Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Södra Järnvägsgatan 4L

3 RoK

79.4 m²

Central trerummare med inglasad söderbalkong

Centralt, mysigt och välplanerat är egenskaper som genomsyrar trerummaren på stationsområdet. Modern 3:a om 79,4 m² med genomgående hög kvalitet och högklassiga tillval samt stor inglasad söderbalkong med läge mot den lugna innergården och i söder riktning. Modern och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, bra storlek på sovrummen med gott om förvaring i garderoberna. Badrummet är helkaklat och är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, dusch, wc , kommod och plats för klädvård. Perfekt för dig som vill bo centralt och bekvämt! Hela centrums utbud såväl som härliga Växjösjön och Bokhultet på kort promenadavstånd. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Södra Järnvägsgatan 4L
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 +
Våning 3 av 5
Boarea 79.4 m² (föreningens information)
Avgift 5203 kr/mån Inkl. värme, fiber och digital-tv. Exkl. el och vatten.
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

3

Boarea

79.4 m²

Planlösning

Välkommen till det moderna stadskvarteret på Stationsområdet och en jättefin bostad från 2017. Perfekt läge för dig som gillar att ha det bekvämt där hela centrums utbud såväl som härliga Växjösjön och Bokhultet finns på kort promenadavstånd. Mysig 3:a belägen på tredje våningen med grym planlösning. Bostaden erbjuder modernt kök och öppet mot vardagsrum, bra planerade sovrum och helkaklat badrum med tvätthörna. Inglasad balkong i söder och norrläge. Pendlar du dessutom till jobbet kan det inte bli bekvämare. Trots det mycket centrala läget med tåg och citypuls alldeles inpå upplevs bostaden som tyst och ostörd.

Rumsbeskrivning:
– Entré med ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Väldigt rymlig hall med ljust parkettgolv med plats för förvaring om så önskas.
– Vardagsrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i söder och väster.
– Kök med vita luckor, svart granitbänkskiva samt vitt kaklat stänkskydd. Rostfria vitvaror i form av induktionshäll, fläkt, diskmaskin, inbyggnadsugn och mikro samt hel kyl och frys. Köket är öppet mot vardagsrum och har utgång till inglasad balkong i söderläge.
– Sovrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i öster och söder. Två garderober.
– Sovrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i väster. fem garderober för förvaring.
– Dusch/tvätt med kakel och klinker i vitt och svart. Inredning i form av duschhörna med klarglas, handfatskommod med tillhörande spegelskåp, väggfast skåp samt arbetsbänk i grå laminat. Tvättmaskin och torktumlare.

Bostadstyp

Flerbostadshus

Byggår

2017

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

73 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Eldaren i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsföreningens hus färdigställdes 2017 och består av 81 lägenheter i storlekarna 1-4 rok. Föreningen har en kvarteslokal med övernattningsrum.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 10 272 kr/år

Vatten och avlopp: 4 440 kr/år

Summa: 14 712 kr/år

Övrigt

Lägenhetsförråd finns i källaren.
Säkerhetsdörr i entrén.
Bredband med möjlighet att surfa till 100/10 Mbit/s samt Digital Tv-Lagom Telia med ca 24 tv-kanaler samt bredbandstelefoni (ingår fast avgift, rörlig avgift tillkommer). Kostnad 247 kr/mån inräknat i månadsavgiften.
Individuell mätning av el och vatten. Föreningen preliminärdebiterar kvartalsvis, nuvarande ägare betalar ca 856 kr/mån för el samt ca 370 kr/mån för varm och kallvatten.
Föreningen följer den ekonomiska planen och höjer månadsavgiften årligen med 2 %. (Om styrelsen inte beslutar annat). I Oktober 2022 så höjdes avgiften med 5%.
Garageplats i källaren via föreningens kö. 750 kr/månaden under 2022. Garagehyran höjs årligen med 2 %.
Cykelparkering finns på innergård och i garaget.
Två st miljörum finns på Drottninggatan.
Föreningen har kollektivt bostadsrättstillägg, bostadsrättshavaren skall teckna egen hemförsäkring.
Driftskostnaden är baserad på den nuvarande ägaren och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge