Snart
till salu

Bostadsrätt

Centrum

Vintervägen 5A

1 RoK

42.5 m²

Renoverad 1:a nära Centrum med låg avgift

Ljus och trevlig 1:a i trivsamt område nära centrum. Bra planerad lägenhet med gott om förvaringsutrymme. Renoverat kök från IKEA 2018 med vitvaror från samma år. Badrum som är helrenoverat med klinkergolv och helkaklade väggar, gjordes i samband med föreningens stambyte. Genomtänkt planlösning som går att utveckla ytterligare genom att skapa en sovplats vid kökets matplats om man så önskar detta. Bra läge med gångavstånd till Centrum samt busshållplats till Universitetet.

Snabbfakta

Adress Vintervägen 5A
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 +
Våning 2 av 3
Boarea 42.5 m² (föreningens information)
Avgift 1830 kr/mån inkl värme, vatten, bostadsrättstillägg, bredband, kabeltv, sopor och förråd.
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

1

Boarea

42.5 m²

Planlösning

Renoverad (2018) ljus och mysig etta, genomgående ekmönstrade laminatgolv och ljust målade väggar samt stilrena fondväggar.

– Hall med klinkegolv ljust målade väggar. Praktisk skjutdörrsgarderob samt en vanlig garderob.
– Kök med matplats. Köksinredning från IKEA 2018. Spis med induktionshäll och ugn, kyl/frys, micro, diskmaskin från 2018 i rostfritt utförande. Nytt ekmönstrat laminatgolv, ljust målade väggar.
– Rymligt rum med ljust målade väggar där du får plats med soffhörna, arbetsplats och en säng utan problem.
– Badrum renoverat i samband med föreningens stambyte. Klinkergolv och kaklade väggar.
Dusch med duschväggar, vägghängd wc och handfat. Plats för tvättmaskin om så önskas.

Brf Munin är en stabil och välskött bostadsrättsförening. I föreningen finns gemensamma tvättstugor och förråd i entréplan samt grovtvättstuga och samlingsrum med övernattningsmöjlighet. Gott om parkeringsmöjligheter finns i föreningens regi samt avgiftsbelagd parkering utmed gatan. Kö till föreningens parkeringsplatser och garage.

Välkommen till din framtida bostad!

Bostadstyp

4-våningshus

Byggår

1965

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

145 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Munin i Växjö

Allmänt

Brf Munins lägenheter färdigställdes år 1963 och har följande adresser: Vintervägen 3, 5 och 7 samt Vårvägen 4. Byggnaderna består av fyra hus i tre våningar samt entréplan.
Totalt finns 161 lägenheter uppdelade enligt följande:
1 rum och kök – 28st
2 rum och kök – 90st
3 rum och kök – 22st
4 rum och kök – 21st

Fyra lokaler i hyresrätt med en yta av 433 m².

I årsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV via Comhem och internet från Telenor. Bredband är installerat och tillhandahålls av Bredbandsbolaget med egna avtal. Varje lägenhet har tillgång till förråd.
Fastigheten stamrenoverades år 2003, då även badrummen totalrenoverades. I föreningen finns 55 garage och 61 P-platser varav 16st med motorvärmare.
Föreningslokal finns att hyra för fest och övernattning.
Föreningen är försäkrade via Länsförsäkringar Kronoberg. Föreningen har kollektivt bostadstillägg som ingår i månadsavgiften, du behöver teckna en egen hemförsäkring.
Vicevärdsexpeditionen är öppen helgfria måndagar mellan 17:00 – 18:00 på Vintervägen 3C.
Föreningen har en egen hemsida: http://www.brfmunin.se/

Större underhåll och investeringar:
1992-93 Utbyggnad och inglasning av balkonger
2000 Nybyggnation av 25 kallgarage
2003 Nytt låssystem
2003 Stam- och badrumsrenovering samt installation av jordfelsbrytare
2008 Renovering av grovtvättstugan Vintervägen 3B
2010 Portlås till entréer
2011 Installation av 16 motorvärmare
2012 Obligatorisk ventilationskontroll
2012 Dag- och spillvattenledningar har bytts i Vintervägen 7
2013 Dag- och spillvattenledningar har bytts på Vintervägen 3 och 5
samt Vårvägen 4
2014 Nya grindar mot Vårvägen, renovering av tvättstugor
2015 Renovering av uthyrningslokalen på Vårvägen
2016 Belysning under träden på gården
2017 Renovering av två fasader, 3F och 7E
2018 Nya stuprör och rännor, byte takpapp
2019 Pågående fönsterbyte och renovering av gavlar
2020 Fönsterbyte och renovering av gavlar, byte av kulvert för varmvatten och vvc mellan 3:an och 5:an, energideklaration
2021 Fortsatt renovering av gavlar samt målning av samtliga gavlar
2021 Obligatorisk ventilationskontroll
2022 Byte ventiler i källaren för varmvatten
2022 Byte av entrépartier

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.
Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av säljaren, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

El: 3 000 kr/år

Summa: 3 000 kr/år

Övrigt

– Lägenhetsförråd
– Kabel-tv via ComHem (ingår i månadsavgiften)
– Ett grundutbud av kanaler ingår i månadsavgiften via ComHem. Internet: Internet via Bredbandsbolaget/Telenor ingår i månadsavgiften 500/500 Mbit
– Föreningen har parkeringsplatser med eller utan eluttag samt garageplatser, vilka hyrs ut enl separat kö. Avgiftsbelagd parkering utmed Vintervägen och Vårvägen.
– Cykelhus och sophantering på gården.

– Till garageplatsen är det separat kö, 300 kr/mån
Till parkeringsplatsen är det separat kö, 100kr/mån, parkeringsplats med motorvärmare ca 150 kr/mån

– Stabil och välskött förening. Fastighetens adresser är Vintervägen 3, 5 och 7 samt Vårvägen 4. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Talenom medans
fastighetsskötseln ombesörjs av Tillströms Fastighetsservice AB. Föreningen har ett kollektivt tecknat bostadsrättstillägg.

– Föreningen har nyligen genomfört fönsterbyte.

– Föreningens medlemmar tillgång till föreningslokal (med gästrum), cykelförråd, bastu och tvättstugor (Vintervägen 3B, 3E samt 5C)

– Trevlig och väl tilltagen innergård.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge