personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hov

Norregårdsvägen 11C

2 RoK

63.5 m²

1 395 000 kr

Renoverad gavellägenhet med inglasad balkong där allt ingår i avgiften!


Tillfälle att förvärva en välplanerad och renoverad gavellägenhet i trygga och stabila HSB:s Brf Norregård. Du får en kvadratsmart lägenhet med renoverat badrum, renoverat kök, renoverat vardagsrum, renoverat sovrum och samtliga ytskikt renoverad. Från vardagsrummet når du till den rymliga inglasade balkongen som är belägen i ett härligt norrläge. I avgiften (4 289 kr/mån) ingår alla driftskostnader såsom värme, vatten, el, internet och TV. Fint läge i området med omgivande grönska och trevlig utemiljö. Kort gångavstånd till föreningens tvättstugor och parkering där p-plats finns tillgängligt att hyra just nu. Till bostaden tillhör även ett förråd. Här bor du i ett lugnt område med närhet till barnomsorg och skola, mataffärer, vårdcentral samt centrum på bekvämt avstånd. Brf Norregård är en äldre välskött HSB-bostadsrättsförening med trygg och god ekonomi.

Snabbfakta

Adress Norregårdsvägen 11C
Område Hov
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 +
Våning 2 av 3
Boarea 63.5 m² (föreningens information)
Avgift 4289 kr/mån Inkl. värme, vatten, renhållning, bostadsrättstillägg, el, tv och bredband
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 395 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

1 300 000 kr

Lämnades 2023-01-13 kl 16:06

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

2

Boarea

63.5 m²

Planlösning

Varmt välkommen till denna renoverade och välplanerade gavellägenhet på Norregårdsvägen 11C.

Här bor ni bekvämt utan insyn på bästa läge med närhet till både affärer och skolor. Bostaden erbjuder en mysig inglasad balkong med ett norrläge och insynsskyddat läge, helkaklat badrum, modernt kök, rymligt vardagsrum samt sovrum.

Du välkomnas in i en rymlig hall med möjlighet för avhängning av ytterkläder och flertalet garderober.
I anslutning till hallen finns det rymliga och fräscha badrummet som är renoverat i samband med stambytet 2015 och har ett fönster som ger ett bra ljusinsläpp. På golvet ligger ett praktiskt och snyggt klinkergolv i mörka toner. På väggarna är det vitt kakel. Här finns dusch med duschdörrar, handfat med kommod med gott om förvaring samt spegel ovanför, toalett, spotlights samt en tvättmaskin.

Bredvid hallen ligger köket som är renoverat . Köksinredningen går i vitt med gott om förvaring, skafferi, städskåp, köksskiva i grå laminat och stänkskydd i mörk ton. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i vita färger. Vitvarorna består av kyl/frys, spis med induktionshäll, fläktkåpa, diskmaskin och inbyggd micro. Matplats med plats för 4-6 personer.

Sovrummet har plats för dubbelsäng och förvaring, här finns flera garderober. Väggarna går i vitt och grått.

Rymligt vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som matsalsbord. I vardagsrummet har man även installerat ljuddämpande ventiler (2017). Vitmålade väggar och laminatgolv. Härligt ljusinsläpp med dubbla fönster och utgång till den inglasade balkongen som är belägen i ett norrläge.

Brf Norregård är en välskött HSB-förening där värme, vatten, hushållsel och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften.

Här bor du nära till centrum, med bra cykelvägar och buss som har täta förbindelser in till centrum och till universitetet. Närhet till skolor, affärer och vårdcentral.
Varmt välkomna på visning.
//Alberto Johansson Alvarez

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

139 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Norregård i Växjö

Allmänt

Föreningen består av 9 hus som innehåller 184 bostadsrätter med en lägenhetsyta på 12 825 m². Bostadsrätterna är fördelat på 40 st. 1 rum och kök, 42 st. 2 rum och kök, 90 st. 3 rum och kök och 12 st. 4 rum och kök.
Bilplats, carport, garage och mc-plats hyrs via föreningens kö. Garage och carport kostar 400kr/mån, p-plats kostar 200kr/mån.
Tvättstugor finns i hus nr 3, 5,13c och 17c. Grovtvättstuga finns i hus nr 5. Det finns också tillgång till aktivitetsrum, hobbyrum och övernattningsrum via föreningen.
Bredband och digital-TV via Telenor. Obligatorisk avgift 214kr/mån tillkommer, betalas via månadsavgiften.
Kollektiv försäkring för bostadsrättstillägget ingår, du behöver en egen hemförsäkring.
Ingen avsättning till inre fond.
Föreningen har en egen hemsida: brfnorregard.se

Större underhåll och investeringar:
2000: Takrenovering, bredbandsinstallation
2001: Förbättring av kallvattenledningarna. Byte av värmeväxlare(varmvatten)
2004: Nya fönster och balkongdörrar. Uppgraderat kabel-TV-nätet
2005: Skärmtak över källartrappor, ny utemiljö
2006: Renovering av samtliga tvättstugor
2009: Automatiska dörröppnare installerade
2010: Byte av frånluftsfläktar på taken
2010: Underhåll vissa stammar hus 5B
2011: Stenläggningen bakom garagen har tagits bort
2015: Stambyte med badrumsrenovering
2016: Utökning av parkeringsplatser
2017: Passersystem/porttelefon. Renovering tvättstugor
2018. Förråd skyddsrum
2019: Ominstallation av el i garage. Montering förråd. Asfaltering
2020: Energideklaration utförd
2020: Obligatorisk ventilationskontroll
2020: Ytterdörrar
2022: Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna. Uppfräschning av trapphusen.

Kommande renoveringar:
– Tilluftsventiler – förbättring av innemiljön
– Lekplats
– Omläggning asfalt parkeringsområdet

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Övrigt

Föreningen har övernattningsrum, miljöhus, hobbyrum, 5 st tvättstugor, grovtvättstuga och ett konferensrum med pentry som hyrs ut till medlemmar.
På gården finns uteplatser med sittgrupp och lekplatser.

– Lägenhetsförråd finns i anslutning till bostaden.
– Avgiftshöjning med 5 % fr o m 230101. (Inräknad i anvisad månadsavgift).
– Tv (basutbud) och bredband (250/250 mb/s) från Telenor obligatorisk avgift 214 kr/mån och (4 075+214) = 4 289 kr/mån. (Inräknad i anvisad månadsavgift.)
– Separat kö till garage och carportplatser. Garage och carport kostar 400 kr/mån, p-plats kostar 200 kr/mån. (Just nu är det ingen kö till parkeringsplatserna.)
– Under 2004 byttes fönster till 3-glas.
– Under 2015 byttes stammar ut och badrummen renoverades.
– Under 2022 har alla entrédörrar bytts ut till säkerhetsdörrar och bekostas av bostadsrättsföreningen.
– Tvättstuga finns i hus 3, hus 5 och alternativt 13.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge