Snart
till salu

Bostadsrätt

Välle Broar

Gösta Edströms väg 5A

4 RoK

98 m²

Exklusivt boende på högsta våningen med balkong i västerläge på hela 22,3 m²!

Unikt tillfälle att förvärva denna underbara lägenhet om 4 rum och kök belägen på högsta våning med fri sikt i västerläge. Här bor ni med skön utsikt över gröna trädtoppar med Södra Bergundasjön och Växjösjön i blickfånget. Husen, som uppfördes 2019 har vackra formspråk med påtaglig karaktär och ingår i den moderna trästaden i Växjö. Interiört möts ni av en modern bostad med påkostade och väl valda material, där känslan för stilrenhet, funktion och detalj gör sig väl påmind. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum tillsammans med en fantastisk västerbalkong om 22,3 m², bidrar till att göra denna bostad härligt social att umgås i med familj och vänner.

Snabbfakta

Adress Gösta Edströms väg 5A
Område Välle Broar
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 +
Våning 6 av 6
Boarea 98 m² (föreningens information)
Avgift 6107 kr/mån Inkl. Värme,Triple play lösning från Telia med Ip telefoni, fiber och grundutbud med Tv kanaler. exkl vatten och el
Tillträde Enligt överenskommelse
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

4

Boarea

98 m²

Planlösning

Exklusivt boende med fri sikt på högsta våningen med balkong i västerläge på hela 22,3 m2 med fri sikt mot Södra Bergundajsön!

Bakom ytterdörren möts vi av en lägenhet med ljus enhetlig interiör och stilrena materialval som skapar fin harmoni alltigenom. Lägenheten erbjuder bland annat ett välplanerat kök från HTH med mjukstängande luckor och dimbara spotlights i både under och överskåp samt ett vardagsrum i öppen social planlösning med trevligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Praktiskt avskilda sovrum med bra förvaringsmöjligheter i form av garderob med skjutdörrar, ett helkaklat badrum som har komfortabel golvvärme och även en tvättavdelning som förenklar vardagsbestyren. Ena sovrummet har ett eget dressing room, som bland annat kan användas som kontor eller just ett ”dressing room”.

En trappa upp når vi etageplan som kan nyttjas som extra allrum, sovrum eller varför inte ett hemmakontor. Rumshöjd på rummets högsta del är ca 5,2 meter vilket gör att rummet känns stort och luftigt. Fönster i söderläge.

Sist men inte minst får vi inte glömma de extra 22,3 kvadratmetrarna i form av den exklusiva balkongen som är beläget i ett underbart och soligt västerläge, samt med fri sikt mot södra Bergundasjön. Här kan man förlänga sommarkvällarna och verkligen nyttja lägenheten till fullo!

Det har nu påbörjats en process i föreningen om att få möjligheten för de högst upp att bygga till ett uterum på balkongen.

Allt detta kryddat med ett svårslaget läge mellan tre sjöar: Växjösjön, Trummen och Södra Bergundasjön samtidigt som du har ett bekvämt avstånd till city pulsen!

Vi ses på visningen, i din framtida bostad!

Bostadstyp

6-våningshus

Byggår

2019

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

52 Kwh/m² och år

Uteplats

Balkong i västerläge på hela 22,3 m2

Föreningens namn

HSB Brf Pelarsalen

Allmänt

I Brf Pelarsalen består av 89 bostadsrättslägenheter fördelat på tre 6-våningsbyggnader. Lägenheterna är fördelade på 53 st. 2 rum och kök, tvårumslägenheter, 30 st. 3 rum och kök och 6 st. 4 rum och kök med total yta om 6 172 m².
I föreningen finns också en föreningslokal med övernattningsrum.
Det finns 46 p-platser.
Fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning sköts för närvarande av HSB Sydost. Samtliga bostäder var färdiga för inflyttning i februari 2019.
Kollektivt bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften, hemförsäkring tecknas och bekostas av bostadsrättshavarna.

Genomförda större åtgärder:
2020 Komplettering balkonginglasning
2020-2021 Installation av 10 laddningspunkter för elbilar
2021 Fastigheten blev certifierad miljöbyggnad silver

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.
Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på ca 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du ca 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 4 200 kr/år

Vatten och avlopp: 3 000 kr/år

Summa: 7 200 kr/år

Övrigt

– Fantastisk balkong om hela 22,3 kvm. Soligt västerorienterat läge med eftermiddags- och kvällssol.
– Internetuppkoppling och digital-tv via Telia Fiber (inräknat till månadsavgiften genom ett obligatoriskt pålägg om 220 kr/mån).
– Faktisk förbrukning av varm-/kallvatten och el debiteras i efterhand via föreningen (egna abonnemang tecknas ej).
– Uppvärmt lägenhetsförråd finns på vindsplanet (hiss finns).
– Föreningen har 46 parkeringsplatser, vilka hyrs ut via en separat kö (400 kr/mån) laddstolpe (600 kr/mån). Det finns också några handikapp-parkeringsplatser och man har installerat 10 st laddstolpar mellan 2020-2021. Det är i viss mån även möjligt att parkera på angränsande gator.
– Föreningen har en föreningslokal i samma hus (5c) som kan hyras för övernattning (4-5 sängplatser) eller fest.
– Fastigheten blev certifierad med miljöbyggnad silver

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, 3, 5 och 7.

Allmänt

I den södra delen av Växjö finns Kampen som ligger längs med Växjösjön som har promenad- och cykelavstånd till centrum. område med en hel del bekvämligheter i området, med närhet till naturgröna områden samt flera sjöar som Växjösjön och Trummen passar det perfekt för den aktiv. Linnéuniversitetet är en självklar del i området Bra bussförbindelse och cykelvänliga vägar gör det enkelt att ta sig till centrum. Välle Broar ligger i södra delen av Växjö och är ett av Sveriges största satsning på att bygga trähus.

Närservice

Här finns stormarknaden Willys, ICA Kvantum och Blomsterlandet samt ett gym. På Sportfältet bedriver Växjö BK ungdomsfotboll och i Teleborgshallen utövas olika idrotter. Tennisplaner finns både utomhus och i SödraClimate Arena. I centrum finns kyrka, Lidl, pizzeria, vårdcentral och apotek. Skolor på stadsdelen är Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6-skolorna Furutåskolan, Ljungfälleskolan och Torparskolan. Bussförbindelserna är mycket goda

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge