personer har tittat på denna bostad

Tomt

Växjö

Sandviksvägen 31

891 m²

2 100 000 kr

Obebyggd tomt på Öster


Fin tomt om 891 m² på attraktiva stadsdelen Öster. Här väljer du själv vilken byggare eller husleverantör du vill ha till ditt drömprojekt. Detaljplanen medger ett större hus i två våningar samt sidobyggnad. Möjligt att ansluta sig till fjärrvärme och fiber.

Snabbfakta

Adress Sandviksvägen 31
Område Växjö
Upplåtelseform Friköpt
Tomtarea 891 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 100 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Taxeringskod

210

Taxeringsvärde

867 000 kr

Tomtarea

891 m²

Vatten/avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas

Allmänt

Beteckningen för området är BFII vilket medger att området får endast användas för bostadsändamål.
Mer följer:
Punktprickad mark får inte bebyggas.
Endast en huvudbyggnad och ett uthus eller annan gårdsbyggnad får uppföras. Hus ska uppföres fristående.
Byggnad får uppföras till två våningar och till en byggnadshöjd av 7,6 meter. Utöver angivet våningsantal får vind inte inredas.
I gårdsbyggnad får bostads inte inredas.
Huvudbyggnad får inte uppta en större areal än 120 kvadratmeter samt uthus eller gårdsbyggnad 40 kvadratmeter. Byggnadsnämnden kan medgiva undantag om byggnaden uppförs med endast en våning och endast en bostadslägenhet.
VA-anslutning betalad, återstår s.k ”lägenhetsavgift” vid bebyggande av tomten, f n 22.869 kr.

Kommunikation

Öster trafikeras av stadstrafiken linje 4.

Allmänt

Öster är en charmig och kuperad stadsdel med smala gator, äldre hus med vackra trädgårdar och många gröna parker. På Staglaberget på Öster grundades Östers IF 1930, då var Öster ett eget samhälle precis utanför stadskommunens gräns vid landsvägen mot Ingelstad. Öster förvandlades till villastaden Östregård med många villor med stora tomter. Staglaberget är en vacker plats med utsikt över Växjösjön. På Öster finns också lummiga Ekebacken och biskopsgården Östrabo där rader av kända biskopar med Esaias Tegnér i spetsen har bott genom åren. Friluftsområdet Fylleryd ligger inte långt borta. Intill Öster finns matbutiken Hemköp, och på stadsdelen hittar vi klassiska Hovs Bageri, flera pizzerior och en bensinstation öppen till midnatt. I det gamla industriområdet finns Fläkten Skatehall.

Närservice

Östregårdskolan (F-6) ligger vid Staglaberget med utsikt över Växjösjön och på gångavstånd till parker, simhall, äventyrsbad och Centrum. Skolan har hundraåriga anor, vilket ger den en speciell charm. På Öster finns även Thorén Framtid (6-9). Intill Öster ligger också högstadieskolan Fagrabäckskolan och de stora kommunala gymnasieskolorna. Öster ligger centrumnära med hela stadens utbud några minuter bort.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under ”Slutpriser”.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 800 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge