personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Väster

Storgatan 82B

1 RoK

30 m²

1 260 000 kr

Studio-lägenhet på 4:e våningen


Välkommen till 4:e våningen i ICON:s södra torn! Här bor du med skön hotellkänsla och granne med idrottsupplevelser i toppklass. Dessutom gångavstånd till både Grand Samarkand och Centrum. Här erbjuder vi en fräsch och väldisponerad studio-lägenhet i modernt utförande med snygga materialval. Allrum med plats för både säng och soffa och matbord. Snyggt badrum med lyxig golvvärme. Till bostaden tillhör ett förråd i källaren. Utöver lägenheten kommer du även att kunna njuta av faciliteter som gym, spa och bastu. Gemensam terrass finns på 5:våningen. Föreningen tillämpar fri andrahandsuthyrning och lägenheten kan även köpas av juridisk person.

Snabbfakta

Adress Storgatan 82B
Område Väster
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 + kök
Våning 4 av 9
Boarea 30 m² (föreningens information)
Avgift 2543 kr/mån Inkl. värme, fast avgift Wexnet samt serviceavgift. Exkl. vatten och el.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 260 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

1

Boarea

30 m²

Planlösning

Välkommen till 4:e våningen i ICON:s södra torn! Snygg studio-lägenhet som erbjuder ett smidigt boende med hög standard och skön hotellkänsla. Generös takhöjd och genomgående snygga vitlaserade enstaviga ekparkettgolv, vitmålade väggar och fönsterbänkar i kalkstensmaterial. Fint ljusinsläpp tack vare stora fönster mot öster. Tvättstuga finns på våningsplan 3 alternativt 5.

Rumsbeskrivning:
– Hall med vitlaserat enstavig ekparkettgolv och vitmålade väggar. Minde hatthylla och städskåp.
– Modernt och välplanerat kök från HTH med öppen planlösning mot vardagsrummet. Vit köksinredning, bänkskiva i gråmelerad laminat och stänkskydd i granitkeramik. Rostfria vitvaror i form av induktionshäll, varmluftsugn, fläktkåpa, samt kyl/frys. Infällda spotlights som lyser upp arbetsbänken.
– Ljust vardagsrum med vitlaserat enstavig ekparkettgolv och vitmålade väggar. Sovdel och stort fönsterparti i söderläge.
– Stilrent badrum med kakel och klinker samt golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch och välvd glasvägg, WC-stol, handfat med kommod, stor infälld spegel, väggfast högt spegelbadrumsskåp samt eluppvärmd handdukstork. Belysning i taket i form av infällda spotlights.

Bostadstyp

Höghus

Byggår

2018

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2+1-glas

Energiprestanda

85 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf ICON Växjö 3

Allmänt

Brf ICON Växjö 3 består av 59 lägenheter. På entréplan finns café, reception och övrig service. Boende har tillgång till innegårdsterrassen på plan 2 samt solterrassen på plan 19 där skybar finns. Minst ett årskort per lägenhet ingår till gym, spa med bland annat inomhuspool och bastu. På fastigheten finns tvättstugor för de boende. Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg, det innebär att du som bostadsrättsinnehavare bara behöver teckna hemförsäkring. Fastigheten byggdes 2018, föreningens totala lägenhetsyta är 2.153 m². Föreningens adress är Storgatan 82 B.
Husen är anslutna för elleverans och fjärrvärme från VEAB. Det är individuell mätning av hushållsel, kallvatten och varmvatten samt gemensam mätning av värme. Föreningens medlemmar har tillgång till två parkeringsgarage där medlemmarna kan hyra garageplats. Utöver garage finns parkeringsplatser att hyra. Fiber via Wexnet.
Föreningen tillåter även juridisk person som köpare.
När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen på(2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 1 480 kr/år

Vatten och avlopp: 600 kr/år

Summa: 2 080 kr/år

Övrigt

– I månadsavgiften ingår värme och fasta avgiften till Wexnets fiber.
– Takskenor för gardiner lämnas kvar.
– Kostnad för eget val av tv/internetleverantör tillkommer.
– Individuell mätning görs av vatten och hushållsel via föreningen, ca 200 kr/mån. Läses av månadsvis och aviseras tillsammans med månadsavgiften (eget abonnemang behöver inte tecknas).
– Obligatorisk serviceavgift 320 kr/månad (inräknat i månadsavgiften) och avser tillgång till gym, spa och pool, innergård samt takterrass.
– Lägenhetsförråd finns i källarplan. Tvättstugor finns på våningsplan 3,5,7 och 9. Valfritt.
– Garage och p-plats hyrs ut via Aimo Park. Finns även möjlighet att hyra garageplats under Vida Arena, Ca 870 kr/mån samt öppen p-plats 460kr/mån. Kontakta Aimo Park på 0771-96 90 06.
– Det finns även ett visst antal fria p-platser i Arenaområdet.

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter. Vid Handelsplats I11 finns två bostadsrättsföreningar på Kasernvägen och Industrigatan. I Arenastaden finns moderna bostadsrätter i Icon.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge