personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Gamla norrvägen 11A

2 RoK

58 m²

1 495 000 kr

Rymlig 2:a med låg avgift och balkong i västerläge!

Välkommen till denna väldisponerade lägenhet om 58 kvadrat på populära Norr! Bostaden har ett renoverat och rymligt vardagsrum, helkaklat badrum och tilltagen balkong i ett härligt västerläge med utsikt över föreningens gröna innergård. Här bor man i en stabil förening med närhet till Centrum och vardagsservice. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Gamla norrvägen 11A
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 +
Våning 3 av 3
Boarea 58 m² (föreningens information)
Avgift 3539 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-tv, bostadsrättstillägg & tillägg
Pris 1 495 000 kr
Dokument

Visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

2

Boarea

58 m²

Planlösning

Varmt välkommen till Gamla Norrvägen 11A!

Här finner ni en centralt belägen och väldisponerad lägenhet med en härlig utsikt över den gröna innergården i ett perfekt västerläge.
Du bor med allt du kan tänka dig behöva inom räckhåll i en stabil förening och med en låg avgift.
Bostaden är fördelad på 58 kvm med badrum, kök i anslutning till sovrummet och ett vardagsrum med utgång till balkongen i västerläge.
Badrummet stamrenoverades 2001-2002. Köket har ett härligt ljusinsläpp med fönster i österläge och rymmer plats för matbord. Rymligt sovrum med garderober. Vidare från hallen så når man till det renoverade vardagsrummet som erbjuder utrymme för både matplats och soffgrupp. Från vardagsrummet når du ut till balkongen som är belägen i ett bra västerläge mot föreningens gröna innergård.

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

178 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Riksbyggen BRF Växjöhus nr 3

Allmänt

RBF Växjöhus nr 3 med totalt 132 bostadsrättslägenheter har ett centralt läge på Norr som kallas Gamla Norr. Adresser är Gamla Norrvägen 11 och Pär Lagerkvists väg 2-10. Lägenheterna är fördelade på, 24 st. 1:a med kök, 72 st. 2:a med kök, 30 st. 3:a med kök och 6 st. 4:a med kök. 11 lokaler, 30 garage och 71 p-platser. Total bostadsarea 7 417 m² och lokal area 151 m². Lägenheterna byggdes 1957.

Bredband via Wexnet med egna avtal och kabel-TV via Tele2. P-plats och garage via föreningens kö. Föreningen bekostar bostadsrättstillägget, som boende behöver du teckna hemförsäkring.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Föreningen har utfört eller planerar att utföra nedanstående underhåll:
2001 Stambyte och badrumsrenovering
2003 Säkerhetsdörrar
2006 Fönsterrenovering
2010 Aluminiumdörrar i källare
2011 Asfaltering
2011 Dräneringsarbete
2011 Uppförande av mur
2013 Installation av vattenbesparing
2013 Anläggning av gräsmatta
2014 Belysning huskropp och markytor
2015 Sopnedkast, vindskivor, takpannor, asfaltering, plattsättning
2016 Elinstallationer huskropp in- och utvändigt. Takrenovering
2017 Takrenovering
2018 Tvättstugeutrustning
2018 Byte av låscylinder
2019 Installation av brandvägg på vind
2019 Stamrenovering
2020 Målning gemensamma utrymmen, renovering uthyrningsrum
2021 Värmekulvert, tvättstugeutrustning (tvättmaskin), utemiljö
2021 Värmekulvert

Planerat underhåll
2021-
2024 Tvättstugeutrustning, diverse målning
2024 Garageportar, dörrar/entrépartier
2025 System för eldistribution och belysning

Driftkostnad

El: 4 200 kr/år

Summa: 4 200 kr/år

Övrigt

-Obligatoriskt tillägg (300 kr/mån) för stamrenovering badrum (inräknat i månadsavgiften).
-Renoverat och rymligt vardagsrum
-Balkong i västerläge med utsikt över föreningens gröna innergård
-Helkaklat badrum renoverat av föreningen.
-Matkällare, tvättstuga och cykelförråd i källaren
-Tillhörande vindsförråd
-Separat kö till parkering (fri parkering längs med pär lagerkvists väg)
-Kabel-Tv via Com Hem.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillrädet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge