personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hov

Norregårdsvägen 5A

1 RoK

43.5 m²

925 000 kr

Renoverad etta i markplan på Hov!

Mycket prisvärt boende för den som vill flytta hemifrån eller studera. Välkommen till HSB Brf Norregård och till en rymlig, renoverad och mysig 1:a i markplan med lugnt läge. I den låga avgiften (2 446 kr/mån) ingår värme, vatten, el, bredband och TV. På yteffektiva 43,5 m² erbjuds ett fräscht och rymligt allrum med plats för sovdel, soffgrupp med tv samt skrivbord. Köket renoverades 2015 och här finns plats för mindre matbord. Badrummet renoverades också 2015 i samband med föreningens stambyten. Här bor du i en trevlig miljö i en äldre klassisk HSB-förening med trygg och god ekonomi samt bekvämt avstånd till centrum, mataffärer och vårdcentral. Varmt välkommen på visning!

Snabbfakta

Adress Norregårdsvägen 5A
Område Hov
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 +
Våning 1 av 3
Boarea 43.5 m² (föreningens information)
Avgift 2446 kr/mån Inkl. värme, vatten, el, TV och bredband.
Pris 925 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

1

Boarea

43.5 m²

Planlösning

Välkommen till HSB Brf Norregård och till en fin renoverad marklägenhet om 1 rum och kök. Trevlig interiör med de stora renoveringarna gjorda såsom kök och badrum, samt att man under 2023 målat om samtliga väggar. Här erbjuds även gott om förvaring i flera garderober i hallen. Föreningen har god ekonomi och i den låga avgiften ingår alla driftskostnader. Just nu får du även tillgång till en parkeringsplats, dock är det kö till carport och garage. Här bor du med gångavstånd till förskola och grundskolor samt behagligt avstånd till mataffärer, vårdcentral samt Växjös stadskärna. Varmt välkommen på visning.

Rumsbeskrivning:
– Entré/hall med hatthylla med och plats för avhängning samt tre garderober, ett linneskåp samt ett städskåp.
– Allrum med sovdel. Ljusinsläpp via fönster i västerläge.
– Renoverat kök från Ikeae. Vitvaror i form av hällspis, mikro och kombinerad kyl/frys.
– Helkaklad dusch/Wc (stambytt 2015). Infällda spotlights i tak. Ljusinsläpp via fönster i norr. Förberett för tvättmaskin.

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2-glas isoler

Energiprestanda

139 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Norregård i Växjö

Allmänt

Föreningen består av 9 hus som innehåller 184 bostadsrätter med en lägenhetsyta på 12 825 m². Bostadsrätterna är fördelat på 40 st. 1 rum och kök, 42 st. 2 rum och kök, 90 st. 3 rum och kök och 12 st. 4 rum och kök.
Bilplats, carport, garage och mc-plats hyrs via föreningens kö. Garage och carport kostar 400kr/mån, p-plats kostar 200kr/mån.
Tvättstugor finns i hus nr 3, 5,13c och 17c. Grovtvättstuga finns i hus nr 5. Det finns också tillgång till aktivitetsrum, hobbyrum och övernattningsrum via föreningen.
Bredband och digital-TV via Telenor. Obligatorisk avgift 214kr/mån tillkommer, betalas via månadsavgiften.
Kollektiv försäkring för bostadsrättstillägget ingår, du behöver en egen hemförsäkring.
Ingen avsättning till inre fond.
Föreningen har en egen hemsida: brfnorregard.se

Större underhåll och investeringar:
2000: Takrenovering, bredbandsinstallation
2001: Förbättring av kallvattenledningarna. Byte av värmeväxlare(varmvatten)
2004: Nya fönster och balkongdörrar. Uppgraderat kabel-TV-nätet
2005: Skärmtak över källartrappor, ny utemiljö
2006: Renovering av samtliga tvättstugor
2009: Automatiska dörröppnare installerade
2010: Byte av frånluftsfläktar på taken
2010: Underhåll vissa stammar hus 5B
2011: Stenläggningen bakom garagen har tagits bort
2015: Stambyte med badrumsrenovering
2016: Utökning av parkeringsplatser
2017: Passersystem/porttelefon. Renovering tvättstugor
2018. Förråd skyddsrum
2019: Ominstallation av el i garage. Montering förråd. Asfaltering
2020: Energideklaration utförd
2020: Obligatorisk ventilationskontroll
2020: Ytterdörrar
2022: Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna. Uppfräschning av trapphusen.

Kommande renoveringar:
– Tilluftsventiler – förbättring av innemiljön
– Lekplats
– Omläggning asfalt parkeringsområdet

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Övrigt

2015 – Stambyte och helrenovering av badrum.
2015 – Renovering av kök (Ikea). Nytt golv i kök.
2023 – Nymålade väggar i allrum/hall och kök.

– Tv (basutbud) och bredband (250/250 mb/s) från Telenor obligatorisk avgift och är inräknad i månadsavgiften 2446 kr (2232+214).
– Separat kö till garage och carportplatser. Garage och carport kostar 250kr/mån, p-plats kostar 100kr/mån.
– Under 2022 byttes samtliga entrédörrar ut och bekostades av bostadsrättsföreningen.
-Tvättstuga finns i hus 3, hus 5 och alternativt 13.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge