personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Väster

Armborstvägen 2F

4 RoK

116.8 m²

2 300 000 kr

Radhuskänsla på väster med tre uteplatser

Med cykelavstånd både till Växjös stadskärna och till Grand Samarkand köpcentrum erbjuds nu till försäljning en fin fyrarummare om ca 117 m². Välkommen till Armborstvägen 2F i Brf Örnen 30 beläget på omtyckta Väster. Här finner du hela 3 uteplatser varav ett inglasat uterum om ca 14 m² i soligt söderläge. Två fina sovrum med var sin klädkammare och möjlighet till fyra sovrum om behovet finns. Två badrum på vardera plan och separat tvättstuga i entréplanet. Vardagsrum i vinkel samt ett praktiskt och fullutrustat kök. Egen garageplats med laddbox för elbil som ingår i avgiften, samt fria parkeringsplatser. Fiber från Wexnet. Här bor du med gångavstånd till mataffärer, barnomsorg samt vårdcentral. Med cykel tar du dig även smidigt till Arenastaden med högklassig idrott samt natursköna Araby fritidsområde med badplats vid Helgasjön.

Snabbfakta

Adress Armborstvägen 2F
Område Väster
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + kök
Våning 1+2 av 2
Boarea 116.8 m² (föreningens information)
Avgift 5776 kr/mån Inkl. garage med laddbox, kallvatten samt sophantering.
Tillträde Enligt överensokmmelse
Pris 2 300 000 kr
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4

Boarea

116.8 m²

Planlösning

Välkommen hem till ett mycket trevlig bostad där både den lilla familjen kan växa och den stora få plats. Väldigt bra planerad där möjlighet till fyra sovrum finns (se alternativ planlösning). Här finns förvaring i form av klädkammare till vardera sovrum samt ytterligare ett i allrummet. På övre plan finns även en AC installerad som svalkar hela bostaden vid varma sommardagar. Till bostaden hör även ett separat förråd i garagebyggnaden. Vindsförvaring möjligt, vinden är delvis golvad. Brf örnen 30 är en stabil ekonomisk förening med fin styrelse och medlemmar.

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med laminatgolv och vitmålade väggar. Hallmöbel ingår för upphängning av ytterkläder.
– Kök med vita köksluckor, grått kakel som stänkskydd, grå laminatbänkskiva och rostfri diskbänk. Rostfria vitvaror i form av kyl och frys (Husqvarna 2016), diskmaskin (Bosch 2018), köksfläkt (Thermex 2008), infälld spishäll, inbyggnadsugn (Siemens 2008) och inbyggnadsmikro (Siemens ca 2014). Laminatgolv med underliggande ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Vardagsrum i vinkel med ekparkettgolv och vitmålade väggar/fondtapet. Trappa till övre plan. Ljusinsläpp från fönster mot söder samt utgång till inglasat uterum. Vinkyl ingår.
– Rymligt inglasat uterum med söderläge, solskydd av rullgardiner, golvplattor på golvet samt elstyrd fläkt. Tonade skjutdörrspartier.
– Duschrum med vita kaklade väggar/mörkgrått kakel i duschen samt mörkgrått klinkergolv. Inredning i form av duschhörna med välvda glasdörrar, vit handfatskommod, spegelskåp, wc-stol samt uppvärmd handdukstork. Befintligt högskåp ingår ej.
– Tvättstuga med ingång från duschrummet. Mörkgrått klinkergolv och vitmålad vävtapet på vägg. Tvättmaskin (Cylinda 2022) och torktumlare (Siemens 2008). Tvättho med förvaring, en garderob. Ljusinsläpp från litet fönster mot norr.

Rumsbeskrivning övre plan.
– Allrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. AC-anläggning. Ljusinsläpp från fönster mot söder samt utgång till rymlig balkong.
– Balkong (ca 14 m²) i söderläge. Trallgolv.
– Sovrum 1 med ekparkettgolv och vitmålade väggar. I anslutning finns en klädkammare med hyllplan och klädstång. Ljusinsläpp från fönster mot söder.
– Sovrum 2 med ekparkettgolv och vitmålade väggar. I anslutning finns en klädkammare med hyllplan och klädstång. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Badrum med mörkgrått klinkergolv och vita kaklade väggar. Inredning i form av badkar, vit handfatskommod, spegelskåp, wc-stol samt uppvärmd handdukstork. Ljusinsläpp från litet fönster mot norr.
– Klädkammare med garderob samt hyllplan och upphängning för kläder.

Bostadstyp

2-våningshus

Byggår

2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

114 Kwh/m² och år

Uteplats

Rymligt inglasat uterum och stor balkong i söderläge.

Föreningens namn

Brf Örnen 30

Allmänt

I Brf Örnen 30 finns 29 lägenheter fördelade på 20 st. 3 rum och kök i ett plan med boarea 86,6 m² och 9 st. 4 rum och kök i två plan med boarea 116,8 m². Total lägenhetsyta är 2 783 m².

Föreningen genomför arbetsdagar, sk. ”Armborstdagar” , på höst och vår som avslutas med trevlig samvaro – ett bra tillfälle att lära känna sina grannar.
Medlemmar i föreningen delar på skötsel av yttre områden som gräsklippning, sandning och snöskottning enligt ett rullande schema.

Föreningen har investerat i solceller som monterades på hus 4 och billaddare på samtliga bilplatser i garaget, detta genomfördes i början av 2022.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Driftkostnad

Uppvärmning: 13 588 kr/år

El: 10 350 kr/år

Vatten och avlopp: 633 kr/år

Övrigt: 2 160 kr/år

Summa: 26 731 kr/år

Övrigt

2010 – Inglasning av altan i markplan.
2016 – Ny kyl och frys.
2018 – Ny diskmaskin.
2020 – Nya rullgardiner i uterummet.
2021 – Installerat AC.
2022 – Ny tvättmaskin.

– Två balkonger varav en inglasad i soligt söderläge.
– Eldriven fläkt, trallplattor samt rullgardiner i uterummet ingår.
– Ac installerad i övre plan.
– Egen entré till bostaden samt plats för ett caféset vid entrén med morgon- och kvällssol.
– Garageplats nr 26 tillhör bostaden.
Avgiftshöjning med 5 % per 1/7-23 är inräknad i anvisad månadsavgift.
Gemensam vår- och höststädning.
Lägenhetsinnehavaren tecknar eget abonnemang gällande värme, vatten och el. Driftkostnaden är individuell och kan variera beroende på förbrukning samt avtal.
Fiber via Wexnet. Bekostas av lägenhetsinnehavaren.
Medlemmarna sköter underhåll som gräsklippning samt snöskottning.
Solceller installerades av föreningen samt elstolpar till samtliga garageplatser.

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter. Vid Handelsplats I11 finns två bostadsrättsföreningar på Kasernvägen och Industrigatan. I Arenastaden finns moderna bostadsrätter i Icon.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge