personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Vallen

Sjövallavägen 8

2 RoK

67 m²

1 975 000 kr

Lyxig 2:a med sjöglimt

Makalöst fin tvårummare med en enorm balkong i söderläge finns nu att förvärva på Sjövallavägen 8. Inom rymliga 67 m² erbjuds välvårdad bostad som genomsyras av rikligt naturligt ljus, vackra golv och alltigenom moderna ytskikt. Fullutrustat kök med plats för matbord, mysigt sovrum, helkaklat badrum med tvätt möjligheter samt en generös balkong i söder med utsikt mot Södra Bergundasjön och Bokhultet. Föreningen erbjuder övernattningslägenhet samt parkeringsplats till sina medlemmar. Här får du chansen att bo mittemellan Växjös centrala sjöar och granne med naturreservatet Bokhultet. Med smidiga cykelvägar tar du dig enkelt till Växjö centrums alla utbud samt till mataffärer och gym.

Snabbfakta

Adress Sjövallavägen 8
Område Vallen
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + kök
Våning 2 av 6
Boarea 67 m² (föreningens information)
Avgift 4454 kr/mån Inkl. värme, hushållsavfall, bostadsrättstillägget samt förråd. Exkl. el, fiber
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 975 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

2

Boarea

67 m²

Planlösning

Välkommen att ta hissen upp till våning 2 för att hitta hem i en stor tvårummare om 67 m². En perfekt bostad för dig som vill in i bostadsmarknaden eller om du vill ha ett behändigt boende. Här erbjuds genomgående fina ytskikt, gott om förvaring och fantastiskt ljusinsläpp tack vare fönster i tre väderstreck. Här finns allt du behöver i ett praktiskt och fullutrustat kök, mysigt sovrum, rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp samt ett badrum med tvättpelare. Gott om förvaring erbjuds i hallens garderober och till bostaden hör ett förråd till. Brf Furutåviken är en lagom stor förening med HSB Sydost som ekonomisk förvaltare.

Rumsbeskrivning:
– Entré med askparkettgolv och vitmålade väggar. Gott om förvaring samt städskåp bakom spegelskjutdörrar.
– Kök med vita luckor, bänkskiva i grå laminat, rostfri diskho samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror från Bosch bestående av inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll, fläkt, kombinerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Infällda spotlights i tak. Askparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck.
– Vardagsrum med askparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck samt utgång till överbyggd balkong i soligt söderläge.
– Sovrum med vitlaserad ekparkettgolv och gråmålade väggar. Fristående skjudörrsgarederob. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Helkaklad dusch/tvätt i grått och vitt med eluppvärmd golvvärme. Inredning bestående av duschhörna med välvda dörrar och regndusch, vitt kommod med spegelskåp, WC-stol, väggfast handdukstork samt väggfasta skåp. Arbetsbänk i mörk laminat med underliggande tvättmaskin och torktumlare från Borsch. Infällda spotlights i tak. Ljusinsläpp från fönster mot öster.

Bostadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

2018

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas isoler

Energiprestanda

67 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Furutåviken

Allmänt

Brf Furutåviken ligger med fint läge på Vallen i södra Växjö, mellan Södra Bergundasjön och Växjösjön. Föreningens har 46 bostadsrätter. Med närheten till sjöarna och med Bokhultets naturreservat alldeles utanför dörren är det enkelt att njuta av naturen varje dag, året om. Växjö centrum når man snabbt med cykel, bil eller kollektivtrafik samt ett bekvämt cykelavstånd till universitetet och med naturen som närmsta granne, läget för Brf Furutåviken är svårslaget.

Föreningens lägenheter fördelas på 2 st. 1 rum och kök, 19 st. 2 rum och kök, 20 st. 3 rum och kök och 5 st. 4 rum och kök. Det finns 46 p-platser, totala boytan för lägenheterna är 3 351 m².

Bostadsrättsföreningen har en övernattningslägenhet som boende i föreningen kan hyra för 300 kr/natt.
Kollektiv bostadsrättstillägg ingår, hemförsäkring tecknas och bekostat av bostadsrättsinnehavaren.

Med vacker cederträfasad, som för tankarna till New England, varvat med mjukt putsade väggar och generösa balkonger ger Brf Furutåviken ett inbjudande och varmt intryck, moderna lägenheter av hög kvalitet. Här finns gott om plats för familj och vänner, öppna planlösningar som rymmer härliga sällskapsytor och på balkongerna finns plats för både kryddodling och sittgrupp. En del av lägenheterna har dessutom rejäla takterrasser där du kan njuta av såväl morgon- som kvällssol. Utsikten från Brf Furutåviken slår det mesta. Här följer du årstidernas växlingar direkt från frukostbordet och njuter av allt från vårens skira grönska till höstens härliga färgexplosioner. För att inte tala om sjöarna som ger en rofylld inramning året om.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Driftkostnad

El: 12 000 kr/år

Övrigt: 2 160 kr/år

Summa: 14 160 kr/år

Övrigt

– Balkong om 22 m² i soligt söderläge.
– Persienner – rullgardiner ingår.
– Fiber via Wexnet.
– Gemensam övernattningslägenhet finns på Sjövallavägen 8. Kostnad för hyra 300 kr/natt alt. 1500 kr/mån.
– Tillhörande förråd finns i separat byggnad. I samma byggnad finns även miljörum.
– Parkering finns till varje lägenhet 475 kr/mån med elstolpe alternativt 425 kr/mån utan. Separat kö för andra bil finns. Gästparkering finns tillgängligt mot en avgift.
– Cykelförråd finns att hyra 40 kr/mån alt. 75 kr/mån.
– Man för diskussioner kring varmvatten gällande separat fakturering.
– Driftskostnad enligt ägarens förbrukning och skall ses som en uppskattning. El-stödet är ej avdraget i redovisad elkostnad.

Kommunikation

Vallen trafikeras av Stadstrafikens linje 7.

Allmänt

Bostadsområdet Vallen ligger centralt och naturskönt mellan Växjösjön och Bergundasjön. Här finns också Bokhultets naturreservat, med en mångfaldig växtflora och en vacker bokskog. Vid Södra Bergundasjöns strand finns det bryggor och båtplatser för mindre båtar. Bredvid bostadsområdet ligger Lilla Vallens koloniförening, som startade hösten 1996 och består av 49 lotter.

Närservice

I Teleborg Centrum och i dess närhet finns köpcentrum med flera butiker, Willys, Kvantum samt Coop. Teleborgshallen är ett stort idrottscenter, där också Växjö Bollklubb har planer för sin ungdomsfotboll. I centrum finns även en kyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. Nära Vallen ligger handelsområdena I11 och Grand Samarkand med ett stort utbud av stormarknader, butiker, elektronikkedjor, Systembolaget, restauranger och kaféer. Arenastaden med Vida Arena och övriga anläggningar ligger på cykelavstånd. Närliggande kommunala skolor i området är Bäckaslövskolan (årskurs 1-6), Furutåskolan (årskurs 1-6), Ljungfälleskolan (årskurs 1-6) och Teleborg Centrum (årskurs 7-9). De fristående grundskolorna som är Montessoriskolan Skrattmåsen (årskurs 1-6) och Kronoberg Skola (årskurs 4-9).

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge