Bostadsrätt

Norr

Gamla norrvägen 130

2 RoK

84 m²

1 600 000 kr

2:a i populär förening med balkong i västerläge!

Välkommen till ett mysigt och stillsamt hem på 84 m² med en underbar balkong och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp.
Här bor du bekvämt med en öppen och social planlösning med möjlighet att bygga ett extra rum eller göra förrådet till en walk-in closet.
Köket är välplanerat med generösa bänkytor och har plats för ett större matsalsbord eller en stor och härlig köksö!

I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv-kanaler och fiber. Området är lugnt och trivsamt och det är stor sammanhållning mellan medlemmarna. Du bor med närhet till centrum, vacker natur och handelsområdet Norremark.
I föreningen finns b.l.a samlingslokal, övernattningsrum, gym, bastu, tvättstugor, miljöhus, cykelförråd och lekplatser.

Missa inte chansen att förvärva detta insynsskyddade och bekväma boende!
Välkommen på visning!

Snabbfakta

Adress Gamla norrvägen 130
Område Norr
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + Kök
Våning 2 av 2
Boarea 84 m² (föreningens information)
Avgift 3808 kr/mån Inkl värme, vatten, tv-kanaler & fiber
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 600 000 kr
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Tommie Lagerkvist

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-6750264

Tommie Lagerkvist
Antal rum

2

Boarea

84 m²

Planlösning

Hall (markplan) – Vita väggar och ljust laminatgolv, vit trappa upp till boendeplanet. Perfekt för cyklar, barnvagn, skohyllor och klädhängare.

Kök – Vitt Marbodalkök av äldre karaktär med rostfria handtag och kaklat stänkskydd i vit kulör. Nya Kyl & frys från Samsung från 2023. Diskmaskin och spis bytes ut 2020.
Städskåp och skafferi finns i köket. Gott om utrymme för att sätta in en köksö om så önskas. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv.

Duschrum – Stort bad/duschrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Belyst spegelskåp och gott om förvaring i bänk och högskåp. Tvättmaskin finns och gott om utrymme för att sätta in badkar.

Sovrum – Generöst tilltaget sovrum med gröna väggar och ljust laminatgolv. Går att öppna väggen mot förrådet för att göra en sovalkov eller walk-in closet.

Vardagsrum – Väl omhändertaget ekparkett golv, stora fönster och utgång till balkong. Vita väggar och mönstrad tapet.

Uteplats framsida – I östlig riktning och plats för ett caféset. Planteringsmöjligheter finns.

Förråd – Vita tapeter och brunt plastgolv, förvaring på hyllor.

Förråd – Vita tapeter och brunt plastgolv, förvaring på hyllor.

Generell information kring interiör och exteriör:
– Fönsterbräda av vacker vit sten

Bostadstyp

2-våningshus

Byggår

1979

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2-glas

Renoveringar

Planerade renoveringar. 2023 Byte av ventilationsfläktar. OVK. Ommålning av ytterdörrar. Renovering/utbyte av värmesystemet. 2024 Byte av viss träpanel samt ommålning av förråd, Miljöstation samt Kvarterslokal. 2025 Asfaltering av vissa delar. Utbyte av lekutrustning. 2030 stambyte enligt underhållsplan

Energiprestanda

131 Kwh/m² och år

Uteplats

Balkong i västerläge

Föreningens namn

HSB Brf Lyckansberg

Allmänt

HSB Brf Lyckansberg i Växjö är ett trivsamt område längs Gamla Norrvägen med 85 bostadsrätter (varav två lokaler upplåtna med bostadsrätt) som är uppförda 1980. Föreningens lägenheter är fördelade på 20 st. 2 rum och kök, 28 st. 3 rum och kök, 28 st. 4 rum och kök, 4 st. 5 rum och kök och 3 st. 6 rum och kök, i föreningen finns 60 garageplatser.
Föreningen har en helhetssyn inom miljötänkande, sophantering, utemiljö och energisparåtgärder. Solcellsanläggning finns sedan april 2018, under ett år beräknas solcellsproduktionen motsvara den energimängd som föreningen förbrukar i gemensamma lokaler som tvättstugor, bastu och kvarterslokal samt ytterbelysningen. Det finns också en byteshylla i Miljöstationen, där kan man lägga sina hela prylar som man inte behöver längre samt byta till sig något annat.
Det erbjuds fritidsaktiviteter såsom bordtennis, tennis, basket samt gym med bastu.
Övernattningsmöjlighet ingår i månadsavgiften på föreningens torp Svensro.
Anslutning till Internet via bredband genom Net at Once (100/100 Mbit/s) finns i varje lägenhet, och ingår i månadsavgiften. Abonnemang för IP-telefoni ingår också i månadsavgiften. Samtalsavgifter tillkommer.
Föreningen har en egen hemsida: https://www.hsb.se/sydost/brf/lyckansberg/
Här kan du se vad som händer i föreningen och även garagekön.

Kollektiv bostadsrättsförsäkring ingår i månadsavgiften, bostadsrättshavaren bekostar egen hemförsäkring.

Större underhåll och investeringar:
2007 Låsbyte lägenheter, garage och lokaler
2011 Byte av fönster, fönsterdörrar och ytterdörrar
2013 Byte av panel, tak och portar på garagen
2018 Installation av solceller
2019 Energideklaration
2019 Utbyte av gammal fiberkabel och installation av fiber i bostäder och lokaler
2019 Installation av centraldammsugare och ny diskmaskin i Kvarterslokalen
2020 Målning av burspråk och balkonger
2020 Installation av ny entrébelysning
2020 Nya tvättmaskiner och torkskåp installerade
2020 Entréundertak renoverades
2022 Vindskivor renoverade och ommålade
2023 Installation av 10 laddstolpar

Planerat underhåll

2023 Byte av ventilationsfläktar, obligatorisk ventilationskontroll, ommålning av ytterdörrar, renovering av värmesystemet
2024 Byte av viss träpanel samt ommålning av förråd, miljöstation och kvarterslokal
2024 Underhåll av värmesystem
2025 Asfaltering av vissa delar, utbyte av lekutrustning

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost. Föreningen tar ut en avgift i samband med överlåtelsen (2,5% prisbasbelopp), avgiften ska täcka föreningens administration av överlåtelsen. Avgiften betalas av köparen.

Driftkostnad

El: 4 800 kr/år

Summa: 6 300 kr/år

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

På Norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste handelsområde med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdet. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte. Mäklare Bergstrand AB erhåller en administrationsersättning om 600 kronor för varje annons som publiceras på Hemnet. Mäklarföretag kan välja att samarbeta med Hemnet i marknadsföringssyfte och förmedling av Hemnets tilläggsprodukter där mäklare förväntas ge råd och rekommendationer till bostadssäljaren om vilken eller vilka av Hemnets produkter som passar bäst utifrån tex marknadsförhållanden och kundens situation. För detta arbete utgår en provision på de produkter som bostadssäljaren köper av Hemnet. Nivån på provision beräknas kvartalsvis och kan variera mellan 0 och 30% beroende på andel annonser där bostadssäljaren har valt ett uppgraderat annonspaket på sin mäklares rekommendation.

Läge