plats för utemöbler.
– Modernt kök öppet mot vardagsrum med plats för matbord. Köksinredning i form av vita luckor, vita kakelplattor som stänkskydd och svart bänkskiva i laminat. Vitvaror i form av rostfri inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll, fläkt, integrerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Infällda spotlights i baldakin. Enstavigt ekparkettgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
– Stort sovrum med enstavigt ekparkettgolv och tapet på väggar. Inbyggda skjutdörrsgarderober med gott om förvaring. Ljusinsläpp från fönster i öst.
– Helkaklad dusch med eluppvärmt klinkergolv och kakel på väggar. Inredning i form av duschhörna med välvda dörrar och lyxig takdusch, stor kommod, spegel samt WC-stol. Litet fönster i väst.
– Rymlig klädkammare med ljus plastmatta på golv och vitmålad vägg. Hyllplan med klädstänger.

Bostadstyp

2-våningshus

Byggår

1988

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

162 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Slånbäret i Växjö

Allmänt

Brf Slånbäret består av 34 lägenheter i 6 byggnader fördelade på 10 st 2:or, 10 st 3:or, 10 st 4:or och 4 st 5:or samt 33 p-platser. Byggnaderna är uppförda 1988 och uppläts då som hyresrätter, 2010 ombildades lägenheterna till bostadsrätter. Fastighetens adress är Lillestadsvägen 43-111 i Växjö.
Föreningen ligger med ett grönt och lummigt läge och i mitten av området finns gemensamhetslokalen som innehåller tvättstuga, gästrum, kök, matsal, hobbyrum och bastu. I övrigt finns det separat miljöhus, förrådsbyggnad med lägenhets- och cykelförråd samt två förrådsbyggnader som är sammanbyggda med bostadshusen.
Föreningen har två arbetshelger på våren och hösten, då man tillsammans ser över de gemensamma ytorna och utemiljön. Som bostadsrättshavare har man också jourvecka, då ser man till att allt alla gemensamma utrymmen är låsta och släckta samt städning i gemensamhetslokalen och tvättstugan i slutet av veckan.
Kabel-TV via Telenors (analogt) basutbud ingår. Internet från Wexnet kostnad tillkommer med 150kr/månad samt kostnad för innehållstjänster från leverantörer.
Hemförsäkring bekostas av vardera bostadsrättshavare, bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Fri parkering, kö till p-plats med motorvärmare kostnad ca 105kr/mån. Två gästparkeringar finns.

Tidigare utfört underhåll:
2011 Varmkompost
2011 Målning oljefärg
2012 Byte av tvättmaskin
2012 Renovering av hyreslägenhet
2013 Montering låscylinder
2013 Byte av dörrar samt målning
2013 Ventilationsbesiktning
2015 Byte av belysning innergård
2016 Byte av lägenhetsventilation
2016 Alg- och beläggningsbehandling, huskropp utvändigt
2017 Renovering tvättstuga
2017 Ventilationsaggregat
2017 Målning vindskivor och hängrännor
2018 Utbyte av låssystem
2018 Installation frånluftsvärmefläkt
2019 Asfaltering innergård
2020 Renovering hyresrätt
2020 Ny belysning gemensamhetslokal
2020 Tvättning av yttertak
2021 Byte av förrådstak

Driftkostnad

El: 5 940 kr/år

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 7 740 kr/år

Övrigt

2019-20 – Badrumsrenovering med golvvärme och ny inredning. Nya tapeter och målning av innertak. Nya enstavigt ekparkettgolv i kök, vardagsrum och sovrum.
2022 – Nytt komplett kök från IKEA med nya vitvaror. Klinker i hall med golvvärme.
– Fiber finns från Wexnet. Köparen tecknar eget abonnemang 150 kr/mån + innehållstjänst.
-Balkong i öst och väst.
– Lägenhetsförråd tillhörande lägenheten finns separat byggnad.
– Fri parkering, separat kö till p-plats med motorvärmare, 2 gästparkeringar.
– Driftskostnader är baserade på nuvarande ägare och bör ses som en uppskattning.

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

På Norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste handelsområde med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge