Snart
till salu

Bostadsrätt

Hov

Norregårdsvägen 3A

4 RoK

101.5 m²

4:a med inglasad balkong på Norregårdsvägen

Unikt tillfälle att förvärva en fyrarummare om 101,5 m² i trygga HSB:s Brf Norregård. Endast ett fåtal fyror finns i föreningen och de är oerhört uppskattade. Högst upp på våning två väntar en bostad med renoverat kök, renoverat badrum och gästtoa, tre lika stora sovrum samt ett rymligt vardagsrum. Från köket når man den härliga inglasade balkongen. I avgiften (5 968 kr/mån) ingår alla driftskostnader såsom värme, vatten, el, internet och TV. Fint läge i området med omgivande grönska och trevlig utemiljö. Kort gångavstånd till föreningens tvättstugor och parkering där p-plats finns tillgängligt att hyra just nu. Till bostaden tillhör även ett förråd. Här bor du i ett lugnt område med närhet till barnomsorg och skola, mataffärer, vårdcentral samt centrum på bekvämt avstånd. Brf Norregård är en äldre välskött HSB-bostadsrättsförening med trygg och god ekonomi.

Snabbfakta

Adress Norregårdsvägen 3A
Område Hov
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + Kök
Våning 3 av 3
Boarea 101.5 m² (föreningens information)
Avgift 5968 kr/mån Inkl. värme, vatten, el, tv (basutbud), internet samt bostadsrättstillägget.
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

4

Boarea

101.5 m²

Planlösning

Välkommen till Norregårdsvägen 3 A och till en ljus och fin bostad om 4 rum och kök. Trevlig interiör med de stora renoveringarna gjorda såsom kök (renoverat av tidigare ägare) och badrum. Här erbjuds även gott om förvaring i kök, bostadens klädkammare samt tillhörande lägenhetsförråd. Här finns även möjlighet att hyra ut det tredje sovrummet då egen entré och wc-rum finns. Föreningen har god ekonomi och i den låga avgiften ingår alla driftskostnader samt tv och bredband. Här bor du med gångavstånd till förskola och grundskolor samt behagligt avstånd till mataffärer, vårdcentral och Växjös stadskärna. Varmt välkommen på visning.

Rumsbeskrivning:
– Entré med svart laminatgolv och ljusa väggar. Garderobsförvaring.
– Hall i vinkel med svart laminatgolv och ljusa väggar.
– Modernt kök med vita högglansluckor, grå bänkskiva i laminat, rostfri diskho samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av kyl och frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, spishäll samt köksfläkt. Matplats för sex personer. Svart laminatgolv samt ljusa väggar. Ljusinsläpp via fönster mot väster samt utgång till inglasad balkong.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster mot öst.
– Sovrum 1 med ljust golv och tapet på väggar. Tre fristående garderober. Ljusinsläpp via fönster mot öster.
– Sovrum 2 med ljust golv och tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster mot väster.
– Sovrum 3 med ljust golv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Helkaklat badrum i vitt. Inredning i form av dusch, vit kommod med tillhörande spegelskåp, väggfast skåp, eluppvärmd handukstork samt WC-stol. Infällda spotlights i tak. Tvättmaskin. Ljusinsläpp via fönster mot öst.
– Helkaklad toalett i vitt och ljusgrå nyans. Inredning i form av vit kommod med tillhörande spegelskåp, eluppvärmd handukstork samt WC-stol. Infälld spotlight i tak.
– Entré/passage med laminatgolv och målade väggar. Platsbyggd garderob.
– Klädkammare med skjutdörrar. Tre garderober som förvaring.
– Inglasad balkong med öppningsbara fönsterpartier.

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2-glas isoler

Energiprestanda

139 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Norregård i Växjö

Allmänt

Föreningen består av 9 hus som innehåller 184 bostadsrätter med en lägenhetsyta på 12 825 m². Bostadsrätterna är fördelat på 40 st. 1 rum och kök, 42 st. 2 rum och kök, 90 st. 3 rum och kök och 12 st. 4 rum och kök.
Bilplats, carport, garage och mc-plats hyrs via föreningens kö. Garage och carport kostar 400kr/mån, p-plats kostar 200kr/mån.
Tvättstugor finns i hus nr 3, 5,13c och 17c. Grovtvättstuga finns i hus nr 5. Det finns också tillgång till aktivitetsrum, hobbyrum och övernattningsrum via föreningen.
Bredband och digital-TV via Telenor. Obligatorisk avgift 214kr/mån tillkommer, betalas via månadsavgiften.
Kollektiv försäkring för bostadsrättstillägget ingår, du behöver en egen hemförsäkring.
Ingen avsättning till inre fond.
Föreningen har en egen hemsida: brfnorregard.se

Större underhåll och investeringar:
2000: Takrenovering, bredbandsinstallation
2001: Förbättring av kallvattenledningarna. Byte av värmeväxlare(varmvatten)
2004: Nya fönster och balkongdörrar. Uppgraderat kabel-TV-nätet
2005: Skärmtak över källartrappor, ny utemiljö
2006: Renovering av samtliga tvättstugor
2009: Automatiska dörröppnare installerade
2010: Byte av frånluftsfläktar på taken
2010: Underhåll vissa stammar hus 5B
2011: Stenläggningen bakom garagen har tagits bort
2015: Stambyte med badrumsrenovering
2016: Utökning av parkeringsplatser
2017: Passersystem/porttelefon. Renovering tvättstugor
2018. Förråd skyddsrum
2019: Ominstallation av el i garage. Montering förråd. Asfaltering
2020: Energideklaration utförd
2020: Obligatorisk ventilationskontroll
2020: Ytterdörrar
2022: Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna. Uppfräschning av trapphusen.

Kommande renoveringar:
– Tilluftsventiler – förbättring av innemiljön
– Lekplats
– Omläggning asfalt parkeringsområdet

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Övrigt

Renoveringar gjorda av lägenhetsinnehavaren:
– Bytt ut ytskikt såsom golv och tapeter under innehavstiden samt målat om innerdörrar. Ej bytt golv i sovrum 1.
– Bytt köksfläkt

– Härlig balkong i västerläge, inglasad med skjutglaspartier.
– Lägenhetsförråd finns i anslutning till bostaden.
– Avgiftshöjning med 5 % fr o m 230101. (Inräknad i anvisad månadsavgift).
– Tv (basutbud) och bredband (250/250 mb/s) från Telenor obligatorisk avgift 214 kr/mån och (5 754+214) = 5 968 kr/mån. (Inräknad i anvisad månadsavgift.)
– Separat kö till garage och carportplatser. Garage och carport kostar 400 kr/mån, p-plats kostar 200 kr/mån. (Just nu är det ingen kö till parkeringsplatserna.)
– Under 2004 byttes fönster till 3-glas.
– Under 2015 byttes stammar ut och badrummen renoverades.
– Under 2022 har alla entrédörrar bytts ut till säkerhetsdörrar och bekostas av bostadsrättsföreningen.
– Tvättstuga finns i hus 3, hus 5 och alternativt 13.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge