personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Teleborg

Skiftesvägen 121

2.5 RoK

75.5 m²

1 390 000 kr

Prisvärt boende i trygg förening


Välkommen till en prisvärd 2,5 i omtyckta Riksbyggens Brf Trillan. Ta hissen upp till andra våningen och via loftgången når du bostaden. Här välkomnas du av en välplanerad bostad om 75,5 m² fördelad på bl a fullutrustat kök med plats för ett större matbord, badrum med tvättmöjligheter samt rymligt vardagsrum med utgång till inglasad balkong med kvällssol. Här finns även ett större sovrum och ett mindre som kan avvändas som sovrum eller kontor. Gott om förvaring i bostaden tack vare generös klädkammare och flera garderober. Lägenheten är belägen vid en lugn och bilfri innergård med lekplats och grönområden. Bilen parkerar du i ditt egna garage som ingår i avgiften. Här har du närhet till natur och sjö samt Torparskolan. Smidiga cykelvägar tar dig även enkelt till universitet samt Växjö centrum.

Snabbfakta

Adress Skiftesvägen 121
Område Teleborg
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2.5 + kök
Våning 2 av 3
Boarea 75.5 m² (föreningens information)
Avgift 4571 kr/mån Inkl. värme, VA, TV-basutbud, bredband, garage & bostadsrättstillägg. Exkl. el
Pris 1 390 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

Anna Storbjörk

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 85

Anna Storbjörk
Antal rum

2.5

Boarea

75.5 m²

Planlösning

Söker du ett behagligt boende där du får pengar över till lite annat så har du hamnat rätt. Välkommen till Teleborg och till Skiftesvägen 121. I den förmånliga avgiften om 4 571 kr ingår värme, vatten, garage, bredband och TV. Här bor du näst intill insynsskyddat med morgonsol på framsidan och kvällssol på baksidan. Den inglasade balkongen förlänger användningstiden från tidigt vår och till sen höst. Bostaden har en effektiv planlösning som passar de flesta familjer. Tvättstuga och cykelförråd finns på gården och flera lekplatser finns intill. Gångavstånd till Torparskolan samt naturområdet runt Södra Bergundasjön.

Rumsbeskrivning:
– Entré med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Hatthylla med plats för ytterkläder.
– Hall i vinkel med ekparkettgolv och vitmålade väggar.
– Kök med vita luckor, bänkskiva i massiv ek, rostfri diskho samt vitt/grått kakel som stänkskydd. Rostfria vitvaror i form av kyl, frys, hällspis, fläkt samt diskmaskin. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot väst samt utgång till inglasad balkong.
– Sovrum 1 med en parkettgolv och gråmålade väggar. Fyra skjutdörrsgarderober varav två med spegeldörrar. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Sovrum/kontor som används som sovrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från litet fönster mot öster.
– Semiklaklat duschrum med plastmatta på golv och vitt/grått kakel på väggar. Inredning i form av duschvägg med takdusch, handfat, spegelhylla WC-stol samt väggfasta hyllor. Tvättmaskin från LG.
– Rymlig klädkammare med plastmatta på golv och vita väggar. Två garderober samt hyllplan med klädstång.

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1983

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

127 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Trillan 1, Riksbyggen

Allmänt

Brf Trillan 1 äger fastigheten Trillan 1 på Skiftesvägen i Teleborg. Här har uppförts 13 st. bostadshus med 111 lägenheter med bostadsrätt. Föreningens lägenheter fördelar sig på 33 st. 2:or, 40 st. 3:or, 17 st. 4:or, samt 21 st. 5:or. Varje lägenhet har ett garage. Fastigheten är försäkrad i Folksam. Bostadsrättshavaren betalar hemförsäkring och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

I området finns dessutom gårdsbyggnader med bl a tvättstuga, cykelförråd, övernattningsrum, kvarterslokal, lekplatser och pingislokal.

Fiber via Telenor AB, avtal tecknas separat. Kabel-tv via Tele 2.

Underhåll och renoveringar:
2006 Fönstermålning samt byte av vägbommar, underhåll tvättstugor
2009 Energideklaration utförd, genomgång av ventilationen
2010 Byte av tvättmaskiner och torktumlare, byte av värmeväxlare i undercentral, byte av låssystem
2010 Utvändig målning av lägenheternas ytterdörrar, byte av hängrännor
2011 Asfaltering och plattläggning
2012 Underhåll tvättstugor samt VA och sanitet
2013 Jordfelsbrytare
2013 Nya sopstationer, underjordsbehållare
2014 Installation vattensparlatorer
2014 Ytterbelysning
2014 Huskropp, utvändigt (målning fönsterbleck, betongytor, socklar)
2015 Huskropp, utvändigt (lagning av socklar, loftgångar, betongpelare)
2015 Gemensamma utrymmen (tvättstuga)
2016 Extern miljö (byte belysningsstolpar)
2016 Huskropp, utvändigt (fasadrenovering, fogar)
2016 Markytor (anläggning kompost)
2016 Gemensamma utrymmen (tvättstugeutrustning)
2016 Installationer
2016 Garage & p-platser
2017 Gemensamma utrymmen (tvättstuga manglar)
2017 Installationer (ventilationsaggregat, hissar)
2017 Huskropp, utvändigt (renovering socklar)
2017 Markytor (lekutrustning & soffor)
2018 Gemensamma utrymmen (trapphus)
2018 Markytor (staket, lekhus, trappa)
2019-2020 Trapphus
2019-2020 Markytor
2020-2021 Huskropp utvändigt (fasad och taktvätt)

Planerade renoveringar/underhåll:
2021-2022 Huskropp (fasader – tvätt och målning)
2028 Huskropp (ev. stambyte, beroende på resultat av filmning stammar 2020/2021)

Driftkostnad

El: 4 650 kr/år

Summa: 4 650 kr/år

Övrigt

– 2021 Målat väggar i hall, kök och båda sovrummen.
– 2022 Målat väggar i vardagsrum.
Garageplats nr 47 ingår till bostaden och avgiften.
Befintliga gardinstänger och fästen ingår ej.
Rullgardiner ingår.
Driftskostnaden är baserad på den nuvarande ägaren och bör endast ses som en uppskattning.

I området finns dessutom gårdsbyggnader med bl a tvättstuga, cykelförråd, övernattningsrum, kvarterslokal, lekplatser och pingislokal.
Driftskostnaden är baserad på den nuvarande ägaren och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, 3, 5 och 7.

Allmänt

Den välplanerade stadsdelen Teleborg, med gott omgångtunnlar och cykelvägar, bebyggdes under 70-talet och har växt ut till Växjös största de senaste åren. Teleborg omges av tre sjöar. Södra Bergundasjön erbjuder att aktivt båt- och friluftsliv. Runt Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Intill finns magnifika Teleborgs Slott med sin park.

Närservice

På Teleborg finns stormarknaden Willys, ICA Kvantum och Blomsterlandet samt ett gym. På Sportfältet bedriver Växjö BK ungdomsfotboll och i Teleborgshallen utövas olika idrotter. Tennisplaner finns både utomhus och i SödraClimate Arena. I centrum finns kyrka, Lidl, pizzeria, vårdcentral och apotek. Skolor på stadsdelen är Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6-skolorna Furutåskolan, Ljungfälleskolan och Torparskolan. Bussförbindelserna är mycket goda

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge