Bostadsrätt

Räppe

Gamla Räppevägen 26

3 RoK

92 m²

1 900 000 kr

Fin renoverad 3:a med naturläge i Räppe

Välkommen att ta hissen upp till våning två och till en rymlig trerummare i Räppe. Inom välplanerade 92 m² erbjuds ett fantastiskt kök med smakfull inredning och gott om förvaring. Badrummet är fint renoverat och erbjuder även tvättmöjligheter. Två väl tilltagna sovrum med fint ljusinsläpp och flera garderober. Vardagsrummet är rymligt och i anslutning finns en härlig balkong med morgonsol. Föreningen innehar parkeringsplats (150 kr/mån) till varje bostad samt är anslutna till Wexnet. Billigt uppvärmning genom nyinstallerad luft/luft värmepump. Här bor du med närhet till förskola och skola, fina bussförbindelser, Kvällebergs naturområde med elljusspår samt Helgasjön med badplats.

Snabbfakta

Adress Gamla Räppevägen 26
Område Räppe
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + kök
Våning 2 av 3
Boarea 92 m² (föreningens information)
Avgift 5968 kr/mån Inkl. kallvatten, renhållning samt bostadsrättstillägg
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 900 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

3

Boarea

92 m²

Planlösning

Med fina ytor, perfekt planlösning och trevlig balkong erbjuds en renoverad trerummare i Brf Skrinet. Beläget på återvändsgata i populära Räppe där smidiga cykel- och gångvägar tar dig till all samhällsservice du behöver. Bostaden erbjuder bl a två generösa sovrum med gott om förvaring, rymligt vardagsrum som tar dig till balkongen och för den dom gillar matlagning och bakning finns det gott om arbetsytor samt dubbla varmluftsugnar. Badrummet renoverades 2020 och erbjuder även tvätt- och torkmöjligheter. I lägenheten hittar du även en praktisk klädkammare som går att inreda med flera garderober eller varför inte ett extrarum eller kontor. Välkommen till en inflyttningsklar bostad att trivas i många år framöver!

Rumsbeskrivning:
– Entré/hall med mörkt laminatgolv och gråmålade väggar. I anslutning finns en stor klädkammare. Platsbyggd garderob. Befintlig väggfast hatthylla ingår ej.
– Kök och köksö med grå luckor, marmormönstrad bänkskiva och stänkskydd i laminat samt infälld svart diskho. Vitvaror i form av integrerad kyl och frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro med varmluft, induktionshäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. Gott om förvaring i köksön samt mysig platsbyggd sittbänk. Laminatgolv och gråmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Vardagsrum med parkettgolv och gråmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot norr samt utgång till överbyggd balkong.
– Sovrum 1 med parkettmönstrad plastmatta på golv och beigemålade väggar. Tre inbyggda garderober. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Sovrum 2 med parkettmönstrad plastmatta på golv och rosamålade väggar. Tre inbyggda garderober. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Dusch/tvätt med grå plastmatta på golv och och väggar. Inredning i form av duschhörna med duschvägg och regndusch i industridesign, stor kommod, spegel med belysning samt WC-stol. Tvätthörna med arbetsbänk i massiv ek med underliggande tvättmaskin och torktumlare (Bosch) samt väggfasta överskåp.
– Klädkammare med laminatgolv och vitmålade väggar. Endast den takhängda klädstången i trä lämnas kvar. Övrig befintlig inredning ingår ej,

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1991

Uppvärmning

Luft/luft värmepump

Fönster

3-glas

Energiprestanda

148 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Skrinet

Allmänt

Brf Skrinet äger fastigheten Skrinet 1 på Gamla Räppevägen 26 i Växjö. Föreningen innehar 12 bostadsrätter, två av dessa hyrs ut av föreningen. Bostadsarea ca 898 m². Fastigheten byggdes 1991, bostadsrättsföreningen bildades 2018. Fasigheten är försäkrad i Länsförsäkringar Kronoberg.

Väsentliga händelser under räkenskapsåret:
2020 Renovering av badrum i lgh 1002
2020 Renovering av vattenläcka i lgh 1001
2020 Byte av fläktsystem i lgh 1204

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om ditt medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Driftkostnad

El: 9 100 kr/år

Summa: 9 100 kr/år

Övrigt

2019 – Kök från Ikea renoverades av föregående ägare. Elen från Gerths elinstallationer.
2020 – Badrum renoverades av föregående ägare via UKS, Lenhovda värme och sanitet.
2022 – Lagt in nya lister. Spraymålat eluttag och lampknappar svarta. Köpt ny inredning till garderoberna i sovrummen.
2023 – Ny luft/luftvärmepump Panasonic HZ35XKE för en billigare uppvärmning.
– Fiber via Wexnet 180 kr/mån tillkommer utöver månadsavgift. Innehavaren tecknar eget avtal.
– Parkeringsplats vid entré finns till bostaden 150 kr/mån.
– Mysig balkong med morgonsol samt kvällssol under högsommaren.
– Cykelförråd på innergården.
– Grillplats vid entrén.
– Gräsytor i söderläge.
Alla driftskostnader baseras på den nuvarande bostadsrättsinnehavaren och bör endast ses som en uppskattning. I elförbrukningen ingår värme samt hushållsel.

Kommunikation

Räppe trafikeras av stadstrafik linje 4 (Centrum-Öjaby) samt Länstrafikens regionala linjer 114, 123 och 144.

Allmänt

Räppe är en stadsdel i utkanten av Växjö, förr en stationsort utmed järnvägen mellan Växjö och Alvesta. Via Räppe Kanal, som är en populär småbåtshamn, kan du ta dig ut till Helgasjön. Räppe ligger alldeles intill Bergkvaraområdet med odlingsmarker, vattendrag och gamla kulturmiljöer. Kvälleberg är ett annat omtyckt skogs- och strövområde med en utmanande motionsslinga och välskött elljusspår. Räppe IF har omfattande verksamhet med ungdoms- och seniorfotboll på Räppevallen. Vid Bergsnäs intill Räppe finns en vedeldad bastu som lockar bastubadare från hela stan. Räppe är sjönära och några av Helgasjöns bästa badplatser ligger nära.

Närservice

På nya stadsdelen Bredvik finns Växjös största grundskola F-9, Pär Lagerqvist skola, med stor idrottshall och en unik utemiljö. De stora handelsområdena Grand Samarkand, I 11 och Arenastaden ligger mycket nära. I Öjaby finns konditori och pizzeria.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge