Bostadsrätt

Teleborg

Apotekare Reinholds väg 43

4 RoK

108 m²

2 095 000 kr

Bostadsrätt med radhuskänsla i omtyckta Teleborg

Till er som söker bostadsrättens fördelar men önskar bo med villans ytor se hit! Välkomna till omtyckta Brf BoKlok Apotekaren och ett optimalt boende som passar de flesta. Modern bostad belägen som ett av de sista husen på återvändsgata och är uppförd i parhusform. Välplanerade 108 m² med tre sovrum samlat på övre plan och sociala ytor i entréplanet. Ett badrum i vardera plan, modernt kök med större matplats samt vardagsrum och utgång till din egna insynsskyddade trädgård med bästa solläge. Här har ni direktaccess till parkeringsplats för bilen samt separat förråd. Här bor du naturnära och med fina gång- och cykelvägar tar du dig enkelt till barnomsorg, skolor och sjöar. Varmt välkomna till visning!

Snabbfakta

Adress Apotekare Reinholds väg 43
Område Teleborg
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + kök
Våning 1+2 av 2
Boarea 108 m² (föreningens information)
Avgift 5248 kr/mån Inkl. förråd och parkering. Exkl. Värme, vatten, sophämtning, TV och fiber.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 095 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4

Boarea

108 m²

Planlösning

Välkommen till ett av de omtyckta parhuset på Apotekare Reinholds väg närmare bestämt nummer 43 . Välplanerad och generöst ljusinsläpp fördelat i två plan erbjuds här tre sovrum, två badrum varav en med tvättmöjligheter, vardagsrum samt kök – allt med fina design- och materialval. Det större sovrummet har en walk-in closet med praktisk inredning och på entréplanet finns ett separat förråd. Uppvärmning sker med fjärrvärme och fiber från Wexnet. Bilen parkerar du smidig framför huset och och fler platser finns längsmed gatan. Till bostaden hör även en separat förråd. Lugn och skyddad baksida, mot mindre grönområde, inramad av tät avenbok och med ett äppelträd och planeringsmöjligheter. En riktigt prisvärd och idealisk bostad som passar de flesta familjer där allt du behöver finns inom räckhåll. Möjlighet till snabbt tillträde finns.

Rumsbeskrivning entréplan:
Genomgående golvvärme i hela entréplanet.
– Entré/hall med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Fristående garderob, väggfast hatt- och skohylla. Rum för fjärrvärme.
– Kök med vita luckor, vitt kakel som stänkskydd, rostfri diskho samt ljus laminatbänkskiva. Vitvaror i form av rostfri kyl och frys, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro samt integrerad diskmaskin. Matplats för 6-8 personer. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
– Stort vardagsrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster i väster samt utgång till trädäck samt trädgård.
– Helkaklad duschrum/tvätt i vitt och grått. Inredning i form av badkar, handfatskommod, spegel, WC-stol samt väggfast handdukshållare. Väggfasta skåp och hyllplan, arbetsbänk i svart laminat med underliggande tvättmaskin och torktumlare.
– Förråd under trappa med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Väggfasta hyllplan.

Rumsbeskrivning övre plan:
Genomgående radiatorer i hela övre planet.
– Hall med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från takfönster.
– Sovrum 1 med ekparkettgolv och vitmålande väggar. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Rymlig klädkammare i anslutning till sovrum 1 med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Praktisk inredning och gott om förvaringsutrymme.
– Sovrum 2 med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
– Sovrum 3 med ekparkettgolv och fondtapet/vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster i väst.
– Badrum med grå plastmatta på golv och vitt kakel på väggar. Inredning i form av duschhörna med vikdörrar, handfatskommod, spegel, WC-stol samt väggfast handdukshållare.

Bostadstyp

Parhus

Byggår

2014

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas isoler

Energiprestanda

84 Kwh/m² och år

Uteplats

Stenlagd framsida med bilplats. Baksida med trädäck samt gräsyta omgiven av avenbokshäck.

Föreningens namn

Brf BoKlok Apotekaren Växjö

Allmänt

I Brf BoKlok Apotekaren Växjö finns 9 parhus med 18 lägenheter. Samtliga lägenheter är 4 rum och kök med boarea om 108 m², bostäderna byggdes 2014. Den gemensam bostadsytan är 1 944 m² och fastighetens areal är 4 696 m².
Föreningens ekonomi förvaltas av HSB Sydost. Fastigheten är försäkrad i Protector.

Väsentliga händelser under 2021:
Renovering av uppfarten, källsortering – staket, omförhandling lån, service av fjärrvärme, underhåll golvvärme samt planerat underhåll av ventilationssystemet.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om ditt medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Driftkostnad

Uppvärmning: 9 975 kr/år

El: 8 350 kr/år

Vatten och avlopp: 6 600 kr/år

Renhållning: 2 600 kr/år

Övrigt: 2 160 kr/år

Summa: 29 685 kr/år

Övrigt

– Rullgardiner ingår.
– Stenlagd uppfart i öster med plats för bil och möblemang.
– Separat förråd i anslutning till bostaden.
– Trädäck i väster.
– Skyddad baksida med gräsyta omgiven av avenbokshäck.
– Äppelträd på baksidan.
– Fiber via Wexnet 180 kr/mån. Innehavaren tecknar innehållstjänst.
– Bostadsrättshavaren tecknar eget abonnemang för fjärrvärme, hushållsel samt renhållning. För vatten debiteras en schablonkostnad om 550 kr/mån. (Högt räknat och ej medtaget i månadsavgiften). Avstämning mot verklig förbrukning sker en gång per år. De flesta hushåll får tillbaka pengar.
Driftkostnaden är individuell och kan variera beroende på förbrukning samt avtal.

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, 3, 5 och 7.

Allmänt

Den välplanerade stadsdelen Teleborg, med gott om gångtunnlar och cykelvägar, bebyggdes under 70-talet och har växt ut till Växjös största de senaste åren. Teleborg omges av tre sjöar. Södra Bergundasjön erbjuder att aktivt båt- och friluftsliv. Runt Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Intill finns magnifika Teleborgs Slott med sin park.

Närservice

På Teleborg finns stormarknaden Willys, ICA Kvantum och Blomsterlandet samt ett gym. På Sportfältet bedriver Växjö BK ungdomsfotboll och i Teleborgshallen utövas olika idrotter. Tennisplaner finns både utomhus och i SödraClimate Arena. I centrum finns kyrka, Lidl, pizzeria, vårdcentral och apotek. Skolor på stadsdelen är Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6-skolorna Furutåskolan, Ljungfälleskolan och Torparskolan. Bussförbindelserna är mycket goda

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge