Bostadsrätt

Torparängen

Bollklubbsvägen 4E

3 RoK

102 m²

2 250 000 kr

Etagelägenhet på 102 m² med närhet till natur och Södra bergundasjön!

Ta chansen att bo i en modern bostadsrätt med perfekt läge på Bollklubbsvägen 4E i det nya och attraktiva området Torpaängen i Växjö. Denna nybyggda bostad från 2021 erbjuder 102 kvadratmeter fördelade över två våningar, med generösa och ljusa ytor som präglas av stilrena materialval. Njut av bekvämligheten med en parkeringsplats direkt utanför dörren och låt dig inspireras av möjligheterna till utevistelse på de två härliga uteplatserna, perfekta för både morgonkaffet och kvällens avkoppling. Föreningen tillåter även andrahandsuthyrning, vilket ger dig flexibilitet i boendet. Området Torpaängen omges av vacker natur och bara en kort promenad bort hittar du en kommunal badplats där du kan njuta av sköna dagar vid vattnet. Ta steget mot ett bekvämt och modernt boende med allt du kan önska dig!

Snabbfakta

Adress Bollklubbsvägen 4E
Område Torparängen
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 +
Våning 2+3 av 3
Boarea 102 m² (föreningens information)
Avgift 5174 kr/mån Inkl. Värme, sophantering och bostadsrättstilläggsförsäkring. Drift tillkommer utöver månadsavgiften som man bekostar själv.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 250 000 kr
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

3

Boarea

102 m²

Planlösning

Hall – Kliv in i en välkomnande hall med vackra klinkers som leder till ett ljust och vackert vitlaserat trägolv. Stilrena materialval som marmor på fönsterbänken bidrar till den exklusiva känslan, med ett kök från Vedum och rostfria vitvaror från Electrolux som vittnar om hög kvalitet.

Kök – Ett modernt och fullutrustat kök i vitt utförande från Vedum välkomnar dig till kulinariska äventyr. Den maskinella utrustningen inkluderar allt du behöver, från kyl och frys till inbyggnadsugn, induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin, alla av högsta standard från Electrolux.

Sovrum – Två rofyllda sovrum med vita väggar och ljust vitlaserat trägolv erbjuder den perfekta miljön för avkoppling och återhämtning.

Vardagsrum – Njut av generösa umgängesytor i det ljusa vardagsrummet, där ett stort fönsterparti släpper in naturligt ljus och skapar en inbjudande atmosfär. Vita väggar och det vackra vitlaserade trägolvet kompletterar varandra perfekt.

Badrum – Ett helkaklat badrum erbjuder praktiska lösningar och bekvämligheter för din vardag, inklusive en kombinerad tvättmaskin med tvätt- och torkfunktion, spegelskåp, tvättställskommod och en dusch med vikbara väggar för enkel användning.

Denna bostad är en perfekt kombination av stil, komfort och funktionalitet. Missa inte chansen att göra den till ditt nya hem!

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

2021

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburet system med radiatorer

Fönster

3-glas

Energiprestanda

60 Kwh/m² och år

Uteplats

Etagelägenheten har 3 balkonger och 1 veranda

Föreningens namn

Brf Torpalyckan i Växjö

Allmänt

Föreningen består av 32 stycken bostadslägenheter uppdelat i tre byggnadskroppar om tre plan.
För marklägenheter ingår två stycken färdigställda uteplatser, för etagelägenheterna ingår två stycken balkonger.
Parkeringsplats tillhör bostaden.
Fiber via wexnet (180 kr mån). Sedan separat leverantör.
Till varje bostadslägenhet hör ett lägenhetsförråd.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i föreningen, vi hjälper till med medlemsansökan i samband med kontraktsskrivningen. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen, enligt föreningens stadgar.

Driftkostnad

Uppvärmning: 3 780 kr/år

El: 6 996 kr/år

Vatten och avlopp: 900 kr/år

Summa: 14 316 kr/år

Övrigt

– 3 balkonger i olika väderstreck. Två franska balkonger i norrläge och en balkong i söderläge
– Veranda i söderläge vid entrén
– Fiber via Wexnet
– Parkering ingår till lägenheten
– Driftskostnad enligt ägarens förbrukning och skall ses som en uppskattning
– Föreningen tillåter andrahandsuthyrning och juridiska personer
– Gemensamma uteplatser är utrustade med varsin pergola
– Parkeringsplatser av gräsarmering och körytor av asfalt
– Entré och gångar beläggs med betongplattor och grus
– Datauttag finns i kök, allrum och ett sovrum.
– Fiber via Wexnet
– Miljöhus och förråd på innergården

Kommunikation

Torparängen trafikeras av Stadstrafikens linje 7 och 1.

Allmänt

Torpaängen är ett nytt bostadsområde i Växjö som ligger i anslutning till Teleborg. Här bor du med närhet till natur, skolor och affärer

Närservice

Willys, Ica Kvantum samt Coop Söder ligger med cykelavstånd från Vallen. Detsamma gäller för Linneuniversitetet, Växjö centrum där tåg- och busstation finns, Växjö Centrallasarett, Växjö domkyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. Nära Vallen ligger handelsområdena I11 och Grand Samarkand med ett stort utbud av stormarknader, butiker, elektronikkedjor, Systembolaget, restauranger och kaféer. Arenastaden med Vida Arena och övriga anläggningar ligger på cykelavstånd. Närliggande kommunala skolor i området är Bäckaslövskolan (årskurs 1-6), Furutåskolan (årskurs 1-6), Ljungfälleskolan (årskurs 1-6) och Teleborg Centrum (årskurs 7-9). De fristående grundskolorna som är Montessoriskolan Skrattmåsen (årskurs 1-6) och Kronoberg Skola (årskurs 4-9).

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge