Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Söder

Drottninggatan 1E

2 RoK

53 m²

1 950 000 kr

Kvadratsmart 2:a högst upp i fastigheten

Perfekt för dig som vill bo centralt och bekvämt! Superfin 2:a högst upp med ljusinsläpp från tre väderstreck och grym planlösning. Bostaden erbjuder modernt kök och öppet mot vardagsrum, väl tilltaget sovrum och helkaklat badrum med tvätthörna. Gott om förvaring erbjuds i den generösa klädkammaren. Fransk balkong i norrläge samt uteplats vid entrén och mot lugn innergård i söder. Till bostaden hör ett stort förråd och föreningen erbjuder även gemensam takterrass och övernattningsmöjligheter. Här har du hela centrums utbud såväl som härliga Växjösjön och Bokhultet på kort promenadavstånd. Varmt välkommen till Drottninggatan 1E en bostad som passar både ung som gammal!

Snabbfakta

Adress Drottninggatan 1E
Område Söder
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + kök
Våning 6 av 6
Boarea 53 m² (föreningens information)
Avgift 3489 kr/mån Inkl. värme, bredband (100/100) och TV (Telia Lagom). Exkl. vatten, el.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 950 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

2

Boarea

53 m²

Planlösning

Välkommen till Brf Lokstallet. I det moderna stadskvarteret på Stationsområdet bor du centralt och bekvämt mellan citypulsen och lugnet på Söder. Denna välplanerade och nästan nya (-19) tvårummare har genomgående hög kvalitet och är belägen högst upp i fastigheten. Fullutrustat kök med fin utsikt över takåsar och trädkronor. Rikligt med ljusinsläpp tack vare gavelläge och fönster i tre väderstreck. I föreningen finns en gemensam takterrass med gemensamhetslokal och övernattningsmöjligheter. Bilplats samt garage finns att hyra via föreningens kösystem.

Rumsbeskrivning:
– Entré/hall med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Två inbyggda garderober. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck.
– Modernt kök från Vedum med vita släta luckor, ljusgrå bänkskiva i laminat samt vitt kakel som stänkskydd. Rostfria vitvaror (Bosch) i form av kyl/frys, inbyggnadsugn, vit fläkt, induktionshäll, diskmaskin samt inbyggnadsmikro. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i öst samt via en fransk balkong i norr.
– Sovrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via takfönster i norr.
-Helkaklad dusch/tvätt i vitt och grått. Inredning i form av duschhörna med raka glasdörrar, vit kommod med tillhörande spegelskåp, WC, uppvärmd handdukstork (el), väggfasta skåp samt en grå arbetsbänk i laminat. Infällda spotlights i tak. Tvättmaskin samt torktumlare (Bosch).
– Rymlig klädkammare med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Väggfasta hyllplan med klädstång.

Bostadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

2018

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

66 Kwh/m² och år

Föreningens namn

RB Brf Lokstallet

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Lokstallet har 136 lägenheter i storlekar om 1-5 rum och kök, fördelat på 42 st. 1rok, 45 st. 2rok, 36 st. 3rok, 9 st. 4rok och 4 st. 5rok. Det finns en lokal, 48 garage och 25 p-platser. Inflyttningen påbörjades under januari 2019. Föreningen förvaltas av Riksbyggen.
I kvarteret finns gemensamma platser för de boende i bostadsrättsföreningen. Mitt emellan de två innergårdarna finns en takterrass med en gemensamhetslokal. På en av innergårdarna finns även en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter.

Driftkostnad

El: 720 kr/år

Vatten och avlopp: 960 kr/år

Summa: 1 680 kr/år

Övrigt

– Plisségardiner i vardagsrum och sovrum ingår.
– Säkerhetsdörr i entrén.
– Förbrukning av hushållsel samt kall/varmvatten efterdebiteras & samfaktureras på månadsavin, inga egna avtal behövs.
– Månadsavgift 3255 kr + obligatoriskt avtal med Telia á 234 kr/mån. Här ingår bredband 100/100 MB & Telias TV-paket Lagom.
– Tillhörande förråd finns i källarplan.
– Parkeringsmöjligheter på parkeringsgata och i garage. Separat kö. Kostnad parkering i garage: 1200 kr/mån. Kostnad parkering på gata: 600 kr/mån.
– Cykelparkeringar på innergårdarna samt i anslutning till garaget i källarplan.
– Mitt emellan de två innergårdarna finns en härlig takterrass med gemensamhetslokal.
– På den östra innegården finns en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter.

Alla driftskostnader baseras på den nuvarande bostadsrättsinnehavaren och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark och en liten badplats. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor, här finns också tre paddelbanor och en basketplan.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Söder finns servicebutik och det är nära till butikerna i Centrum.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge