personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Liedbergsgatan 43

1 RoK

37 m²

1 490 000 kr

Central 1:a i obelånad förening


Varmt välkommen till en mysig enrummare med extremt låg månadsavgift! Bo här själv eller hyr ut bostaden då föreningen tillåter andrahandsuthyrning. Inom välplanerade 37 m² hittar du ett insynsskyddat allrum med plats för både säng och soffmöblemang. I köket finns utrymme för ett mindre matbord. Helkaklad dusch och gott om förvaring i hallens garderober. Till bostaden hör även ett förråd samt matkällare. Tvättstuga finns i grannhuset mittemot och parkeringsplats finns tillgängligt genom föreningens kö. Centrum når du med ett par minuters promenad och med cykel eller buss tar du dig enkelt till Linneuniversitet, Arenastaden samt shoppingcentret Grand Samarkand. Ett ypperligt tillfälle att förvärva en prisvärd bostad att äga i många år!

Snabbfakta

Adress Liedbergsgatan 43
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 + kök/kokvrå
Våning 1 av 6
Boarea 37 m² ()
Avgift 1004 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband och ip-telefoni (fast avg.) Exkl el.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 490 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Bokad visning - Anmälan sker på mäklarens hemsida klicka "Läs mer hos mäklaren"

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

1

Boarea

37 m²

Planlösning

Välkommen till en smidig och behändig enrummare i markplan. Här bor du otroligt förmånligt tack vare den låga avgiften (1004 kr/mån) där värme, vatten, kabel-TV, bredband och ip-telefoni ingår. Brf Växjöhus nr 4, även kallad Gladan, har varit skuldfri i många år och föreningen tillåter även andrahandsuthyrning. Bostaden är ljus och insynsskyddad och i allrummet får du plats med både säng och vardagsrumsmöblemang. I föreningen finns övernattningslägenhet att hyra och som medlem kan du bl a nyttja föreningens gym och bastu. Stor innergård med grillplats miljöhus samt grönytor.

Rumsbeskrivning:
– Entré/hall med laminatgolv och vitmålade väggar. Platsbyggda garderober samt städskåp.
– Allrum med parkettgolv i original och gråmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster i väst.
– Kök/kokvrå med blå luckor, rostfri diskbänk samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av kyl/frys, spis samt fläkt. Väggfasta hyllor. Laminatgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot söder.
– Helkaklad dusch i grått och vitt. Inredning i form av duschhörna, handfatställ, spegelskåp, WC-stol, väggfast torkställning samt eluppvärmd handdukstork.

Bostadstyp

Flerbostadshus

Byggår

1959-1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

87 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Växjöhus nr 4, Gladan

Allmänt

Brf Växjöhus nr 4 äger 11 bostadshus innehållande 384 bostadslägenheter med en total yta på 22 975 m². Dessa är belägna i kvarteret Gladan och uppfördes under åren 1959-1962.
Bostadsrätterna är fördelade på: 8 st 1 rum och kokvrå, 40 st 1 rum och kök, 162 st 2 rum och kök, 168 st 3 rum och kök och 6 st 4 rum och kök.
I området finns sex miljöhus samt cykelhus för cykelförvaring. Cykelförråd finns även i husens källare samt utanför varje hus.
Föreningen har 165 garage och 91 parkeringsplatser, ansökan om garage eller parkeringsplats via vicevärden. Månadshyran för varmgarage är ca 360kr, kallgarage ca 280kr och parkeringsplats 100kr. Kabel-Tv via Com Hem och Bredaband via Bahnhof (1000/1000).
Det finns möjlighet att hyra en övernattningslägenhet på Liedbergsgatan 45 E till en kostnad av 200kr/natt.
I källaren på Liedbergsgatan 33 finns gym till föreningens medlemmar för en kostnad på 300kr, nyckel till gymmet hämtas hos vicevärdarna. Bastu finns i anslutning till gymmet. Pingisbord finns i källaren på Liedbergsgatan 47. Tvättstugor finns i källarplan i låghusen.
På innergårdarna mellan husen finns utemöbler med parasoll och även grill. Lekplats finns på området med gungor och sandlåda. Boulebana ligger mellan hus 41 och 45.
Vicevärdar är Benno Tillström, 070-586 33 45 och Nils-Erik Carlström, 0470-179 81. Expeditionstider vardagar kl 9.00-9.30 och torsdagar kl 18.00-19.00.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Persson och Thorin AB. Fastigheterna sköts av Tillströms Fastighetsservice.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Föreningen har en bra och informativ hemsida som du hittar på www.vaxjohus4.se

Driftkostnad

El: 3 192 kr/år

Summa: 3 192 kr/år

Övrigt

– Insynsskyddade fönster
– Säkerhetsdörr i entrén.
– Rullgardiner i fönster ingår.
– Innerdörrar (3 st) i original till hall och kök finns i förråd.
– Internetanslutning via Bahnhof 1000/1000 Mbit (ingår i månadsavgiften).
– Kabel-tv via ComHem (ingår i månadsavgiften)
– Lägenhetsförråd samt matkällare finns i källarplan.
– Garage- carport- eller parkeringsplats hyrs via föreningens separata kö.
– Preliminär avgift för el-förbrukning tillkommer med 266 kr/mån debiteras varje månad. Avstämning sker en gång per år. (Eget abonnemang behöver ej tecknas).
– Tvättstuga finns i 3-våningshusen och grovtvättstugan i Liedbergsgatan 45.
Elkostnaden är baserade på den nuvarande ägaren och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge