personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Biskopshagen

Pumphusgatan 9

5 RoK

118 m²

4 400 000 kr

Exklusivt drömboende på härliga Söder


Vackert och harmoniskt boende i dansk design, skapat av den framstående arkitekten Ib Wibroe. Bostaden är uppförd 2006 i villaform med fasad i ljus puts, privat innergård i västerläge och garage i direkt anslutning. Enastående läge med Bokhultet och Växjösjön på kort avstånd och med en tomt som gränsar direkt mot grönområde. Utöver en fantastisk lägenhet har man här även tillgång till gemensamhetshus med samlingssal, bastu, övernattningsrum och hobbylokal.

Snabbfakta

Adress Pumphusgatan 9
Område Biskopshagen
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 5 + Kök
Våning 1+2 av 2
Boarea 118 m² (föreningens information)
Avgift 6292 kr/mån Inkl renhållning
Pris 4 400 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

5

Boarea

118 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning, Entréplan:
– Entré med klinkergolv. Skjutdörrsgarderob med avhängningsmöjlighet för ytterkläder.
– Hall och matrum med ekparkett och vitmålade väggar, öppen planlösning, takhöjd mellan ca 3,2-4,8 meter och flera stora fönster i västerläge ger bostaden ljus och rymd. Utgång till uteplats med västerläge.
– Sovrum med ekparkett och vitmålade väggar. Inbyggd garderob med skjutdörr. Fönster mot norr.
– Sovrum med ekparkett och vitmålade väggar. Två inbyggda garderober med skjutdörrar. Fönster mot öster.
– Gästtoalett med klinkergolv och kaklade väggar. Handfat, spegel samt toalett.
– Duschrum med klinkergolv och kaklade väggar. Exklusiv inredning i massiv körsbär från danska Multiform, handfat från Villeroy Bosch, spegel med belysning samt belysning under överskåpen, duschhörna med välvda duschdörrar, toalett samt handdukstork. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Miele) 2006, samt torkställning för tvätt. Två mindre fönster mot öster.
– Kök med köksinredning från Myresjökök med vita släta luckor, bänkskiva av sten från Kaptensgården i Skåne, diskho i svart kompositmaterial med matchande blandare, glaskakel som stänkskydd över diskbänken. Klinkergolv samt vitmålad väv på väggarna. Kyl/frys 75 cm bred, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro, infälld induktionshäll, diskmaskin. Samtliga vitvaror är rostfria från Miele från byggnadsåret förutom diskmaskinen som är utbytt 2019. Exklusiv rostfri kökskåpa med tystgående fläkt, från Kaptensgården i Skåne. Stort fönsterparti i burspråksform mot öster. Synliga vitlaserade bjälkar och tak.
– Vardagsrum med ekparkett och vitmålade väggar. Synliga vitlaserade bjälkar och tak. Fönster mot väster och norr. Exklusiv frihängande trappa i aluminium upp till loftet.

Loft:
– Allrum med ekparkett och vitmålade väggar. Fönster i norr och öster. Utgång till balkong i västerläge. Öppet ner till allrummet, här får man in det fina ljusflödet från alla fönster i västerläge.
– Mysigt kontor med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Runt fönster mot allrummet som ger vidare utsikt mot väster via de högt placerade fönsterna i allrummet. Ingång till förrådet.
– Praktiskt förråd på drygt 8 m² med fönster mot öster.

Bostadstyp

Marklägenhet

Byggår

2006

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

143 Kwh/m² och år

Uteplats

Insynsskyddad mysig stensatt innergård med uppväxta rabatter, staket och häck runt om tomten, uteplats (balkongen utgör tak) och balkong i västerläge. Stor elstyrd terassmarkis. Garage med fjärrstyrd garageport. Isolerat förråd med fasta hyllor och en mindre arbetsbänk.

Föreningens namn

Brf Botium i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Botium ligger söder om stadsdelen Söder i Växjö i området Biskopshagen, med närhet till bokskog, vandringsleder och sjöar, men också med gångavstånd till Växjö centrum.

Brf Botium består av 35 lägenheter i form av friliggande hus. Husen är byggda i ett plan eller i ett plan med loft med en yta av ca 90-130 kvm, belägna på en ”egen” tomt som är 15x15m. Den egna tomten består, förutom av huset, av garage/carport, förråd och uteplats. Husen har burspråk, stora fönster, värmebehandlad furu i staket, garage/carport och förråd samt fjärrvärme, golvvärme, indraget bredband, IP-telefoni och digital-tv. Husen är ritade av Wibroe Arkitekter i Växjö.

Föreningen har också ett gemensamhetshus, kallat Lövsalen, består av ett större rum med bibliotek, öppen spis, kök, bastu, hobbyrum, grovtvättstuga och 2 övernattningsrum.

För den ekonomiska och tekniska förvaltningen anlitas RIAB Ingenjörs AB i Växjö, för t.ex. snöplogning och gräsklippning. De boende hjälps åt att sköta den gemensamma utemiljön, främst vid utemiljödag på vår och höst.

Föreningens hemsida: https://www.botium.se/

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Driftkostnad

Uppvärmning: 12 400 kr/år

El: 12 000 kr/år

Vatten och avlopp: 2 400 kr/år

Summa: 26 800 kr/år

Övrigt

Vattenburen golvvärme i entréplan samt radiatorer på loftet. Luftvärmepump som ger kyla samt ger låg energiförbrukning.
Fiber med uttag i varje rum. IP-TV , Telias fria TV-kanaler ingår i månadsavgiften, telefoni och bredband tecknas med egna avtal med leverantör av bostadsrättsinnehavaren. Det finns både fiber via Wexnet och Telia. Bredbandshastigheten är 100 Mbit/s. Router för åtkomst till Telia ingår i lägenheten.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik med linje 9 (Centrum-Vikaholm) och har hållplats utmed Söderleden. Järnvägsstationen ligger på promenadavstånd.

Allmänt

Biskopshagen på Söder är omgivet av två sjöar, Södra Bergundasjön och Växjösjön. Området ligger också i direkt kontakt med Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Populära Växjösjön har en omkrets på 4,5 km där många väljer att motionera och promenera. Runt sjön finns Strandbjörket med tennisbanor, lekplats, badplats och Kafé. Utmed sjön finns också Simhallen och restaurangen 4 Krogar. Centrum och Universitetet ligger på gång- och cykelavstånd.

Närservice

Mitt på Söder finns Bäckaslöv som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersblandade klasser (1-3, 4-6). Det finns även fyra friskolor som är belägna på Söder. Mitt på Söder ligger en liten jourbutik.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge