personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hovshaga

Segerstadsvägen 32

3 RoK

79 m²

1 300 000 kr

Rymlig 3:a med inglasad balkong


Välkommen till en stor 3:a på omtyckta Hovshaga. Lägenheten med perfekt läge på 2:a våningen (hiss finns) erbjuder kök med ljusinsläpp i österläge, två fina sovrum varav en praktiskt klädkammare i anslutning mellan rummen och hallen. Rymligt vardagsrum med utgång till inglasad balkong med förmiddagssol och till viss del sol ifrån söder samt badrum med tvättmöjligheter. Parkeringsplats finns att hyra (separat kö) samt fiber från Wexnet finns i fastigheten. Till bostaden ingår ett förråd lättillgängligt i vindsplanet. Här bor du i ett lugnt område och med gångavstånd till Hovshaga centrum, cykelavstånd till härliga Evedal samt goda bussförbindelser. HSB:s Brf Björksätra är en välskött förening med trygg ekonomi och här finns även kvartersgård med festlokal, övernattningsrum samt grovtvättstuga.

Snabbfakta

Adress Segerstadsvägen 32
Område Hovshaga
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 +
Våning 2 av 5
Boarea 79 m² (föreningens information)
Avgift 4924 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-TV, Exkl. el
Pris 1 300 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

1 220 000 kr

Lämnades 2023-01-31 kl 13:18

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

3

Boarea

79 m²

Planlösning

Välplanerad och rymlig 3:a i Hsb:s Brf Björksätra med bekvämt och lättillgängligt läge på andra våningen. Praktiskt och ljust kök tack vare det fina ljusinsläppet i österläget. Vardagsrummet erbjuder stora ytor med plats för både soffgrupp och matbord om man vill. Inglasad balkong finns i anslutning till vardagsrummet. Gott om förvaring erbjuds i stor klädkammare i bostaden samt tillhörande förråd på vinden. I avgiften (4924 kr/mån) ingår värme, vatten, kabel-Tv. Parkering finns tillgängligt för 100 kr/mån. På Segerstadsvägen 32 bor du i ett lugnt område, med Hovshaga centrum på bekvämt avstånd och i en välmående förening med trygg ekonomi.

Bostadstyp

5-våningshus

Byggår

1992

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2+1-glas

Energiprestanda

169 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB BRF Björksätra i Växjö

Allmänt

I Brf Björksätra finns 110 lägenheter. Det finns kvartersgård med möjlighet att hyra festlokal och övernattningsrum. Här finns också bastu och grovtvättstuga samt cykel förråd. I Brf Björksätra har man två ”städdagar” per år, en gång på våren och en gång på hösten. Föreningen har komposter samt källsortering för tidningar, kartonger, glas m m. Ingen avsättning till inre fond. Bredband via Wexnet, fast avgift 150 kr ingår i månadsavgiften, kostnad för egna avtal tillkommer bokas via www.wexnet.se, fast avgift Wexnet 150 kr ingår i månadsavgiften. Comhem m kabel-TV ingår.

Föreningens festlokal rymmer ca 30 personer och kan hyras av medlemmar för fester möten eller andra sammankomster. I anslutning till festlokalen finns ett kök med utrustning för matlagning och servering.
Det finns även ett övernattningsrum med 6 bäddplatser fördelade på en bäddsoffa och två våningssängar.
I kvarterslokalen finns bastu med dusch och omklädningsrum.
Kontakta föreningen för hyreskostnad.

Tvättstuga som endast är avsedd för grovtvätt. Bokning sker genom att man placerar sitt tvättstugelås i låstavlan i tvättstugans entré.
I tvättstugan finns grovtvättmaskin för 10 kg, centrifug, torkskåp och el-mangel.

Det finns 20 garage, 12 carportar, 81 p-platser, 4 mc-platser samt 8 besöksparkeringar. Det är kö till garage och carport via föreningen. Jan Palmqvist har hand om parkeringarna, kontakta honom på 0761-063482.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare betalar man bara en medlemsavgift, sk familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Större underhåll och investeringar:
2001: Installation av 12 carportar med eluttag
2001-02: Ommålning av låghusen
2004: Inköp av två automatiska kompostmaskiner
2008: Byte av styrutrustning för ventilation i de fyra höghusen
2008-09: OVK-besiktning
2008: Energibesiktning
2010-11: Investering avseende ventilationssystemet i de fyra höghusen färdigställts
2011: Utbyte och målning av vindskivor på de 22 låghusen och kvartersgården
2012: Ommålning av låghus, kvartersgård, miljörum, förråd, garage och carportar
2015: Byte av belysningsarmatur
2015: Ny ventilation och nytt golv i kvarterslokal.
2016. Ny toppbeläggning på samtliga asfaltsytor. Numrering av samtliga p-platser. 3 nya p-platser samt belysningsstolpar.
2017: Målning m m av punkthusens fasader.
2017: Nya hissdörrar med automatik.
2018: Utvändig belysning.
2018: Ny tvättmaskin.
2018: Samtliga lägenhetsdörrar har ersatts med säkerhetsdörrar samt postboxar.
2019: OVK i samtliga lägenheter och lokaler.
2019: Genomgång och målning av fel och brister på utvändiga plåtarbeten.
2019: 3 nya p-platser mot öster.
2019: Energideklaration.
2020: Fiber via Wexnet.

Kommande investeringar

Föreningen kommer att anlägga tre p-platser för el-bilar.

Läs mer på: http://www.hsb.se/sydost/bjorksatra

Driftkostnad

El: 6 500 kr/år

Summa: 6 500 kr/år

Övrigt

1999 – Valvöppning i vägg
1999 – Inglasning balkong
2006 – Ny diskmaskin
2008 – Nytt golv kök
2012 – Ny tvättmaskin
2013 – Målning kökstak
2013 – Tätning badkarskran

Inglasad balkong med kvällssol.
Lägenhetsförråd på vindsplanet (hiss finns).
Parkeringsplatser finns att tillgå 100 kr/mån.
Kö via föreningen till p-plats med motorvärmare, garage eller carport.
Kvartersgård med festlokal, övernattningsrum samt grovtvättstuga.
Driftskostnaden är baserad på säljaren och skall ses som en uppskattning.

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge