Bostadsrätt

Centrum

Vintervägen 5A

3 RoK

69 m²

1 750 000 kr

Välrenoverad 3:a högst upp i huset med inglasad söderbalkong

Välrenoverad 3:a med fint läge intill City. Lägenheten ligger högst upp i huset med vidsträckt utsikt i söderläge mot föreningens gröna innergård. Ljus lägenhet med fin planlösning och fönster i två väderstreck och inglasad balkong. Lägenheten är renoverad 2021 med nytt kök, nya parkettgolv, målning av alla rum, nya elinstallationer och smarta garderobslösningar. Låg månadsavgift i stabil förening med låg belåning.

Snabbfakta

Adress Vintervägen 5A
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + Kök
Våning 3 av 3
Boarea 69 m² (föreningens information)
Avgift 2971 kr/mån inkl värme, vatten, bostadsrättstillägg, bredband och kabeltv
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 750 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

3

Boarea

69 m²

Planlösning

Välkommen till en inflyttningsklar lägenhet i fint kvarter intill centrum. Lägenheten är i mycket gott skick renoveringarna är väl utförda med hög finish i alla detaljer.
Rumsbeskrivning;
Hall – Rymlig hall som når lägenhetens alla rum. Ekparkettgolv och målade väggar. Bra förvaring genom skjutdörrsgarderob med både skohyllor och häng för ytterkläder(Platsa system från IKEA) samt inbyggt linneskåp. Fiberuttaget sitter intill garderoben så en router enkelt kan döljas
Kök – Nyrenoverat (2021) stilrent kök med full maskinell utrustning och med mycket goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Grå luckor/vitrinskåp och svarta handtag samt vitt väggkakel. Mycket praktiskt kök med gott om inredning och stort fönster mot innegård. Den påkostade stenskivan ger köket en exklusiv känsla. Allt är väldigt sparsamt använt och i mycket gott skick. Kyl/frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin, mikrovågsugn, ugn med pyrolysfunktion (självrengörande).
Mindre sovrummet – Plats för enkelsäng och förvaring, passar även perfekt som hemmakontor. Parkettgolv och stort fönster mot norr.
Större sovrummet – Inrymmer en stor dubbelsäng och har parkettgolv samt fönster mot norr och utsikt över grönområde. Perfekta förvaringsmöjligheter med en 4-dörrars skjutdörrsgarderob och skåpinredning från IKEAs PAX system.
Vardagsrum – Ljust och öppet med många möbleringsalternativ. Stora fönster mot grönområde. Parkettgolv och utgång till den inglasade balkongen.
Duschrum – Helkaklat med beigefärgat golv och vita väggar. Vägghängd toalett, dusch, tvättställ och spegelskåp. Toppmatad tvättmaskin från 2021. Renoverat i samband med föreningens stambyte 2003.
Balkong – Inglasad balkong i söderläge med utsikt över stort grönområde. Grått klinkergolv och skjutbara glaspartier.

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas, bytta 2020

Energiprestanda

144 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Munin i Växjö

Allmänt

Brf Munins lägenheter färdigställdes år 1963 och har följande adresser: Vintervägen 3, 5 och 7 samt Vårvägen 4. Byggnaderna består av fyra hus i tre våningar samt entréplan.
Totalt finns 161 lägenheter uppdelade enligt följande:
1 rum och kök – 28st
2 rum och kök – 90st
3 rum och kök – 22st
4 rum och kök – 21st

Fyra lokaler i hyresrätt med en yta av 433 m².

I årsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV via Comhem och internet från Telenor. Bredband är installerat och tillhandahålls av Bredbandsbolaget med egna avtal. Varje lägenhet har tillgång till förråd.
Fastigheten stamrenoverades år 2003, då även badrummen totalrenoverades. I föreningen finns 55 garage och 61 P-platser varav 16st med motorvärmare.
Föreningslokal finns att hyra för fest och övernattning.
Föreningen är försäkrade via Länsförsäkringar Kronoberg. Föreningen har kollektivt bostadstillägg som ingår i månadsavgiften, du behöver teckna en egen hemförsäkring.
Vicevärdsexpeditionen är öppen helgfria måndagar mellan 17:00 – 18:00 på Vintervägen 3C.
Föreningen har en egen hemsida: http://www.brfmunin.se/

Större underhåll och investeringar:
1992-93 Utbyggnad och inglasning av balkonger
2000 Nybyggnation av 25 kallgarage
2003 Nytt låssystem
2003 Stam- och badrumsrenovering samt installation av jordfelsbrytare
2008 Renovering av grovtvättstugan Vintervägen 3B
2010 Portlås till entréer
2011 Installation av 16 motorvärmare
2012 Obligatorisk ventilationskontroll
2012 Dag- och spillvattenledningar har bytts i Vintervägen 7
2013 Dag- och spillvattenledningar har bytts på Vintervägen 3 och 5
samt Vårvägen 4
2014 Nya grindar mot Vårvägen, renovering av tvättstugor
2015 Renovering av uthyrningslokalen på Vårvägen
2016 Belysning under träden på gården
2017 Renovering av två fasader, 3F och 7E
2018 Nya stuprör och rännor, byte takpapp
2019 Pågående fönsterbyte och renovering av gavlar
2020 Fönsterbyte och renovering av gavlar, byte av kulvert för varmvatten och vvc mellan 3:an och 5:an, energideklaration
2021 Fortsatt renovering av gavlar samt målning av samtliga gavlar
2021 Obligatorisk ventilationskontroll
2022 Byte ventiler i källaren för varmvatten
2022 Byte av entrépartier

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 5 000 kr/år

Summa: 5 000 kr/år

Övrigt

– Förråd och matkällare i entréplanet
– Varm- och kallgarage finns i föreningen via kö. Kostnad ca 300 kr/mån. P-plats via separat kö, ca 75 kr/mån, parkeringsplats med motorvärmare ca 150 kr/mån
– Pågående diskussion i föreningen ang byte av lägenhetsdörr till säkerhetsdörr samt laddstolpar till elbilar.
– Föreningen har ett kollektivt tecknat bostadsrättstillägg.
– Föreningens medlemmar har tillgång till föreningslokal (med gästrum), cykelförråd, bastu och tvättstugor (Vintervägen 3B, 3E samt 5C). Bokning av tvättstugan görs via app.
– Angiven driftskostnad är beräknad med en kwh-pris om 2,50 kr

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge