personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hovshaga

Slottsbrovägen 2

3 RoK

74.5 m²

1 650 000 kr

Prisvärd 3:a i omtyckt förening


På barnvänligt område på populära Hovshaga erbjuds en mycket trevlig trerummare med lugnt och bilfritt läge. Välkommen till Slottsbrovägen 2 och inom välplanerade 74,5 m² erbjuds ljust kök, två rymliga fina sovrum, rymligt vardagsrum samt renoverad dusch med tvättmöjligheter. Stor skyddad balkong i söderläge där möjligheten till inglasning finns. Lägenhetsförråd och parkering finns runt husknuten samt fiberanslutning. Trivsam innergård med lekplats, tvättstuga och grönytor. Attraktivt boende med låg månadsavgift (3663 kr/mån) i en välskött förening med trygg ekonomi, närhet till barnomsorg, natur och med Hovshaga centrum på bekvämt avstånd.

Snabbfakta

Adress Slottsbrovägen 2
Område Hovshaga
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + Kök
Våning 2 av 2
Boarea 74.5 m² (föreningens information)
Avgift 3663 kr/mån Inkl värme, VA, TV basutbud, renhållning samt bostadsrättstillägg. Exkl. el.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 650 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

3

Boarea

74.5 m²

Planlösning

Välkommen till omtyckta Hovshaga och en ljus och välplanerad trea. Bostaden erbjuder två rymliga sovrum, kök med matplats för 4-6 personer och öppet mot vardagsrum samt generös balkong mot söder med möjlighet till inglasning. Här finns även ett renoverat duschrum med tvättmaskin och torktumlare. Gott om förvaring finns rymlig klädkammare samt i hall och sovrum. I den låga avgiften ingår bl. a värme, vatten, kabel-TV samt fri parkering. Möjlighet till garage finns genom föreningens kö. Här bor du prisvärt i ett boende som passa de flesta. Här bor du med närhet till flera förskolor, Gustavslundsskolan (f- åk 6), 4-H gård, bussförbindelser samt matbutik och vårdcentral. Naturområden såsom Araby fritidsområde, Kronoberg samt Evedal finns på behagligt avstånd. Möjlighet till snabbt tillträde går att ordna.

Rumsbeskrivning:

– Entré med mörkt laminatgolv och ljus tapet på väggar. Städskåp. Hatthylla samt spegel.
– Möblerbar hall i vinkel med mörkt laminatgolv och ljus tapet på väggar.
– Kök med gott om förvaring bakom ljusa luckor, mörk bänkskiva i laminat och vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av kombinerad kyl/frys (2015), hällspis (2004) samt fläkt. Mörkt laminatgolv och tapet på vägg.
– Matplats med plats för 4-6 personer och öppet mot vardagsrum. Ekparkettgolv och ljust tapet på väggar samt generöst ljusinsläpp från flera fönster i söder.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och ljus tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster i söder och väster samt utgång till en stor balkong mot söder.
– Sovrum 1 med laminatgolv och ljus tapet på väggar. Större garderob samt ljusinsläpp via fönster i väster.
– Sovrum 2 med laminatgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i väster.
– Dusch med plastmatta på golv och väggar. Duschhörna med duschvägg i glas. Inredning i form av vit kommod, spegel samt WC.
– Duschrum/tvätt med våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på väggar. Inredning i form av duschhörna med skjutdörrspartier, handfatskommod med tillhörande spegelskåp, WC-stol, eluppvärmd handdukstork samt väggfasta hyllplan. Tvättmaskin (2015) och torktumlare (2011).
– Klädkammare i anslutning till hallen med plastmatta på golv och målade väggar. En garderob samt hyllplan med klädstänger.

Bostadstyp

2-våningshus

Byggår

1983

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

167 Kwh/m² och år

Uteplats

Rymlig balkong i soligt söderläge

Föreningens namn

HSB:s Brf Kungsgården

Allmänt

Brf Kungsgården, med totalt 158 lägenheter, ligger cirka 4,5 km norr om Växjö centrum. Adresser är Paradvägen och Slottsbrovägen. Området var färdigbyggt 1984.
Bostadsrättsföreningen omfattar 50 lägenheter i 2-plans radhus och 108 lägenheter i 2- och 4-våningshus (de sistnämnda husen har hiss).
Det finns tre tvättstugor på området. I tvättstugan som ligger i samma fastighet som kvarterslokalen, finns en större tvättmaskin som också tar mattor.
Kvarterslokalen som ligger i mitten av området inrymmer förutom tvättstugan också festlokal, övernattningsrum, bastu och vicevärdsexpedition.
Mitt emot Paradvägen 17 finns en snickarbod som fritt kan disponeras. Det finns flera lekplatser i området. Föreningen har 127 garage och 66 besöksparkeringar.
Föreningen har avtal med Comhem och Telenor/Bredbandsbolaget. Föreningen har en egen hemsida http://www.hsb.se/sydost/kungsgarden.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Större underhåll och investeringar:
2013: Byte av garageportar
2013-14: Byte av fläkt- och ventilationsaggregat
2015: Byte till sensorstyrd LED-belysning i samtliga trapphus
2016: Byte av portvakter i flerfamiljshusen
2016: Målning av samtliga öppna balkonger, fönster och tak
2017: Byte av ytterbelysning på förråd och garagebyggnader till LED-belysning
2017: Vattenvarnare i radhusen
2018: OVK
2018: Rengöring, försegling och målning av samtliga tak med tegelpannor/betongpannor
2019: Energideklaration utförd
2020: Byte till säkerhetsdörrar

Driftkostnad

El: 8 250 kr/år

Summa: 8 250 kr/år

Övrigt

2000 – Nya golv i sovrummen.
2003 – Renoverat badrum.
2007 – Nya köksluckor.
2009 – Nytt badrumsskåp.
2015 – Ny laminatbänkskiva och diskho i kök.
2017 – Nytt trätrall på balkonggolv.

Ny säkerhetsdörr (entré).
Lägenhetsförråd i separat byggnad.
Fri parkering. Separat kö till garage via föreningen. Garage kostar ca 270 kr/mån.
Digital-TV basutbud via ComHem ingår i månadsavgiften.
Internetanslutning via Telenor/Bredbandsbolaget eller ComHem (eget abonnemang tecknas).
Alla driftskostnader är baserade på den nuvarande fastighetsägaren och bör endast ses som en uppskattning.
Kvarterslokalen som ligger i mitten av området inrymmer förutom tvättstugan också festlokal, övernattningsrum, bastu och vicevärdsexpedition.

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge