Bostadsrätt

Vallen

Sjövallavägen 29

5 RoK

119 m²

2 990 000 kr

Rymligt parhus intill sjö och natur

Med sjönära läge och granne med natursköna Bokhultet bor du fantastisk fint i ett modernt parhus i bostadsrättsform. Här bor du på 119 välplanerade kvadratmeter fördelat på två plan med sociala ytor i entréplan och familjens privata del samlat på övre plan. Tre sovrum, två sällskapsrum, två helkaklade badrum på vardera våning samt separat tvättstuga. Unikt för bostaden är det lyxiga inglasade uterummet som förlänger sommarhalvåret tillsammans med den förlängda trädäcket omgiven av en tät avenbok. I anslutning till bostaden finns din egna parkeringsplats, som ingår i avgiften, samt ett isolerat förråd. Välkommen till Sjövallavägen 29 ett enkelt och underhållsfritt boende, mitt emellan två sjöar, med närhet till barnomsorg samt fina cykelvägar som smidigt tar dig till mataffärer och Växjö centrum.

Snabbfakta

Adress Sjövallavägen 29
Område Vallen
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 5 + kök
Våning 1+2 av 2
Boarea 119 m² (föreningens information)
Avgift 7750 kr/mån Inkl. parkeringsplats, renhållning & bostadsrättstillägg.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 990 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

5

Boarea

119 m²

Planlösning

Hus eller lägenhet? Varför ska du välja? Här kan du få det bästa av två världar. Du som söker bostadsrättens fördelar men önskar bo med villans ytor har hamnat helt rätt! Välkomna till omtyckta Brf Vallen beläget mitt emellan Växjösjön och Bergundasjön. En fantastisk boendemiljö som passar de flesta. Fina promenadstråk i underbara Bokhultet, stigcykla dryga milen runt södra Bergundasjön eller promenera bort till badplatsen vid Växjösjön. Bostaden är uppförd i radhusform och erbjuder parkeringsplats, förråd samt två uteplatser, varav en med inglasat uterum. Ljus och välplanerad planlösning med sovrummen samlade på övre plan tillsammans med badrum och allrum. Entréplanet har öppna sociala ytor med fullutrustat kök samt inbjudande vardagsrum med gott om ljusinsläpp och plats för större möblemang. Lyxigt separat klädvård med gott om förvaring i anslutning till badrummet. Ett riktigt fint boende som måste upplevas på plats!

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré/hall med mörkt klinkergolv och vitmålade väggar. Infällda dimbara spotlights i tak. Platsbyggd hall- och skohylla. Trappa upp till övre plan.
– Kök från Ballingslöv med vita köksluckor, vitt kakel som stänkskydd, bänkskiva i eklaminat samt infälld diskho. Rostfria vitvaror från Electrolux i form av kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn och kombinerad mikro/ugn, induktionshäll samt underbyggd rostfri fläkt. Befintlig köksö ingår inte. Öppet mot vardagsrum med askparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster i öster samt utgång via altandörr till inglasat uterum samt större trädäck.
– Vardagsrum med askparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång inglasat utrum samt större trädäck.
– Inglasat uterum med skjutdörrspartier utgång till större trädäck och i anslutning finns ett isolerat förråd.
– Helkaklad dusch med golvvärme (el) mörkt klinkergolv och vitt kakel på väggar. Inredning i form av duschhörna med välvda dörrar, större handfatskommod med tillhörande spegelskåp, WC samt eluppvärmd handdukstork. Infällda dimbara spotlights i tak samt ljusinsläpp från litet fönster mot väster.
– Separat tvättstuga med mörkt klinkergolv och vitt kakel på väggar. Inredning i form av rostfri tvättho, flertalet skåp samt arbetsbänk i vit laminatskiva. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Ljusinsläpp från litet fönster mot väster.
– Förråd under trappa med mörkt klinkergolv och vitmålade väggar. Väggfast inredning ingår.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Vit svängd trappa med infälld belysning vid trappsteg.
– Allrum med askparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
– Sovrum 1 med askparkettgolv och vitmålade väggar. Flertalet inbyggda garderober. Ljusinsläpp från fransk balkong med dubbeldörrar mot öster.
– Sovrum 2 med askparkettgolv och vitmålade väggar. Inbyggd garderob med fast inredning bakom skjutdörrar. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Sovrum 3 med askparkettgolv och vitmålade väggar. Inbyggd garderob med fast inredning bakom skjutdörrar. Ljusinsläpp från fönster mot väster
– Helkaklat badrum med eluppvärmt mörkt klinkergolv och vitt kakel på väggar. Inredning i form av badkar, vit handfatskommod med tillhörande spegelskåp, WC samt eluppvärmd handdukstork. Infällda dimbara spotlights i tak.

Bostadstyp

Radhus i bostadsrättsform

Byggår

2014

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

70 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Vallen i Växjö

Allmänt

Brf Vallen är en förening som är belägen på Vallen i Växjö. Föreningen består av 18 bostadsrätter i sex radhusbyggnader, bostadsrätterna är 5 rum och kök, 119 m², total boyta 2 142 m².
På Vallen bor du granne med naturen, mittemellan Södra Bergundasjön och Växjösjön, bara ett par minuters promenad från Bokhultets naturreservat med promenadvänliga skogsstigar, motionsspår och frodiga blomsterängar. Samtidigt tar du dig snabbt till centrum, med cykel på ca 10 minuter.
På Vallen har du nära till Kvantum Teleborg med apotek, Willys, vårdcentral, Folktandvård, bibliotek, förskolor och skolor. Linnéuniversitet når du snabbt på cykel och på andra sidan Växjösjön ligger simhallen med tillhörande gym. Till centrum tar du dig enkelt med både cykel och buss.

Driftkostnad

Uppvärmning: 7 800 kr/år

El: 6 676 kr/år

Vatten och avlopp: 4 800 kr/år

Övrigt: 2 160 kr/år

Summa: 21 436 kr/år

Övrigt

– Befintliga rullgardiner i fönster ingår.
– Fastmonterad inredning i garderober och förråd ingår.
– Larm finns till bostaden. Köparen tecknar eget abonnemang via Verysure.
– Platsbyggda planteringslådor ingår.
– Platsbyggd köksö ingår ej till bostaden.
– Isolerat förråd i anslutning till bostaden.
– Miljöhus finns i separat byggnad i nära anslutning till bostaden.
– Parkeringsplats ingår till bostaden. Nyttjanderättsavtal finns för stenlagd parkeringsplats 67,5 m² mot en kostnad.
– Gemensamma städdagar vår och höst.
– Föreningen tillhandahåller flera parkeringsplatser i området. Hyra för 375 kr/mån.

Nyttjanderättsavtal gällande 67,5 m² parkeringsyta (2 bilar) finns att överta om önskas. Kostnad ca 3800 kr/år.
Elkostnad: ca 556 kr/månad
Uppvärmning samt vatten: 1100 kr/månad
Fiber från Wexnet 180 kr/fast avgift månadsavgift plus innehållstjänst man själv önskar.

Drift gällande värme och vatten regleras via föreningens månadsavgift och tillkommer utöver månadsavgiften. Avstämning gentemot verklig förbrukning av vatten och värme sker en gång per år. Säljaren får tillbaka en slant varje år efter avstämningen. Driftskostnaden är baserad på den nuvarande ägaren och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Vallen trafikeras av Stadstrafikens linje 7.

Allmänt

Bostadsområdet Vallen ligger centralt och naturskönt mellan Växjösjön och Bergundasjön. Här finns också Bokhultets naturreservat, med en mångfaldig växtflora och en vacker bokskog. Vid Södra Bergundasjöns strand finns det bryggor och båtplatser för mindre båtar. Bredvid bostadsområdet ligger Lilla Vallens koloniförening, som startade hösten 1996 och består av 49 lotter.

Närservice

I Teleborg Centrum och i dess närhet finns köpcentrum med flera butiker, Willys, Kvantum samt Coop. Teleborgshallen är ett stort idrottscenter, där också Växjö Bollklubb har planer för sin ungdomsfotboll. I centrum finns även en kyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. Nära Vallen ligger handelsområdena I11 och Grand Samarkand med ett stort utbud av stormarknader, butiker, elektronikkedjor, Systembolaget, restauranger och kaféer. Arenastaden med Vida Arena och övriga anläggningar ligger på cykelavstånd. Närliggande kommunala skolor i området är Bäckaslövskolan (årskurs 1-6), Furutåskolan (årskurs 1-6), Ljungfälleskolan (årskurs 1-6) och Teleborg Centrum (årskurs 7-9). De fristående grundskolorna som är Montessoriskolan Skrattmåsen (årskurs 1-6) och Kronoberg Skola (årskurs 4-9).

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge